54

Türelem rózsát terem?

Az RMDSZ berkeiből származó információk szerint a választások második fordulóját illetően a Szövetség egyértelműen Mircea Geoană PSD-elnök támogatásának irányába látszik elmozdulni. Ezt már abból is ki lehetett következtetni, hogy bejelentették: az RMDSZ nem fordít hátat a Nemzeti Liberális Pártnak és teljes mellszélességgel támogatja Klaus Johannis miniszterelnökké való jelölését.

Ma délután a Szövetségi Állandó Tanács úgy határozott, hogy ha a ma este sorra kerülő egyeztetésen Mircea Geoană elkötelezi magát Klaus Johannis mellett, akkor az RMDSZ őt fogja támogatni a második fordulóban.

A Nemzeti Liberális Párt vezetősége ma egyértelműen eldöntötte, Mircea Geoană-t támogatja, és Crin Antonescu pártelnököt bízta meg a mind a PSD-vel, mind az RMDSZ-szel való tárgyalások lebonyolítására. (hírszerk.)

erdely.ma

admin
 

 • R szerint:

  Hat igen. Ez a harom igy tenyleg nyeronek mutatkozik. Az RMDSZ vezetoseg tenyleg megint a komcsikat valasztja? A magyarsag alatt vagja megint a fat, es ugrassza ossze es bomlasztja kello keppen.
  Nem veszik eszre, vagy nem tudjak hogy a tortenelemben a magyarsag inkabb veszit mintsem kompromisszumokat kosson az ellenseggel. Kotott parszor kompromisszumot es meg is ittuk a levet tobbszor is, meg ma is isszuk.
  Marko ur meg mindig bizik az UNIOban hogy majd az megoldja a magyarsag problemajat Erdelyben? Pelda erre Szlovakia hogy magunkra maradtunk es tenni is kene valamit nem csak mutyizni a magyarsag feje folott.
  A fenti helyzet is azt mutatja hogy semmi sem szent ha egy husos fazek a tet.

 • + szerint:

  R!menjél dolgozzál már valamit
  sok az üress duma !
  Na csááá!

 • ferencz veronika terézia szerint:

  Az RMDSZ megalakulásától fogva lehetett tudni, hogy nem a magyarság érdekeit szolgálták-szolgálják. Kihasználták a magyarság jóhiszemüségét és a sok ember undorát a politikától. Jó lenne már, ha ezek a szorgosgodó harácsolok, elhagynák a politikai pályát és örvendenének,hogy 20évet mindent kihasználtak amit csak lehetet, az eszközők nem számitva.Oda álltak-feküdtek ahol hasznot huztak.El-ki árulták a nemzetet.Most vissza hoznák Geoanával, a hirhedt 89 elötti, még rosszabb idöszakot.Sokukat ismer az ember személyesen. Siralmas helyzet. Szomorú, hogy Tökés László Püspökúr, hiába küzdött a magyarságért 1989 előttől mostanig. Jó lenne felébredni és helyre tenni a dolgokat, amig még van amit.

 • olvasó szerint:

  Az “ÚJ magyar szó”-t idézem:
  ” A liberálisok farvizén surranhat be az RMDSZ a kormányzásba…”
  Nagyon tiszta beszéd, kicsit mocskos szavakkal! Nálunkfelé a “far” köznévnek inkább a “segg” változatát használják. Ide is az illene, mert jobban kifejezné azt a mocskot , amelybe az RMDSZ csúcsvezetősége szeretné (önös érdekből!) belerángatni a magyarságot.
  Ébresztő, emberek!

