2

Szász Jenő rágalmazásért feljelentette Borboly Csabát

Immár a nyomozó hatóság számára is munkát szolgáltat a Szász Jenő és Borboly Csaba között húzódó kibékíthetetlen politikai ellentét. A Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke bűnvádi feljelentést tett a Hargita megyei közgyűlés RMDSZ-es elnökének egyik tavalyi kijelentése miatt, amelyben Borboly azt sugallta, hogy Traian Băsescu államfő közbenjárt volna a Szász elleni állítólagos bűnvádi eljárások beszüntetése érdekében.

A kifogásolt nyilatkozatot a tavalyi államfőválasztás második fordulója előtt két nappal, december 4-én megjelent lapszámunkban idéztük a Mediafax alapján. A hírügynökség beszámolója szerint Markó Bélával és Kelemen Hunorral tartott csíkszeredai sajtótájékoztatóján Borboly úgy fogalmazott: azzal magyarázza Szász hozzáállását (tudniillik hogy az MPP elnöke bírálja, hogy az RMDSZ támogatja Klaus Johannis kormányfőjelöltségét), hogy a politikus „köszönettel tartozik a tisztára mosott dossziékért”.

„Azt hiszem, azért tesz ilyen megjegyzéseket, mert hálával tartozik Traian Băsescunak, hogy van egy pártja és két évig tanács nélkül volt polgármester, avagy a tisztára mosott dossziékért. Rendelkezünk erre vonatkozó információkkal” – idéztük akkor Borbolyt Össztűz Szász Jenőre című cikkünkben a Mediafax alapján. Szász hazugságnak és rágalomnak nevezte a tanácselnök vádjait, és emiatt tett büntetőfeljelentést az országos rendőr-főkapitányságon.

„Ha olyan bűnügyi dossziéim volnának, hogy az államelnöknek kellene közbeavatkoznia, akkor hétpróbás hitvány gazembernek kellene lennem. Arról nem beszélve, hogy ha én az államfő közbenjárását kérném ilyen esetekben, akkor befolyással üzérkednék, felbujtó lennék, ami ugyancsak halálos bűnnek számítana. Egy szó sem igaz Borboly Csaba állításából” – nyilatkozta a Krónikának az MPP elnöke. Megkeresésünkre Borboly már tagadta az általunk leírtakat, szerinte a Mediafaxhoz hasonlóan lapunk is tévesen idézte szavait (utólag is ellenőriztük: szöveghűen vettük át a hírügynökségi anyagot).

„Én Szász vagyonosodásáról beszéltem, és furcsálltam, hogy miként tehetett szert a polgármesteri fizetéséből és felesége béréből a vagyonnyilatkozatában szereplő vagyonra, amelynek ügyében a feddhetetlenségi ügynökség is vizsgálódott. Úgy látom, most a román államhatalom segítségével próbál elégtételt venni amiatt, hogy kudarcot vallott velem szemben” – jelentette ki lapunknak Borboly. Kérdésünkre, hogy ezek szerint akkor már nem állítja, hogy Băsescu közbenjárt volna Szász érdekében, a tanácselnök úgy válaszolt: érdekesnek tartja, hogy „az MPP-elnök december elsején a Cotroceni-palotában koccintott”.

Mint ismeretes, Szász többször cáfolta, hogy koccintott a román nemzeti ünnep tiszteletére rendezett fogadáson. Borboly különben decemberben az Udvarhelyi Híradónak azt mondta: mivel lehet, hogy félreérthetően fogalmazott, „helyreigazítást fog közölni”, sőt elnézést kér, ha nyilatkozatát félreértelmezték.

Szerző(k): Rostás Szabolcs , kronika.ro

admin
 

  • sarmasagi szerint:

    szuper mert tul sokat es tulsagosan sokaig ugattak a kutyak buntetlenul.most mar lathatjak hogy nem lehet buntetlenul ocsarolni es ugatni.

  • admin szerint:

    sarmasagi,

    áruld el nekünk hogy mégis mi az ami arra kényszerít téged hogy ne fejezd ki magad civilizáltabban?

  • >