2

Falusi turizmus Burgenlanban – film

4,5 millió eurós forgalom Burgenlandban – falusi turizmusból. Egyre többen érdeklődnek a vidéki kikapcsolódás iránt, sokan a természet közelsége miatt, mások a borkóstolást részesítik előnyben.

Ez az osztrák család egy nagyvárosból érkezett. A szülők fontosnak tartják, hogy gyerekeik megismerjék a természet szépségét, és mindent, amit egy falusi porta nyújthat számukra. A család azért is szereti a falusi környezetet, mert arra a pár napra, amit itt töltenek, elmenekülhetnek a zajos nagyvárosból.

Burgenlandban 173 vállalkozás működik, ahol falusi turizmussal foglalkoznak a vendéglátók. A Burgenlandi Falusi Üdültetési Egyesület nagyban hozzájárul a porták népszerűsítéséhez. Ebbe a marketingtevékenység is beletartozik. Folyamatosan frissítik a honlapot, gyakori a sajtómegjelenés, és kétévente megújítják katalógusaikat. Itt Burgenlandban egyébként mind a 173 vállalkozás tagja az Egyesületnek.

Pehi Orsolya
Duna Tv, Térkép , erdely.ma

admin
 

 • www szerint:

  ez igen ebbe sem lenne rossz belefogni cak az a baj ,hogy szerintem nem lenne nagy kereslet 1.mert szerintem gazdasgi valsag miatt is.
  2.nem nagyon ismerik a környéket

 • KZI szerint:

  Kedves www !

  Engedd meg hogy ne értsek egyet veled, mert igaz hogy gazdasági válság van és talán valamivel kevesebb a turista mint rendes időkben szokott lenni, de attól még Sarmaságra is jutna bőven belőlük, amennyiben a környék ismertségén kicsit dolgoznánk.

  Másik dolog: a válság sem tarthat örökké…

  A lényeg: az arra hivatottaknak megfelelő mikrogazdasági környezetet kell(ene) teremteniük aminek a játékszabályai és a vonatkozó információk jelen blogon (dióhéjban) a következő topic- nyitókon találhatóak (olvasd el ha érdekel):

  http://sarmasagi.ro/tema/sarmasag-gyongyszeme-projekt

 • >