 • kuruc szerint:

  Azta kur…uc anyját ennek a kocsog utcai bagázsnak!
  Várom már a pillanatot, amikor markó atya nagy alázatos ábrázattal elmagyarázza a tutit: tuggggyátok kis magyarkáim, azisten megin úgy atta, hogy két rossz közzü a kissebiket kéne hogy nagyon megválasszuk immá öt évre. Ja… hogy ez komcsi-szoci, iliescu gyilkos bandájába tartozik, a hirhedt mineriáda meg a fekete március regizorai, az nem számít, sőt az se számít, hogy a legutóbbi kormányalakításnál aszonta, hogy mindenkive meg bárkivel CSAK AZ UDEMERÉVE NEM, akko is most pöcsételjetek rá kis emberek, me ez nekünk nagykutyáknak jó.
  Úgyhogy hajrá futás pöcsételni a szoci-komcsikra.
  Kíváncsi vagyok a Tőkés-féle véleményre, buzdítja-e a magyar testvéreit arra, hogy szavazzanak egy komcsi emberre, akik ugyanazt tervezik, mint Magyarhonba, TÖNKRETENNI AZ ORSZÁGOT, HAZUDNI REGGEL, DÉLBE, ESTE, és csak úgy tenni, hogy kormányoznak. Ez vár ránk emberek !

 • fantomas szerint:

  TURELEM , ROZSAT TEREM ! jo mondas de nekunk mar a bimbo a seggunkbe van!!!!!

 • Fuggetlen! szerint:

  En meg azt mondom,tisztelt polgartarsak,hogy nem kellene igy uszitani a magyarsagot,hogy szavazzon a roman Putyinra,csak azert mert az RMDSZ mas velemenyen van! AZ koztudott teny,hogy az RMDSZ egy rossz kurva aki mindenkivel ossze fekszik,mindenkit fel karol(pelda erre a sarmasagi polgarmester)sajat vezetoinek onzo erdekeit szolgalva de most egeszen mas oldalrol kellene megkozeliteni a dolgokat!
  A mostani allamfo a szelesvasznu kiadasa a helyi polgarmesternek! Ha ilyen allamfot szeretnenk tovabra is,aki a diktatorikus magaviseletevel minden intezmenyt politizalt,hogy mar a lapatos is csak akkor lapatolhat ha narancssarga szinekben pompazik,hogy minden seggnyalo azt tehet amit akar,a legnagyobb valsagban tobb tizezer euros autot vasarolhat,magan miliciat alakithat a kozosseg penzen,uldozheti a papokat meg mindenkit akinek nem tetszik a fizimiskaja,nem tagja bizonyos hkt-nak stb.
  Ez kinek a muve?Ez nem kommunista vezeto alltal lett toleralva! A birosagokon,az ellenorzo szervek elen, a hivatalok elen es mar a portakon is sajat embereik ulnek akik ugy tancolnak ahogy a part futyul!
  Na ez az igazi diktatorikus kommunizmus!!!!!
  Elo es friss pelda Sarmasagra le vetitve: a Presbitervalasztas….ahol a part meg probalt diktatorikusan be furakodni az egyhaz tiszta szentsegebe, seggnyalo besugok(akik mellesleg a polgarmester hu alattvaloi,vagy eppen most valnak azza fizeteses statuszban a maganmiliciaban vagy a fold(el)mero irodan)!
  Ha azt szeretnetek,hogy ez igy fojtatodjon es a kovetkezo valasztasokon mar ne is kelljen valasztani csak ala irni,hogy kik legyenek vezetoink,hat lelketek rajta de most adott egy lehetoseg,hogy a ”szeretett”roman ”testvereink” torkan le nyomjunk egy kissebsegi miniszterelnokot! Ha ez sikerul….nagyon nagy elorehaladast erhetunk el a soviniszta rendszert illetoen!
  Mert hat a nemet(lasd nemetorszagot) nem a korruptsagarol hires! Ugy ahogy a magyar sem arrol volt mignem az RMDSZ vezetoinek erdekei nem kivantak igy!
  En kerek minden eggyes Magyar embert,hogy ne uljon fel ennek a narancssarga uszitasnak(a beszolasok nagy tobseget magyarul tudo,vagy neadj Isten magyar nemzetisegu narancssarga szemuveget hordo egyenek irjak!!!) es menjenek el szavazni nem az RMDSZ-ert,nem az MPP-ert hanem a lehetosegert,hogy egy jobb,tisztessegesebb jovot tudjunk biztositani a gyerekeinknek!
  En bizom Klaus Johanis nemet precizitasaban es… jobb szeretnem ha Zilah,Sarmasag,Szilagysomlyo…Szatmarnemeti Szebenre hasonlitana nem pediglen Craiovara,Braillara vagy netalan Bukarestre es ezt ertsd ahogy kell tisztelt olvaso!
  Szoval az en szemem elott nem a kommunista rozsa,hanem Klaus Johanis es a valtozas(jo iranyba) kepe fog lebegni mikor el megyek szavazni!

