16

Válókeresetet nyújtott be Tőkés László felesége

Válókeresetet nyújtott be a nagyváradi bíróságon Tőkés Edit, Tőkés László korábbi református püspök, jelenlegi EP-képviselő felesége. A Mediafax hírügynökség szerint a feleség keresetében azt állítja: a református püspök számtalan esetben megcsalta őt, ugyanakkor arra kéri a bíróságot, hogy a válást kizárólag férje hibájából mondja ki. Tőkés László az MTI-nek azt nyilatkozta: élete legnagyobb próbatételeként éli meg a felesége lépését.

Tőkés Edit keresetében azt állítja: “számtalan kalandjairól kollegái is tudtak, mert nem törekedett diszkrécióra.” Hozzáteszi: amennyiben szükséges tanúkkal, szerelmes levelekkel, telefonos üzenetekkel és egyéb feljegyzésekkel kész bizonyítani állítását. Mint írja: 25 évnyi házasságuk alatt „lelkileg is terrorizálta” és olyan abszurd szokása is volt, hogy csak írásban kommunikált a családjával.

A válókereset szerint Tőkés nem volt hajlandó feleségével megjelenni barátai között vagy egyéb nyilvános eseményen. Tőkés Edit ugyanakkor leánykori nevének újrafelvételét kéri és azt, hogy a jelenlegi férje a jövedelmének egyharmadát a három – tanulmányaikat még be nem fejezett – gyereküknek továbbítsa.

Tőkés László az MTI-nek azt nyilatkozta: élete legnagyobb próbatételeként éli meg azt, hogy felesége válókeresetet nyújtott be. A politikus elmondta, hogy felesége egy héttel ezelőtt adta be a válópert, miután tavaly decemberben elhagyta őt, és otthonukból elköltözött. „Mivel ezen a helyzeten nem tudtam változtatni, döntését kénytelen vagyok tudomásul venni és tiszteletben tartani” – mondta Tőkés László.

Rámutatott: család- és gyermekszerető emberként élete legnagyobb próbatételeként és válságaként éli meg a történteket. Leszögezte: az ügy további részleteibe nem avatja be a nyilvánosságot, mivel családját óvni akarja a nyilvánvaló politikai ártószándéktól, valamint a bulvársajtótól.

A politikus hozzátette, hogy munkájának és hivatásának a továbbiakban is megpróbál töretlenül eleget tenni.

Tőkés kifejtette: a román sajtó úgy tálalja a hírt, mintha felesége nyilatkozott volna. A valóság viszont az – tette hozzá –, hogy Tőkés Edit nem nyilatkozott a sajtónak, amely megszerezte a válóperes dosszié tartalmát, miközben őt még nem is értesítették a válóper beadásáról és a tárgyalásról.

Szerző(k): Hírösszefoglaló , kronika.ro

admin
 

 • valaki szerint:

  ezt mar reg tudta sok ember a Tokes urrol,de hat…,o is ember ,

 • hmm szerint:

  Ez igen!!!!! nem gondoltam volna !!

 • valaki szerint:

  sehol senki nem erdekli senkit ez a tema? Bezzeg…………………!!!ha masokrol lenne szo akkor …………….!!!!nyomnak a sodert………….!!

 • cien szerint:

  konkretan kire gondolsz “valaki”?

 • valaki szerint:

  szepek vagytok MPP sek mind Tokes szep pelda

 • VALAKI szerint:

  Ha a Tokes vezernek ilyen viselkedese van hogy nezhetnek ki azok a nagy MPP sek a kiknek o a pelda kepe mind peldaul P—U VAGY SZ—-O VAGY FO vezer P—-K ur ne is beszeunk az analfabeta OT—O.
  Anya szomoritok!!!!!

 • mpp-s szerint:

  Bunko vagy te VALAKI.
  Az MPP-nek nem Tokes a fovezere te marha,hanem Szasz Jeno.Tokes tiszta udemerajos lett.
  Bocs admin de latom olyan bunko az illeto hogy muszaj volt elmondjam neki.

