Ébresztő, polgármester úr !

Mi, a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati képviselői sajnálatosnak tartjuk, hogy Bunta Levente polgármester abban látja az elmúlt hétvégén, fényes nappal történt utcai verekedés megoldását és tanulságait, hogy hetet-havat összehord a polgármesterségét megelőző időszakról. Egy véres agressziót, a városlakók nyugalmát méltán felkavaró esetet arra használ fel, hogy saját tehetetlenségét mások nyakába varrja.
Emlékeztetni szeretnénk a polgármestert, hogy a regnálását megelőző tizenkét évben nem volt példa hasonló esetre a városban.  Szánalmas magyarázkodásnak tűnik összemosni egy kocsmai verekedést egy fényes nappal történő utcai agresszióval, hiszen amíg egy kocsmai verekedés úgymond házon belül történik és arról nincs tudomása csak a jelen lévőknek, addig egy nyíltszíni verekedés méltán borzolja a városlakók idegeit. Annak viszont örülünk, hogy a polgármester elismeri a csíki verőlegények létezését, akik annak idején a kocsmai verekedéseket előidézték, ezáltal is megerősítve azt a tényt, hogy Udvarhelyen nem léteztek hasonló “föld alatti mozgalmak” akkortájt.
Szánalmas és aggasztó ugyanakkor az is, hogy szándékosan összemossa az utóbbi évben lábra kapott lakásmaffiát az előző időszakkal, többek közt arra is hivatkozva, hogy a bérlakások eladását másfél évvel ezelőtt leállította a hivatal. Emlékeztetni szeretnénk a polgármestert, hogy a mandátumát megelőző időszakban kivételezés nélkül több mint hétezer, állami alapból épített lakás megvásárlásához adta beleegyezését az akkori városvezetés, az udvarhelyi állami lakások 99%-a akkor került a lakásokat bérlő udvarhelyi családok  tulajdonába.

Tisztelt polgármester úr!

Elképzelhetetlennek tartjuk, hogy egy ekkora horderejű kérdésben nem teszi tiszteletét a helyszínen, hanem “kiküld” egy személyt a hivatalból, mint ahogy azt sem, hogy a prefektus úr azért jelenik meg a Kőkereszt téren, mert “tudomást szerzett egy feltételezett törvénytelen gyülekezésről és ezt jött kivizsgálni”. Az udvarhelyi polgárok nevében arra kérjük, hogy ébredjen már fel! A városlakók békében és nyugalomban szeretnének dolgozni, de ez nem azt jelenti, hogy a polgármester alszik és saját tehetetlenségét megpróbálja mások nyakába varrni. Ne akassza tétlenségével a polgármesteri hivatalhoz forduló székelyudvarhelyieket, a törvényes előírásoknak megfelelően havi rendszerességgel hívja össze az udvarhelyi tanácsot, ne riogassa a hivatali alkalmazottakat elbocsátásokkal, írja alá a működési, építkezési és más engedélyeket, tanúsítson operativitást a város gondjainak megoldásában.

Ébresztő, polgármester úr!

a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati képviselői

Székelyudvarhely 2010. április 27.

polgaripart.ro

admin
 

>