 • kuruc szerint:

  Kedves Független!
  Hozzászólásod elejét olvasva azt hittem, tényleg egy független, tisztánlátó polgártárs vagy, de a közepétől már rájöttem, nem lehetsz más, mint egy udemerájos, vagy peszedés komcsi aktivista!!!
  Ez az üres politikai dumcsiszöveg a szebb jövőről, szavazni az eremdéeszért, meg más blablák, na meg a tájékozatlan félrevezető sódered teljesen kiforgatott álarcodból.
  Jól látod a sarmasági helyzetet, és egyetértek veled, ami viszont aztán következik, az vak aktivizmus:
  1. Nem vagy tisztába a dolgokkal: Te nem Johannist választod meg, hanem geonicát!!! Arra akarod rávenni a jónépet, hogy pecsételjenek egy komcsi szocira, aki nem a szebb jövőt hozza!
  2. Elnökválasztás lesz 6.-án nem miniszterelnök. És ne gyere a pártdumával, hogy felér ez egy parlamenti választással, ugyanis:
  3. (és ez a legfontosabb) Klaus megmondta már a tutit: azt a kormányt, ami 6.-a után alakul MÁR NEM Ő FOGJA VEZETNI !!!!!!!!!!!!!!!!
  Ezt ő maga nyilatkozta! Nézz utána. Ő csak mézesmadzag, mindenki előtt, de különösen az udemerájosok előtt, akik szivesen mennek a madzag után: kissebbségi lehet romániában a miniszterelnők !!! Hú emberek, mit el nem értünk, ez is a mi munkánk!!!

  Az már egy politikai kormány lesz, pártpolitikussal az élén. Jövő ilyenkor, nézd vissza ezt a blogbejegyzést, és ha akkor is Klaus Johannis románia premierje, akkor köpd szembe a monitort, mintha én lennék 🙂
  Magyarok! Ne dőljetek be ennek a mocskos húzásnak.
  Mellékként: nekem egyik jelölt sem tetszik, és nem is nem is tudom, hogy lehetett ilyen helyzetbe hozni a helyi magyarságot hunorkánk (le)szereplésével, de sose pecsételnék a komcsi geonicára és bagázsára, de még az autonómiát gátoló bunyós Popeye-ra sem. Szóval nincs kire pecsételjen a nemzeti érzelmű erdélyi magyar, ezért is utálatos a pártvezetés(ek) buzdítása, meg minden aktivista VAKbuzgó üres dumája.

 • ja szerint:

