Kelemen Attila, a Transindex kiadóigazgatója végzi a dolgát, nem vitás. Most éppen arról értekezik az [origo] által működtetettett vélemény.hu-n, hogy a Szász Jenő vezette Magyar Polgári Párt valamiféle partnerségre törekedne a Jobbikkal. Kelemen többek között ezt írja: “Szász nem elveszett ember, mert egy éppen kialakulóban lévő politikai konjunktúrában ő lehet a Jobbik legígéretesebb erdélyi partnere.”

Mennyivel szebb és etikusabb lenne, ha a t. olvasó tudná, hogy Kelemen Attila honnan jön és merre tart: ő ugyanis annak az erdélyi internetes portálnak (Transindex) a kiadóigazgatója, melyet többségében Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke (jelenleg kulturális miniszter) birtokol.

De pártatlan szerzőnk projekt igazgatója annak az Erdély FM nevű médiavállalkozásának is, melynek kiemelt támogatója az RMDSZ pártalapítványa, a Communitas. Szerzőnk ebből él!

Jó azt is tudni, hogy a Transindexnek egyetlen egetverő(?) leleplezése volt fenállása óta: a 2008-as romániai kampányban sikerült hetet-havat összehordani Szász Jenő ingatlanbizniszeiről, amire azóta sincs annyi bizonyíték, hogy bármilyen hatóság megalapozott eljárást indíthatott volna. Cikk és kampányanyag – ennyi született belőle -, pedig ne feledjük, az RMDSZ éppen kormányon van és volt, az MPP-elnök regnálása alatt is.

Se azelőtt, se azóta nem feszegette egy politikus vagyoni helyzetét a Transindex, például saját tulajdonosáét, Kelemen Hunor RMDSZ-miniszterét. De egyetlen RMDSZ-es politikus anyagi gyarapodása sem érte el a pártatlan Transindex ingerküszöbét – kivéve Szász Jenőt, aki éppen az MPP elnöke.

Ezek csak körülmények, tudom, de milyen másként fest a nagy megmondóember véleménye, ha mindezeket tudjuk, nem?

Szó se róla, Szász Jenő feltehetően követett el hibákat, akár többet is, de ennek a cikknek semmi egyéb oka nincs, mint az, hogy az RMDSZ készül az új időkre, a FIDESZ-kormányzásra, minden potenciális alternatívával le szeretne számolni. Túlélési stratégia ez a javából, ellehetetleníteni, hogy Szásznak esélye legyen a FIDESZ támogatását élvezni.

A Jobbik-MPP tengely létezésének sejtetése egyenesen nevetséges, amit Kelemen Ármin Attila is tudva tud… Ilyen megközelítésben, például a Jobbik külpolitikai szólamait tekintve a legádázabb RMDSZ-tag is jobbikos. Ócska egy húzás volt. Ez is!

Megjegyzés
Csak remélni tudom, hogy akik engem olvasnak, azoknak egyértelmű, hogy közel áll(t) hozzám az az értékvilág, melyet – több-kevesebb folytonossággal, de – Szász Jenő képvisel(t). Ez nem volt titok és most sem az! Lehetőleg ugyanolyan kritikával szűrjétek az én véleményem is, mint ahogyan én viszonyulok például Kelemen Ármin Attila álláspontjához. Nem tisztességesebb ez, mint a pártatlanság napernyője alól írogatni, azaz állandó árnyékból? Kérdem…