Lesz segítségünk !

Magyarországon a szocialistáknak lőttek. De nekik már nyolc. Sőt, a kilenc is páros. Mert nyolc évig voltak hatalmon, és az alatt mindent rendbe tettek, sőt, még rá is tettek egy lapáttal. Rátették lapátkezüket arra, amire lehetett. Most viszont sok minden változik. Új kormány lesz, új szelek fújnak. A régit elfújta szél, mint a könnyű szemetet. Ezek után egészen biztos, lesz nekünk is kettős állampolgárságunk. Az is kap belőle, aki nem akarja. Bár ahogy elnéztük 2004-ben az erről szóló népszavazást — lehet —, nem fogják olcsón adni. Nyolcmillió szavazásra jogosultból mindössze másfél millióan szavaztak rá. Akkor még velünk ijesztgették a szavazókat. „Jön a 23 millió román munkavállaló!” — mondta Kovács László. Most azt mondják az okosak, hogy a kettős állampolgárság nem jár magyarországi szavazati joggal, sem szociális juttatásokkal. Ezekkel lehetett a gyenge idegzetű magyarokat ijesztgetni!

De csak úgy, ingyen nem is adhatják ezt az állampolgárságot. Rájöttem, hogy miért kapjuk. Azért, mert Magyarorszá gon az egy főre jutó országadósság huszonegyezer dollár. Ezt örökli az éppen megszületett csecsemő is születése pillanatában. Namármost, ha mi magyar állampolgárok is leszünk, akkor mi is öröklünk egy részt az adósságból. Így ez oszlik, és csökken. Ezt, ha megmagyarázzák az akkor ellenünk szavazóknak, ők egyből egyet fognak érteni vele. Esetleg alávetnek egy állampolgársági vizsgának, ahogy ez szokás az állampolgárság felvételekor.

Feltétlenül el kell tanulnunk tőlük az olyan fontos dolgokat, mint a személynevek előtti határozott névelő használatát. Ők úgy mondják, hogy az Orbán Viktor meg az Attila, a Mesterházy. Aztán az egyelőre helyett feltétlenül az egyenlőrét és más lőréket használjuk! Az olyan egyszerű dolgokról, mint a murok meg petrezselyem, mondjunk le. Használjunk helyette répát meg gyökeret. Kötelezhetnek arra is, hogy nézzük az olyan épületes tévéműsorokat, mint például a Győzike sót, vagy a Józsi barátot. Sőt, ezekből le is vizsgáztathatnak. Mert a kettős állampolgárnak is el kell érnie legalább a magyar átlagpolgár szintjét. Segíteni fognak nekünk az autonómia megszerzésében is. Orbán Viktor már tavaly Tusnádon is nagy (Józsi) barát lett a mi elnökünkkel, Băsescu Traiannal. Ott, helyben rá is szavazott volna. Most a kölcsönösség elve alapján egészen biztos, Băsescu is Orbánra szavazott. És Traianus, mikor éppen nem azt mondta, hogy autonómia soha nem lesz, akkor azt mondta, hogy lesz. Olyan lesz Udvarhelyen is, mint Caracalban. Erről még Szász Jenő is egyeztethetett volt tavaly az egyesülés-napi koccintáskor Bukarestben, a Cotroceni-palotában. Bár most úgy néz ki, hogy a Jenőke-féle párt másféle autonómiát akar, mint az RMDSZ. Mert az RMDSZ is autonómiát akar, mikor éppen nincs kormányon. De az utóbbi időben állandóan ott van. És aztán Tőkés László ismét másféle autonómiát intéz nekünk Brüsszelben. Annyi lesz itt az autonómia, mint csillag az égen, szar…vasbogár a harctéren. Mert lesz ám hozzá külső támogatás!

Kuti János, Háromszék , erdely.ma

admin
 

>