  Kedves magyar embertársaim !
  Nagyon szép kezdeményezésnek tartom ezt az autonómia kerekasztalt és azt is tudom hogy Koszovóban az albánok úgy tudták elérni az autonómiájukat hogy évekkel azt megelőzendő teljesen kivonultak a szerbiai politikából. Ha jól érzem, akkor ez a kezdeményezés olyan jelleggel rendelkezik, illetve olyan irányultságú és stratégiának egyáltalán nem rossz.
  Namármost ha az általam fentebb leírtak működödtek, mert működniük kellett Koszovóban, másként nem sikerült volna azt az albánoknak azt kivívni, akkor testvéreim már csak az a kérdésem hogyan tudjuk rávenni az udemerájt hogy kivonuljon az országos politikai életből. Egyáltalán milyen esélyünk van rá, ha egyáltalán létezhet ilyen, mivel nagyon jól tudjuk hogy nem érdekli őket csak a hatalom, a húsosfazék körüli téblábolás…
  Ha azt is figyelembe vesszük hogy amióta eszemet tudom, román államelnök nem járt Székelyföldön hivatalos látogatáson Base előtt és ha emlékezetem nem csal akkor egyik sem foglalkozott hivatalosan az autonómia fogalmával románföldön, akkor azt kell mondanom hogy talán (?) Base az egyetlen esélyünk arra most ebben a pillanatban hogy az autonómia egyáltalán fent maradjon a politika asztalán, azért hogy valamikor egy közeli- távoli jövőben egyáltalán valamikor megkaphassuk, elérhessük azt. Ezt Geoana és barátai az udemeráj soha nem fogja akarni kiharcolni nekünk mert jobban érdekli őket a profit és az országos vagyon ellopása.
  Ami pedig a Klaus szebeni polgármester körüli hisztériát illeti, most államfő választás lesz Romániában nem pedig miniszterelnök választás, és Geona és kommunistái soha nem fognak német embert tenni miniszterelnöknek Romániában. Hallottam már ilyen irányú politikai nyilatkozatot is amúgy…
  Tehát szép kezdeményezés és hasznos is lehetne jelen kezdeményezés ha nem ismernők az aktuális romániai helyzetet.
  Őszintén szólva nekem még most is az jár a fejemben hogy Base-re szavazok mint a komcsikra, akik (emlékezzünk csak vissza Nastase és Iliescu múltban alkalmazott stratégiájára- mindig az ungurok voltak a hibásak ha bármilyen probléma volt amiről el szerették volna téríteni a figyelmet -) győzelem esetén mindent elkövetnének hogy teljesen és véglegesen lesöpörjék a politikai asztalról azt a témát hogy autonómia. Teljes udemerájos segítséggel természetesen. Kérdem én akkor hogyan lehet majd rávenni az udemerájt hogy kivonuljon a román politikából ha Geoanaék-kal együtt hatalomra kerülnek ? A válasz nyílvánvaló: sehogy.
  Szóval helyes és korrekt ez a kezdeményezés de még szerintem nem jött el az ideje. Előbb még buknia kéne egyet- kettőt az RMDSZ- nek hogy tényleg kivitelezhető legyen ez a stratégia.
  Uff én beszéltem magyar testvéreim
  Sok sikert nekünk !

 • ja szerint:

  Ahhoz hogy megértsd, fenti hozzászóláshoz el kell olvasnod a következő linken található infókat:

  http://autonomia.kerekasztal.ro/?p=1

 • Fuggetlen! szerint:

