Közbirtokossági botrány Gyergyóalfaluban, megverték az elnökaspiránst

Nem sikerült megtartani a gyergyóalfalusi közbirtokosság éves közgyűlését pénteken, ugyanis a teremben összegyűltek között számos kívülálló, szavazati joggal nem rendelkező személy volt. Ugyanakkor a közbirtokossági elnöki tisztségre aspiráló Pál Imre mezőgépészt ugyanezen nap reggelén a saját lakásában ismeretlen, maszkos egyének bántalmazták.

Az érintett, miután a gyergyószentmiklósi kórházban ellátták sérüléseit, visszatért szülőfalujába, ahol a központon összesereglett embereket uszította a község vezetői ellen, a „sátán tanyájának” nevezve a polgármesteri hivatalt, és kamerák előtt maffiózónak minősítette még a katolikus papot is.

A téren egyébként – a felvételek szerint – lincshangulat uralkodott, többen is „gazembert” kiáltottak az elöljárókra, s azt követelték, hogy „bújjanak elő rejtekhelyükről”. A hangadó Pál aztán a közbirtokosság felé vette útját, közben szidalmazta és meglökte a polgármesteri hivatalnak szerződéses alapon filmező Erdős Andrást, megtiltva neki, hogy filmezzen. Miután mind a közbirtokosság, mind a plébánia ajtaját zárva találta, maffiózónak nevezte a község katolikus papját azzal gyanúsítva, hogy ő is összejátszik az elöljárókkal.„El akartak tenni ma reggel láb alól, késsel törtek rám a saját lakásomban” – kiáltotta Pál Imre mezőgépész Gyergyóalfaluban a Petőfi Sándor Kultúrotthon előtt, az elnapolt közbirtokossági gyűlésről hazafelé tartó embereknek. A Gyergyó tévé által bemutatott képsorokban Pál Imre – akinek valóban ütésnyomok látszottak az arcán – arra is kitért, hogy támadói idős édesanyját is bántalmazták, őt sérülései miatt be is fektették a gyergyószentmiklósi kórház sebészeti osztályára.

Közben az egyik helyi román ajkú rendőr megpróbálta jobb belátásra bírni a felbőszült férfit, hangoztatva, hogy a nyomozó szervek mindent megtesznek azért, hogy kiderítsék, ki támadt rá. Ezt követően Pál Imre a polgármesteri hivatalba tért be, vitatkozott az épület előtt álló Csala Zsolt alpolgármesterrel, majd leszögezte, a polgármesteri hivatal a „sátán tanyája”. György István polgármestertől az irodájában kérte számon az egy évvel korábban leadott dokumentációt, s a „RMDSZ csicskásának” minősítette Ladányi Zsolt prefektust is. A közbirtokossági elnök ugyanakkor arról is beszélt, hogy aláírásokat gyűjtött össze, amelynek alapján az országos közigazgatási hatóságnál követelni fogja, hogy referendumot írjanak ki a községben.

„Oda jutottam, hogy szinte szégyellem, hogy bármi közöm van Gyergyóalfaluhoz” – jelentette ki a Gyergyó tévé munkatársának György István polgármester, hozzáfűzve, hogy maholnap a település névtáblára a Szicília feliratot kell kiírni.

Pál Imrét, illetve a polgármestert nem sikerült elérnünk. A mezőgépész zendülése a helyi elöljárók ellen nem új keletű, ugyanis – mint arról korábban beszámoltunk – egy évvel ezelőtt éppen március 15-én rendezett „ördögűzést” Gyergyóalfalu 666-os házszámot viselő polgármesteri hivatalában föld-visszaszolgáltatások körüli törvénytelenségekkel vádolva az elöljárókat. György István polgármester és Csala Zsolt helyettes-polgármester akkor rágalmazásért és becsületsértésért törvényes eljárást kezdeményezett Pál ellen.

Szerző(k): Jánossy Alíz , kronika.ro

admin
 

>