18

Elnökválasztás: 99 %-os feldolgozottság – Băsescu 50,37 % , Geoană 49,62 %

Központi Választási Iroda által ma reggel 11 órakor kiadott közle- mény szerint a szavazatok 99 százalékának megszámlálása után Traian Basescu áll az élen 50,37 százalékkal, Mircea Geoanănek pedig csak 49,62 százalék az eredménye. A szavazatok 1,31%-a érvénytelen, a részvétel 58%-os. A PSD óvást készül benyújtani.

erdely.ma

admin
 

 • sarmasagi szerint:

  Felszólítom azokat az RMDSZ-aktivistákat akik az elmúlt napokban a kommunista Geoana-nak kampányoltak házról-házra járva, hogy azonnal induljanak el, és kérjenek bocsánatot azoktól a sarmasági emberektől akiket meggyőződésük ellenére, felső utasításra a rossz oldalra akartak terelni.
  Szégyen, gyalázat!

 • ha ha szerint:

  sarmasagi En meg szegyelem magam aki basescura savazott, hihesz akkor mpp sek megvagytok elegedve a mukanelkuliseggel, a szegenyseggel, amit talan Klaus johannis eggyutt, geoanaval, antonecuval, es a tobbiekkel ,jobb eletet bisztositott volna.Munkat, fizetest!!Es ha nem attuk meg az eselyt nincs mit modjatok hogy mire lenne kepes geoana.De annyit tudunk mit tett basezcu, SEMMITTT, 5 even att

 • udmr szerint:

  Bella bátyá!
  Marco Bella bátyá!
  Rohanjunk Basescuhoz!
  Mondjuk neki, hogy: Szeru mená! Dáj si lá noj csevá fukcie! Mert:Püj-püj! Vissza az egészet!
  Mi nem is szavaztunk komolyan geoana-ra, csak úgy játszásdiból.

 • Fandika_1 szerint:

  Most, hogy Basescu lett/maradt államelnök, lehet igazán esélye az RMDSZ-nek, hogy résztvegyen a kormánzásban. A másik változatban, ha Geana lett volna az elnök – minden ígéret ellenére – az RMDSZ-t a PSD vezetői kizárták volna, mert jó ideig nem fogák elfelejteni, hogy 2004-ben választást nyertek, de az RMDSZ vezetőinek átállása/árulása miatt meghiusúlt egy PSD többségű kormány létrejötte. Ha kormányra kerülnek, – a kotrmányzás áraként – nemzeti stratégiai céljaink, egy időre, megint el lesznek ásva.

 • én szerint:

  Az udemerájos csúcsvezetőséget kellene már végre elásni!
  Hány politikai baklövést, hány árulást kell még elkövessen ez a szocialista-liberális banda ahhoz, hogy a jobboldali nemzeti értékrendel szimpatizáló szavazótábora végleg elsűlyessze a süllyesztőben?!
  Szánalmas és visszataszító az a görcsös kapaszkodás, amellyel a hatalmukat támogató román politikai pártok gatyaszárába kapaszkodnak.
  Röhejes az a makogás, dünnyögés, mellébeszélés amivel melléfogásaikat próbálják kimagyarázni.
  Ők az erdélyi magyarság igazi kártevői, nem a tehetetlen polgáriak, akinek különben feladata lenne ennek a söpredéknek az eltakarítása a politikai élet megujításának az útjából.
  Ha már a sok agymosott udemerájos nem teszi…

 • dzsedi szerint:

  Az ERŐ velünk volt!

 • érdeklődő szerint:

  Szász Jenő vajon gratulált Basescunak?,mert akkor még szóba állhat a Magyarokkal.

 • dzsedi szerint:

  Hallod te”ha ha”nagyon osztod az észt!
  Csak azt nem tudom,hogy mért nem vagy fent a nagyok
  köszt,de ezzel a hozzászólásaidal csak helyben topogsz,
  és csak nyugodtan,mert meg eszed a betüket .

 • Hahó !!! szerint:

  gyurikaaa !!!!
  Hol vagy gyurikaaaaaa???????

 • csak egy olvaso szerint:

  Emberek , meg Sarmasag szintjen is megeszitek egymast.Akkor mit varjunk fentrol, Bukarestbol. Bevallom sokszor szegyellem magamat Sarmasaginak vallani, mert itt csak a pletyka , a kidumalas es az irigyseg folyik. Jobb lenne emberek , ha osszefognatok es eggyutt egy szep gazdag, boldog Sarmasagot epitenetek!!! Idegen ember olvassa oldalaitokat, kikacag benneteket vagy az Ujlak-i vagy mar a Bobota-i kanyarba es mondja: -Ennek a Sarmasagnak az oldalan olvastuk azt a sok hulye csufondarozo beszedet. Itt nem fer el magyar a magyartol!!! Aki e par soromat olvassa annyit legalabb tudjon rollam, hogy En sem MPP sem RMDSZ parthoz nem tartozom. Akit e par sorral megbantottam , az KEREM BOCSASSON MEG!!!