  Kuruc baratom en is ruhellem a seggnyalast! Az RMDSZ felet azt meg plane!!!Szerintem is ertelmetlen volt hunikat inditani allamelnokjeloltkent!De!-kerdezlek en,ha igy gyulolod a komcsikat meg a tengereszeket akkor miert nem mentel el szavazni a liberalisokra es miert nem buzditottad erre a barataidat is? Az RMDSZ nek es az MPP-nek is ezt kellett volna tennie nem pediglen arra uszitani az embereket,hogy valasszak a narancssarga tengereszt!!! – Engem nem az RMDSZ buzdit hatulrol de latom teged elegge elvarazsolt a deli gyumolcs partja! Kulomben had aruljak el egy nyilt titkot: Az RMDSZ sokkal szivesebben kacsintgat a Hajoskapitany fele mind a komcsikara es arra biztatja a parttagsaggal buszkelkedo nepet,hogy szavazzon a ”demokratakra”!
  Demokrata diktatura!!! Pfujjjjjjjjjj!!!
  Elobb kellett volna szajhosnek lenni mikor meg ott allt a lehetoseg a liberalisok melle szegodni! De nem…. ti kuruc es labanc vezerek inkabb a jo kis csulokre vastatok a fogaitokat es uszitottatok a nepet egymas ellen talpat nyalva a base kormanynak!
  Ebredjetek mar fel! Mas,civilizalt orszag minden szalmaszalba kapaszkodik,hogy kilabaljon a valsagbol,romania pedig tobb millio eurot kolt valasztasi kampanyokra,maganmiliciakra,politikai tisztogatast vegez a munkasosztaly koreben! Nem baj ha ehen hal a tobgyerekes csalad csak a politikai seggnyalo nagyurak jollakhassanak a pereputtyaikkal eggyutt! Ez demokracia? Kapitalizmus? Nem ez rablas! Ez diktatorikus kommunizmus!!!! Es senki nem vet veget neki mert nem erdeke!!!Addig mig haboruk vannak addig a fegyverekbol meg lehet gazdagodni!!!Addig mig a nepet uszitjuk -magyart magyarra- addig el tudjuk vonni a figyelmet a kizsakmanyoltsagurol!
  Valasszatok csak vissza a narancskapitanyt… meg latjatok,hogy a turulmadarnak allcazott dogkeselyuk rogton melle csapodnak es folytatodik a mar jol mukodo rablas meg diktatura!Majd ha megjelenik a sarmasagi maganmilicia buntetgetni mert nem vagy RMDSZ seggnyalo,mert ki merted nyitni a pofad a renszer ellen! Hogy levegot vegy keri majd a parttagsagi konyvedet…
  Nem volt meg eleg 5 ev ebbol a ”csodalatos” ”demokraciabol”ahol azok szegik meg elosszor a torvenyt akik alkotjak?
  Bele gondoltal,hogy mit lenditett volna az a sok millio euro amit a minden meterbol visszakoszono kancsi kapitany kepere koltottek a roman gazdasagon?
  Emlekezz csak vissza,hogy miota megy ez a nagy cirkusz az orszagban gazdasagi helybentopogassal egybekotve! Na miota??
  Miota ez a hajoskapitany sullyesztgeti a hajonkat!!

 • ja szerint:

  Fuggetlen egyetertenek veled ha nem cserelted volna ossze a Geoana-t Basescuval.

 • ja szerint:

  es forditva, Basescut Geona-val.

 • Fuggetlen! szerint:

  Kulombem 1 kutya ez mind! De Geoanat meg nem lattuk mit tud elesben! Egy probat barmikeppen meg er!
  Mi pedig egy eselyt a tulelesre!
  Ezert kellene valtani, eselyt adni a valtozasoknak! Ot ev haboruskodas es civakodas helyett bekes elorehaladast szerettem volna tapasztalni!
  Nehogy azt hidjetek,hogy Basescu a sziven viseli a magyarok sorsat! A szekely autonomiat??? Nem! Egyszeruen csak ebbol meriti erejet,hogy Magyart Magyar ellen uszit! Ha igy folytatodik mi magunk leszunk sajat nepunk farkasai!!!
  Tegyunk egy lepest elore,aztan…meg eggyet azzal,hogy reformaljuk az ugynevezett Magyar erdekeinket kepviselo partokat! Elosszor a sajat sorainkbol kell kiirtanunk az eloskodoket, ne engedjuk,hogy magyarul meg beszelni is alig tudo”almagyarok” be epuljenek sorainkba! Milyen lelkulettel,meggyozodessel kepvilei a magyarsag erdekeit az az ereiben roman vert csorgedezteto RMDSZ vagy MPP tag akire a sorsunkat biztuk? sajat portankon kell rendet rakni,hogy ne legyen szukseg bosszuallo fegyveres testuletre,miliciara, vadaszbrigadra, magyar gardara ahhoz hogy Magyar Magyarral eggyutt tudjon elni!!!
  A kovetkezo helyhatosagi es parlamenti valasztasok elott koszonjuk meg eddigi nemzetbomlaszto munkassagukat es…. egyseges Magyar lelkulettel alakitsuk meg a nagy Nemzeti egyseget,hogy hallatni tudjuk a hangunkat!
  De addig mig nem valtoztatunk ezeken,mig a diktatura elotti fejhajtasra buzditjuk sajat nepunket, a korrupcio az elromanositas felviragoztatasara.. addig ennek semmi ertelme!!

