Az MPP folytatná az együttműködést a Fidesszel

Szász Jenő örül annak, hogy a magyarországi választásokat fölényesen nyerő Fidesz törvényben kívánja megadni a magyar állampolgárságot a határon túli magyarságnak. A Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: bízik abban, hogy a magyarországi kormányváltás után olyan gazdasági, kulturális és egészségügyi projektek is készülnek, melyek a nemzeti integrációt erősítik.

Mint mondta, nagy reményeket fűz a fideszes kormányzáshoz, valamint a Fidesz és az MPP további együttműködéséhez, erre vonatkozó konkrét terveit még nem fejti ki, hogy nyilatkozataival ne befolyásolja a Fidesz helyzetét a második fordulóban.

Tamás Sándorról, a Kovászna Megyei Tanács elnökéről és Antal Árpádról, Sepsiszentgyörgy polgármesteréről pedig elmondta, ezek a politikusok 2008-ban úgy kampányoltak az MPP ellen, hogy azt állították: az MPP fideszes érdekeltségű vállalkozókat szeretne a térségbe hívni, ami árthat a térség gazdasági életének és a lakosságnak.A polgári párt elnöke ugyanakkor sajnálatosnak tartja azt a tényt, hogy a Fidesz sikerét most olyan politikusok is üdvözlik, akik korábban nem támogatták a jobboldaliakat. „Olyan emberek lettek Fidesz-szimpatizánsok, akik alig néhány évvel ezelőtt még a magyarországi balliberális kormánynak voltak a támogatói” – jegyezte meg Szász. Példaként Markó Béla RMDSZ-elnököt említette, akinek szerinte „nem áll jól a szénája” Magyarországon, ugyanis a megbízhatóság, a kiszámíthatóság, a következetesség és a tisztesség sem jellemzi a politikust.

Szerző(k): Csáki Emese , kronika.ro

admin
 

>