SZÖN2 – Nem hiszem hogy megbüntetnék ha eljönnek

Mintegy 400 önkormányzati képviselőt várnak pénteken a második Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésre, amelyet Sepsiszentgyörgyön tartanak délután három órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában – közölte a sajtóval Ferencz Csaba, az Ideiglenes Házbizottság tagja. Az önkormányzati nagygyűlésre meghívták az RMDSZ-es, az MPP-s, független, valamint a román pártok képviselőit is, eddig azonban ezek nem jelezték részvételüket.

„Nem hiszem, hogy szankciókban részesülnek azok, akik eljönnek” – nyilatkozta Ferencz Csaba.

A Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés napirendjén három határozattervezet szerepel. Egyik a magyar nyelv székelyföldi hivatalosításáról szól. A második tervezetben kérni fogják, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése nevezzen ki egy székelyföldi jelentéstevőt, aki felmérné Székelyföld általános helyzetét és az autonómiaigényt, és ezen jelentés alapján fogadjanak el határozatot Székelyföld autonómiájáról. A harmadik határozattervezet értelmében hivatalos szabadnappá nyilvánítanák március 15-ét.

Január végén a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés Ideiglenes Házbizottsága úgy döntött, Sepsiszentgyörgyön hívják össze a második Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlést.

nyugatijelen.com , erdely.ma

admin
 

>