 • Basescu szerint:

  “Tu esti Mircea?
  Da-mparate!
  Am venit sa mi te-nchini”

 • szabadfordításban szerint:

  “Te vagy az Mircea?
  Igen császárom!
  Azért jöttem hogy térdre borulj előttem”

 • még egy olvasó szerint:

  Nem bántottál meg senkit, mert nem mondtál semmit.
  Ha olyan járatos vagy az itteni kanyarokban elvártuk volna Tőled, hogy adj valami jó tippeket: mit olvasson a sarmasági (szilágysági) hírre éhes olvasó? Szilágyságot? Samasági Hírmondót? Azokat a piros brosúrákat amelyekkel az udemeráj teleszórta a hepehupáinkat?
  Ezt a blogot a sarmasági MPP működteti, tehát (szerintünk) természetes, hogy a mi véleményünket (is) tükrőzi, de mint a Te példád is mutatja, a másét is.
  Ez benne az érdekes.
  Nem akar itt megenni senki senkit. Ha a stílus nem mindig a leg fenköltebb, hát Istenem: ezek (is) vagyunk mi, sarmaságiak! Se jobbak se rosszabbak másoknál. Ha látogatsz más blogokat is, Te is meggyőződhetsz erről.A politikai hírportálok, bligok, linkek (általában a politika) nem mindig a szeretetről, a békéről stb. szólnak. Ha ilyen olvasmányra vágysz szívesen javasolom a “Harangszó”-t.
  Ha pedig egy kis politikai ismeretekre, látogasd gyakrabban a sarmasagi.ro-t. Akkor akár kommunikálni is megtanulhatsz…

 • observator szerint:

  Despre ce fel de unitate povestiti ungurilor?
  In ciuda faptului ca reprezentantii UDMR din Sarmasag,faceau campanie pentru Geoana,primarul de aceleasi culoare politica agita minoritatea rroma sa nu voteze cu cel cu cravata rosie,ci sa puna stampila pe primul de pe buletinul de vot!
  Le-a trimis la urne pe cei din”cartier” cu mesajul: cine voteaza cu Basescu va primi ajutorul social si cel pentru incalzire,cine nu o sa mai astepte mult si bine!
  Asa va tineti voi de cuvant?La alegerile locale,cand candidatul din partea UDMR la fotoliu de primar D.A. cu consilerul judetean D.T. ne-a solicitat retragerea din cursa,adica sa nu pornim contracandidat la functia de primar in Sarmasag, promitand cerul si pamantul pentru Populatia Romana din comuna ! Ce am primit? Tradare,mizerie si coruptie! Angajati la primarie numai din randul prietenilor si partenerilor de afaceri a primarului, gunoi si mizerie,strazi,poduri sparte si nereparate in colonie, solicitare de contributie (aprox.200 ron) din partea populatiei pentru remedierea defectiunilor de la gradinita si scoala din colonia minei, scoala demolata in moiad, parc si club minier distrus!
  Foarte bine ca in comuna sunt bani si pentru fast food in curtea scolii,pentru chefuri protocolare,weekenduri la tasnad si in strainatate cu ”fratii” din ungaria,de balul oamenilor de afaceri unguri din sarmasag!
  Pe langa aceste ” ajutoare” si ”facilitati” ne mai cinstiti si cu tradarea d-le primar!
  Rusine!Rusine!Rusine!

 • romanuu szerint:

  Mai observatorule, sa stii ca si eu l-am votat pe actualul primar. Spun deschis, eu l- am votat pe unicul considerent, pe acela ca va tine cu romanii. Normal asa ar fi trebuit sa fie ca omu este roman de- al nostru. Oare ce s- o fi intamplat cu el ?

 • Mr(s). OSCE szerint:

  Noi (adica UDEMERE) suntem dispusi sa intram la guvernare !!! cu oricine !!!: Marco Belo
  Dupa o decl. ca asta ce mai astepti de la udemeristi???

  Precizari:
  1. nu baga toti maghiarii itr-o oala!!!
  2. ungurii locuiesc in Ungaria, in Romania locuiesc cetateni romani, de etnie maghiara, adica maghiari.

  Pe dl. primar voi, cei de la colonia l-ati ales! Pupati-l in fund!!!

 • jooooooooooo szerint:

  Hogy mik vannak! Mar romanul irtok a magyar blogra!

 • admin szerint:

  Még egyszer megkérek mindenkit hogy civilizált hangnemet használjon!
  Köszönöm.

  Inca o data revin cu rugamintea sa folositi ton civilizat!
  Multumesc.

 • >