 • mpp-s szerint:

  mondjal fuggetlen egyetlenegy mpps-t akinek ahogyan te irod roman ver csorgedezik!
  szerintem te el vagy kicsit nagyon szedulve baratom…

 • Fuggetlennek szerint:

  Ha eddig nem olvastad volna vagy eddig nem lett volna modod latni-hallani a mediakbol, akkor ezuton kozlom veled hogy az RMDSZ part a PSD-vel es a PNL-vel valasztasi szovetseget kotott es arra biztatja a szavazotaborat hogy Mircea Geoana-ra szavazzon…
  Ugy-e nem hallottad ezt eddig mert nagyon ugy nez ki,vagy pedig ha hallottad akkor nem ertetted meg.Te tudod…

 • fuggetlen szerint:

  Kedves forumozok es admin!
  Ez a hozzaszolosaom inkabb Admin-nak szol, mert mar egyszer javasoltam hogy jo lenne letrehozni sajat egyedi felhasznalonevet es jelszot es nem tortenne meg megint az hogy valaki egy mas forumozo nevevel (vagy ahhoz nagyon hasonloval) szol hozza a temahoz.
  Tudom hogy mas is lehet fuggetlen (aki nem tartozik semmilyen politikai parthoz, de ettol elteroen meg szimpatizalhat valamelyikkel), de mar a hocipom is tele van azzal hogy egyesek, masok altal mar hasznalt nevvel irnak a blogon.

  A fenti Fuggetlen! hozzaszolo neve csak annyiban kulonmbozik az en altalam hasznalt nevtol hogy a vegen egy “!” van. Szoval olyan ez, mint amikor megcsinaltak a Nokia telefont es a kinaiak pedig erre megcsinaltak a Noklia telefont :).A valasz ami a Fuggetlen! hozzzaszolonak erkezett (gondolom en mert a hetvegen nem irtam a blogra) az pedig Fuggetlennek -nek van cimezve,….szoval keveredes-kavarodas a javabol 🙁

  Szoval megkerlek Admin, hogy az ilyen felreertesek elkerulesere tedd lehetsegesse hogy minden felhasznalo sajat fiokot/profilt hozhasson letre maganak, elore is koszonom.

  UI:Jol megkell gondolnunk hogy kire szavazunk! Akarunk-e egy posztkommunista vezetest az orszag elere? Gondoljuk meg jol hogy jo lenne-e egy olyan allamelnok akinek a hata mogott Iliescu, Nastase, S.O. Vantu, Hrebenciuc, Dinu Patriciu all? Ugye hogy ismerosek ezek a nevek?…Vajon miert?

  Kellemes napot.

 • admin szerint:

  Kedves független, meglesz.

 • freddy szerint:

  bocsi a sorbol ki felejtetted a vatrasokat es a mi hunorunkat markoval a hatterbol

 • kuruc szerint:

