1

Magyar Polgári Párt Országos Iroda- Közlemény

Közlemény

Az államelnök választás exit-poll eredményeinek, valamint a székelyföldi megyék példátlanul alacsony részvételi arányának ismeretében beigazolódott a Magyar Polgári Párt álláspontja, miszerint Kelemen Hunor RMDSZ aktivistaként hiteltelen jelölt volt az erdélyi magyarság számára, aki csak saját pártját, és nem a teljes magyarságot képviselte.

Ugyanakkor az is bebizonyosodott, hogy az RMDSZ többé már nem feudális ura az erdélyi magyarságnak. Az RMDSZ igazi súlya most derült ki, amikor nem lehetett félelemből elvinni az embereket szavazni. Az alacsony részvétel is az RMDSZ gyengülését jelzi, monopóliumuk megbukott, az erdélyi magyarság számára a jövő kihívása a demokráciának, a választás szabadságának a megerősítése lesz.

A második fordulóban a politikai baloldaltól kell megvédeni az embereket, mert a szocialisták kárt okoznak az országnak, mint tették és teszik ezt Magyarországon is. A Magyar Polgári Párt fenntartja meghívását úgy Traian Băsescu, mint Mircea Geoană felé, hogy jöjjenek el Székelyföldre és ismertessék megoldási javaslataikat úgy az ország általános problémáira, mint az erdélyi, illetve a székelyföldi magyarok közösségi gondjainak az orvoslására is. A Magyar Polgári Párt meggyőződése továbbra is az, hogy az erdélyi és székelyföldi magyarság jövőjét a személyelvű, illetve az aszimmetrikus regionalizmus elve alapján – az egész ország területére kiterjesztett – autonómia tudja biztosítani.

a Magyar Polgári Párt sajtóirodája

Székelyudvarhely, 2009. november 22.

admin
 

  • anna maria papp szerint:

    10 ev elegvolt iliescubol,basescu sem jobb de csak azert haragusznak ka af] fentiek mert egy kicsit a zsebukbe akart nyulnu hogy valahogy ereszkedjenek egy kicsit lejebb mircea goana tetvere 1 miliardos fizetesel van az alami kasszabol az rmdsz soha nem is kepviselte a megyar erdeket csak az o boldogulasuka basescu “rac”goana “hiv” ket roszbol az elso jobb

  • >