 • JOBBIK szerint:

  En mind mpp-s. nem szegyellek Tokesre hasonlitani,de Ti mind Udemerajosok buszkek vagytok magatokra,hogy olyanok vagytok mind Dombi? loptok,csaltok-hazudtok,agyasokat tarttok?Tokesnek koszonheti az erdelyi magyarsag,hogy meg letezik, a Dombi meg a hozza hasonlo szarhaziaknak es had ne tartsak nevsorolvasat,a sarmasagi,szilagysagi magyarok lezulleszteset!

 • admin szerint:

  Fiúk vegyetek vissza a dúrva hangnemből, amennyiben nem szeretnétek hogy leseperjem hozzászólásostól, meg úgy mindenestől becses személyeiteket jelen blogfelületről.
  Előre köszönöm a(z utólagos) megértést.

 • Egy hiteles tanú irja szerint:

  Sajnos, igenis igaz a Edit asszonnyal való durva és megalázó bánásmód, úgy mint a térólízállás is igaz lehet. Tanúsítani tudom,(mert ott voltam) hogy amikor az első évfolyam végzett a Súlyokon és a bankett volt, ott is ittas állapotban a titkárnőjét ölelgette, sok ember szeme láttára és közben ki kellett támogatni a teremből a személyi sofőrnek. Edit akkor is rendezkedett és segítette a kivezetését igyekezve lehetőleg minél észrevehetetlenebb módon tenni ezt.(nem feltűnést keltve.)
  Ő persze csak dalolászott (volt sikamlós szöveg is)néhány végzős tanárnővel.Az ott lévő néhány lelkész és lelkészfeleség azt sem tudtuk, hogy hova bújunk szégyenünkben.Csak csóválta mindenki a fejét, de a többség nevetett rajta. Volt ott még másféle megnyilvánulás is, ami szintén a durvaságára és a pökhendiségére utalt. Sok más dolgairól is tudok hírt adni amit kollégáival és a körülötte lévő embertérasival elkövetett, ami mind a durvaságra és nem szeretetre utal. Nagyon de nagyon csalódnunk kellett benne, és nem a bosszú vezetett hogy erről írjak,pedig életre szolló szenvedést okozott és főleg miatta hagytam el szülőföldemet amit ő később aljas módon megtorolt.Én tőle nem tartok, sőt több mint 15 éve várok arra, hogy egyszer a szemébe nézhessek és megkérdezhessem, hogy püspök úr nem fél az Istentől? Viszont azt is igyekszem megírni, hogy amit az Erdélyi népért igyekezett megtenni azt szeretném elismerni. De sajnos nem mindig elég világos, hogy a nagyravágyás vezette-e cselekedeteiben,(ezért akart mindenkit maga körül eltiporni, azt is aki segíteni akart jó szándékból.)Továbbá az sem világos, hogy ő miért nem otthon küzdött tovább, hisz ő azt tette amiért mást oly mélységesen elítélt.

 • valaki -legelső szerint:

  JÓ TETTE,HISZ Ő IS FÉRFI,MERT HA NEM TESZI AKKOR MEG CSALJA AZ ASSZONY.

 • valaki szerint:

  Jobbiknak!!Hagyad te Dombit vegezze a dolgat!Vegyel te peldat a re vezeredtol, igyal ,terorizald a feleseged , es nozz!!!

 • mpp-s szerint:

  valaki te tisztara hulye vagy.Nem olvastad amit feljebb irtam?
  Megegyszer bocs admin de valaki tenyleg nem erti mirol van szo.

 • barom vagy szerint:

  barom vagy valaki

 • ember szerint:

  hülye vagy valaki.

 • admin szerint:

  Most,
  már tényleg elegem van az ide nem illő szövegekből ,,mpp-s”, ,,barom vagy” és ,,ember” nevű hozzászólók!
  Hogy ne folytatódhassék ragályos szószaporításotok, aktuális topic-ot ezennel bezárom.

  Mindenki mástól köszönöm a megértést.

 • >