  A koppintott, lenyult, nickkel írogató Független! annyira független az udemeráj bagázstól mint én az oxigéntől! Csepeg a kampányszöveg a vicsorgó szája széléből, és fröcsög az úszítás a csikorgó fogai között!
  Először is, ha picit figyelmesebb lett volna, nem keveri össze a szezont a fazonnal. Én sosem bíztattam senkit arra, hogy szavazzon a márinárra, ő viszont végig nyomja a selé dumát, hogy a liberálisok a tutik, meg az udemeráj, meg a paktum… blabla.
  Emlékeztetném, hogy a liberális crin barátja, akinek elég híres magyarellenes felmenői vannak, az első forduló előtt a geonica barátját kiskanálba tudta volna fojtani. Aztán a legjobb barátja lett, és benne látja az egyetlen megoldást a románok és a magyarok, na meg a szászok boldogulására. Hogy lehet ilyen hazudozó, álnok, képmutatónak hinni, sőt vele lepaktálni, és simulni velük a komcsikhoz???
  Azt, hogy én voltam-e szavazni, és kire szavaztam, fogalmam sincs, hogy honnan tudja, vagy nem tudja, csak blöfföl, de hatalmas pofáraesés lett belőle az tuti. A véleményem továbbra is változatlan: nem érdemli meg sem a matróz, sem a komcsi, hogy az erdélyi magyar rápazarolja a voksát. Ezzel nem azt mondtam, hogy ne menj szavazni!!!!!, hanem azt, hogy a nemzet és a magyarságunk többet ér annál, hogy a liberális gyeplőnek engedve szoci elnökre pöcsételj, vagy a csakazért is székely virtus miatt, egy bunyós autonómiaellenes matrózra!!!

 • Csiki szerint:

  Annak, aki nem tudta, vagy esetleg elfelejtette, hogyan is volt 2004 – ben , ajanlom figyelmebe a Hargita megyei MPP kozlemenyet:

  Klaus Johannis „trójai faló”!

  A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezete elutasítja Klaus Johannis támogatását. A nagyszebeni polgármester a háttérben megbúvó posztkommunista erők „trójai falova”. Klaus Johannis 2004-ben az RMDSZ-szel, Verestóy Attilával és a Năstase-Hrebenciuc vezette szociáldemokratákkal közösen akadályozta meg a Magyar Polgári Szövetség indulását a helyhatósági választásokon. Az RMDSZ által utolsó pillanatban megszavaztatott új választási törvény miatt Hargita megyében a polgári szövetség jelöltjei a Német Fórum színeiben indultak. Jelöltjeink ellen Klaus Johannis felsőbb utasításra törvényszéki eljárást kezdeményezett.

  Mircea Geoană pártjának kormányzása idején olyan főtanfelügyelő neveztek ki Hargita megyében, aki egy szót sem tud magyarul, és olyan nevelési tanfelügyelőt, akinek ortodox pópaként fölvállalt küldetése az elrománosítás, a magyar oktatás megsemmisítése.

  Klaus Johannis – őseivel ellentétben – elutasítja az autonómiát.

  Ne szavazzatok a Klaus Johannist támogató szövetségre!!

  Csíkszereda-Székelyudvarhely-Gyergyószentmiklós, 2009. december 1

  A Magyar Polgári Párt

  Hargita megyei elnöksége nevében

  Thamó Csaba

 • !!! szerint:

  Magasrol szartok ti a romaniai magyarsag erdekeire! Allandoan nyomjatok a nagy dumat a szegeny elnyomott szekelyekrol! Nektek persze,hogy segget kell csokolni a basescu atyatoknak mert hat egy csomo penzt fektetett a regiotokba! Vannak jo utjaitok meg egy csomo tamogatott turizmusotok!
  En eddig MPP parti voltam de egy olyan szervezettel mely csak azert,hogy ellen szeguljon egy masik szervezetnek,kepes lazitani,segget csokolni a kormanynak bomlasztani a magyarsag igy is laza egyseget nem tudok egy fedel alatt meg lenni!
  Nezzetek tukorbe es kopjetek szembe magatokat! Ti sem vagytok egy milimeterrel sem kulombek mind az RMDSZ-es dogkeselyuk,mert hat kepesek vagytok inkabb el adni a lelketeket egy km aszfaltert es nehany nalatok elkoltott basescu fele vacsoraert!
  En most mar csakazert is el megyek szavazni es a barataimat is el viszem es nem basescura fogunk szavazni! A sarmasagi MPP -s bloguzemeltetoket pedig arra kernem,hogy foglalkozzanak inkabb a helyi gondokkal,helyi probemakkal mintsem a ”szegeny ” szekelyek uszitasaval! Van nekunk eleg gondunk es bajunk elosszor azokat oldjuk meg es csak utanna foglalkozzunk a maseval!
  Majd ha a szekelyek hozzank jonnek elkolteni a basescu kormanytol kapott,meg a mi zsebunkbol kicsalogatott penzuket es nem forditva lessz akkor erdemes lessz veluk is foglalkoznunk! De addig mig inkabb az oltyanoknal es a fekete tengeren verik el a draga szekely lejt addig foglakozzon veluk a PDL es basescu!
  Ha csak szekely autonomiat kovetelnek akkor,kerdezem en, mennyire erdekli oket a tovishati meg az osszerdelyi Magyarsag sorsa?
  Az igen tisztel sarmasagi partfogok,ha mar jobban erdekli oket a szeklyseg sorsa,akkor vagy fogadjak orokbe oket vagy pediglen koltozzenek oda es elesben kuzdhetnek a szekely PDL elen!

