Marosvásárhelyen megbüntették a Zöld Székelyföld használt-olaj gyűjtőt

Jól kezdődött, ennyi maradt

A Zöld Székelyföld Egyesület szervezésében szombaton délelőtt 10 órától használtolaj-gyűjtés zajlott Marosvásárhelyen. A csíkszeredai székhelyű környezetvédő-szervezet a tervezett akció előtt közel két héttel beadta az engedélykérését a polgármesteri hivatalhoz, amelyre csak csütörtökön kaptak választ: a polgármester az igényelt 12 helyszínből csak kettőt hagyott jóvá. Közben, látván, hogy nem érkezik a válasz, az egyesület egy újabb kérést adott be, ezúttal személyesen Csegzi Sándorhoz. Ezt az alpolgármester jóváhagyta, mind a 12 helyszínre vonatkozóan.

Az egyesület tehát minden kétség nélkül szervezte tovább az olajgyűjtést, amelyhez a logisztikai hátteret egy székelyudvarhelyi cég biztosította, és amelyhez a csíkiak mellé a vásárhelyi Fókus Öko Központ közel 50 lelkes önkéntese is jelentkezett. Tehát a szervezés „olajozottan” működött.

Szombaton reggel mind a 12 tervezett helyszínen felállították a tevékenységhez szükséges sátrakat. Alig pár perccel 10 óra után a főtéri Virágóránál dolgozó önkéntesekre egy tízfős polgárőrkommandó csapott le. Nem sokkal ezután a helyszínen megjelent Dorin Florea is. Csonta László, a Zöld Székelyföld Egyesület elnöke szerint a polgármester utasította a polgárőröket, hogy bírságolják meg a „szabálytalankodókat”. Négy marosvásárhelyi fiatal esetében ez meg is történt.

Az egyesület munkatársai telefonon megkeresték Borbély László környezetvédelmi minisztert, aki szerint felháborító, amit az önkéntesekkel a polgárőrök műveltek. Megígérte, hogy hétfőn intézkedni fog az ügyben. (tudósítónktól)

erdely.ma

Hozzászóló: gedeon (2010-03-14 10:29:32)

A közéleti bunkóság és a balkáni primitivizmus mintapéldájáróé győződhettünk meg.
nem hiába nyiletkozta annak idején Sabin Gherman: “elegem van Romániából”.
na de kitartást Zöldek! kell egy kicsit erőltetni is a civilizációt, az európaiságot.

Hozzászóló: Fazakas Csaba (2010-03-14 10:10:28)

A marosvásárhelyi románoknak tökéletesen kinyílt már a szeme és többen közülük azt állítják, hogy bizony ők soha nem választották meg Florea-t polgármesternek. A szeku máig működő magyar és román struktúráinak, illetve az utolsó vérig hathatósan közreműködő lakáj RMDSz banda ténykedéseinek köszönhető, hogy a jelenlegi polgármester immár harmadszorra bitorolhatja a hivatali székét. Ez lenne a tényleges reális helyzet, de mi csak mondjuk tovább a miénket, mármint azt, amit magyar szekusbesúgóink belénk adagolnak naponta. Érdemes lesz az elárultatásunk egyéb részleteiről külön-külön is megkérdezni Benedek, Bakos és Csegzi urakat, a polgármester buzgómócsing utazócsicskásait, akik a legutóbbi helyhatósági választásokkor nyíltan Florea mellé álltak, miáltal a tanácsi többségünk is odalett. Amit ezek itt közösen leműveltek, ha valóban rendeltetésüknek megfelelően működnének az igazságügyi szervek, ezeknek, az elszabadultaknak többé nem a tanácsban lenne a helyük, hanem teljesen másutt. És nyíltan csinálják tovább, és hiába írják meg a lapok a legapróbb részletekig pénzügyi mismásolásaik, isten barmai annyira ostobák, hogy bár legalább még újságot sem vesznek kezükbe soha. Le lehet írni bármit róluk, őket úgy sem érinti, hiszen kezük nem érint soha sajtókiadványt. És amiről ők nem olvasnak, az egyszerűen nincs is! Rendben, de mit keresnek ezek, az analfabéta bunkók a város élén? Markó 2000-ben egy „Marosvásárhelyi terv” kidolgozását ígérte. Most meg ott állunk, hogy a marosvásárhelyi tanácsosok a balkánnal közösen szövetkezve- a civil szervezeteink kétségbeesett tiltakozásait teljesen figyelmen kívül hagyva- megszavazták a város főterének a lehetséges legbalkánibb módon való szétverését. Hab a tortán, hogy ráadásul Borbélyban is alábbhagyott az eddig megtapasztalt legénykedő lendület, visszakézből a Somostetőt is odavetette nekik. Tökéletes öngól kapásból! Mint ahogyan Verespatak sorsa is el van már döntve. Itt nincs is mit tovább reménykedni. És mi meg egy pár olajos köcsög miatt sírunk! Az is csak egy köcsög, mint akár a többi, és ráadásul nem is parlamenteri. És ha nem, akkor hol fájhasson, bizony a Köcsög utcai köcsög fiúk nem mennek oly könnyen lépre, hátha pont itt, ezen az olajpacán csúsznak el majd és akkor fuccs, annyi lesz további politikai karrierjüknek. És mi se sírjunk, panaszkodjunk, hisz ez a köcsög lesz a mi sírunk, abba temetnek majd el minket és felhelyeznek majd valahova egy polcra, hogy ott pihenjük ki egykori létünk fáradalmait a világ végezetéig, mint az történik per pillanat Fazekas Jánossal. Ő még szerencsés is, mert őt a kedves felesége tésztakészítés közben soha nem fogja összekeverni holmi finomliszttel, ami viszont a mi esetünkben könnyen megeshet ebben a leépült világban. Toducz doki, ebben a virtuális olajpacában a leendő, végleg feladott Targu-Mures jövőjét látom megelevenedni.

