4

Magyar Polgári Párt – Közlemény

A Magyar Polgári Párt megrökönyödve, de nem teljesen meglepve nyugtázta, hogy Markó Béla, az RMDSZ elnöke „őszintén” gratulált a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségnek és elnökének, Orbán Viktor úrnak a magyarországi országgyűlési választások első fordulója után. Az RMDSZ elnöke ezt megtette 2002-ben és 2006-ban is, csak akkor éppen a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség ellenfeleinek, az MSZP-SZDSZ koalíciónak címezve a gratulációkat.

A 2002. április 2.-i közleményében Markó Béla kifejtette, hogy „a romániai magyarságot képviselő szövetség jól ismeri a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége vezetőségét, jó politikai és személyes kapcsolatokat tartottak fenn az elmúlt években mindkettővel”, ugyanakkor meggyőződését fejezte ki, hogy “ha a második forduló után MSZP-SZDSZ koalíció alakíthat kormányt, jól tudunk majd együttműködni a bennünket közösen érintő kérdésekben.

A 2006. április 23.-i közleményében az RMDSZ elnöke úgy fogalmazott az MSZP-SZDSZ koalíció győzelmével kapcsolatban, hogy “tudomásom szerint a régiónkban nem fordult elő, hogy ugyanaz a koalíció egymást követő két alkalommal is kormányt alakítson, ez egyféle stabilitás jele is, a választók nem érezték, hogy váltani kell“, illetve, hogy “szeretnék minél előbb találkozni az új kormány miniszterelnökével és embereivel, hogy a határon túli támogatáspolitikát, illetve más kérdéseket is megbeszélhessünk.”

Ezzel szemben 2010. április 14.-én az áll az RMDSZ hivatalos honlapján, hogy “őszintén gratulálok a Fidesz – Magyar Polgári Párt nagyarányú győzelméhez az országgyűlési választások első fordulójában. Úgy vélem, hogy ez az eredmény megteremtette a feltételeit a határon túli magyarsággal kapcsolatos egyértelmű, határozott reform-elképzelések érvényesítésének is.”


Azt, hogy az RMDSZ elnöke a Fidesz – Magyar Polgári Párt-nak gratulál a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség helyett, a Magyar Polgári Párt freud-i elszólásként értékeli. Markó Béla elnök úrnak jók a megérzései azzal kapcsolatban, amit Kövér László, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség választmányi elnöke a Magyar Polgári Párt Országos Tanácsához intézett levelében így fogalmazott meg: “Legyetek hűek azon közösséghez, amely bizalmával felruházott benneteket, legyetek következetesek céljaik megvalósításában, legyetek bölcsek politikai szövetségeseitek és politikai ellenfeleitek felismerésében, céljaitok érdekében legyetek készek a küzdelemre és legyetek készek az együttműködésre. Ezen az úton mindig számíthattok a szövetségesetek, a Fidesz támogatására.”

Azt viszont, hogy az RMDSZ a politikai prostitúcióját, a pillanatnyi érdekeik szerinti pálfordulásait igyekszik a határokon túl, Magyarországon is meghonosítani, a Magyar Polgári Párt elítélendőnek és nemkívánatosnak tartja, abbéli reményének, illetve meggyőződésének adva hangot, hogy Budapest nem Bukarest.

a Magyar Polgári Párt sajtóirodája

Székelyudvarhely, 2010. április 15.

admin
 

 • gabora szerint:

  Aki egy picit is informált a hazai politikát illetően, nem lepődik meg az RMDSZ vezetőjének – Markó úrnak – gerinctelen viselkedésén. Normális ember nem értheti meg, hogyan tud Markó Béla „őszintén” gratulálni a FIDESZ győzelméhez, amikor a közelmúltban minden lehetséges rosszat elkövetett ellenük. De nemcsak Ő hanem alacsonyabb szintű elvbarátai is. Példaként említeném, hogy a parlamenti választások előtt a Zilahi Enjoy kábeltévé társaság – csak úgy hírtelen – kivette programcsomagjából a HÍR tévét( nagyon sok zilahi magyar ember ezzel a kábeltévé társasággal kötött szerződést mert csak az itteni alapprogramcsomagban szerepelt a HÍRTv). RMDSZ nyomásra? Kérdeztem én. A válasz széles mosoly volt. Valószínű az volt a HÍR Tv bűne, hogy a helyi választásokon egyértelműen az MPP mellé állt , az MSZP-SZDSZ barát RMDSZ-szel szemben. Most, hogy Magyarországon a FIDESZ nyerte a parlamenti választásokat és ŐK alakítanak kormányt, a gerinctelen RMDSZ vezetők részéről elkezdődik egy végeláthatatlan seggnyalás. Kíváncsi vagyok, ennek része lesz majd a HÍR tv adásainak Enjoy kábeltévé szintű “engedélyeztetése” is?

 • quad szerint:

  Minek nekunk a magyarok!!!Elfelejtettetek mit szavaztak?Mind elmehet a busba!!!FIDESZ,MSZP-SZDSZ, mind!!!

 • hat szerint:

  nagyon rmdsz szagod van te quad

 • hat szerint:

  nem tod megkulonboztetni ki mire buzditott?maris elfelejtetted?

 • >