Hozzászóló: toducz endre (2010-03-14 09:37:07)

Borboly pont olyan mint Borbély, csak fiatalabb és dagadtabb kiadásban.

Hozzászóló: pesta (2010-03-14 09:16:07)

Vasszékelynek: neki már mindegy, csak szidhassa.

Hozzászóló: Vasszékelynek (2010-03-14 08:30:54)

Borboly nem összetévesztendő Borbélyal

Hozzászóló: Bedő Zoltán (2010-03-13 23:13:37)

Valóban felháborító ami történt. A marosvásárhelyi románoknak is kinyilhatna végre a szemük. Hiszen az általuk második alkalommal megválasztott polgármester, a gyűlöletkelltésen kivül semmit sem tud felmutatni a bársonyszékben eltöltött évei alatt. Egyik félnek sem használt a mostani erőfitogtatás, mint ahogy az előzőek sem. Környezetünk megvédése az emberiség legnagyobb gondja, melyet csak közös erővel lehet megoldani. Dorin Florea polgármester pedig szégyelheti magát, hogy előljáróként így viselkedik.

Hozzászóló: Miklos Julia (2010-03-13 22:05:45)

Pontositok.
A Polgarmesteri Hivatalhoz 2010 marcius 3-an adtuk le a kerest, az meg is kapta a neki jaro 2899/03.03.2010-es iktatoszamot .
Erre nem kaptunk valaszt egeszen 11.03.2010-ig. 12.03.2010-en(penteken) a Fokus Oko Kozpont egy kollegaja szemelyesen kereste meg az alpolgarmester urat, aki ala is irta a kerest.
Kozben fax-on megerkezett a polgarmester valasza is, ami pentek 12.03.2010en delutan 14:59 kor lett elkuldve.
Mi szervezok az alpolgarmester altal alairt papirral kezdtunk neki a munkanak szombaton 13.03.2010en.
A polgarmester urral egesz harmadikatol nem sikerult beszelni a polgarmesteri hivatal vezetekes telefonszaman, a gyujtes inditasa utan fel oraval viszont tiszteletet tette es felhaborodva mondta, hogy szedjuk otthon az olajat, es hogy milyen dolog a varos legszebb pontjaban mocsok veszelyes hulladekot gyujteni? Mindezert a lakoktol es onkentesektol elnezest kerunk, nem is gondoltuk, hogy ez a mar egy eve jol mukodo akcio ilyen rossz dologkent is elkepzelheto.

Hozzászóló: bingyó biri (2010-03-13 21:09:52)

Jellemző. Ezek mindenütt éreztetni akarják hatalmukat.

Hozzászóló: Gabi (2010-03-13 17:30:58)

Szerintem ha láncfűrésszel érkeztek volna fát vágni,díszpolgári címet is kaptak volna Floreatól.

Hozzászóló: Vasszékely (2010-03-13 17:26:36)

Még egy esély arra,hogy Borbolykát isteníthessék Vásárhelyen! Ha ha

admin
 

>