 • admin szerint:

  Kedves !!! nevű hozzászóló !

  Mondod hogy: ,,A sarmasagi MPP -s bloguzemeltetoket pedig arra kernem,hogy foglalkozzanak inkabb a helyi gondokkal,helyi probemakkal mintsem a ‘’szegeny ” szekelyek uszitasaval! Van nekunk eleg gondunk es bajunk elosszor azokat oldjuk meg es csak utanna foglalkozzunk a maseval!”.

  Csak informálni szeretnélek azzal kapcsolatban hogy nekünk partiumi magyaroknak egyáltalán nem és nem is lehetne közömbös az hogy lesz- e vagy nem lesz autonómiája székely nemzettársainknak. Hogy miért nem mindegy ez nekünk?
  1. ugyanaz a nemzet, sőt nemzettesthez tartozunk mi is mint a székelyek (vagy esetleg te is felültél a Vadim és a hasonszőrűek féle dumára, akik a székelyeket nem magyaroknak állítja be?),
  2. nemzetstragégia és a magyarság pozitív jövőképe és a jövőbe vetett hite szempontjából nagyon is fontos hogy kies hazánkban működjön ha úgy akarod, akkor egy geográfiailag jól meghatározott és földrajzilag kötött rendesen működő autonómia modell ami köré már joggal felmerülhet a realitás szintjén másfajta autonómiamodellek lehetőségének létrehozása máshol is Erdélyben (gondolj csak a kultúrális és a személyi elvű autonómiákra).
  A többi kijelentésedhez nem szólok hozzá, másokra hagynám azt, ezt is csak azért kommentáltam mert megkérdőjelezted jelen blog tematikus körét.
  Tisztelettel:
  Admin.

 • ja szerint:

  Kérdem én ki merte állítani egyértelműen azt hogy Johannis a PSD- PNL- UDMR miniszterelnök jelöltje?

  http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/878044/Johannis-isi-ia-masuri-de-precautie-

 • ja szerint:

  Sondajele evz.ro
  Pe cine veţi vota în turul doi?
  Traian Băsescu
  67%
  Mircea Geoană
  26%
  Niciunul
  7%

 • kuruc szerint:

  Aktuális helyzettel foglalkozzunk?
  Jó! Mondok egyet: helyetekben a pofám szakadna le, mikor a komcsi üdvöske magyar(!) nyelvű plakátját látom szerteszétszórva kies falucskánkban “Együtt sikerülni fog”
  Kivel, együtt? Mi fog sikerülni?
  Ezt a dumát mindig bevetitek? Mindegy mire buzdít az udemere, csak legyen benne az “együtt”, a “közösen”, az “összefogás” maszlaga. Együtt tovább, az autonómiáért a komcsi peszedésekkel????
  Az erdélyi magyarokat köpitek szembe ezzel nagyurak!!!

  Azt nem kommentálom, hogy milyen aljas módon tagadja meg hozzászóló a székely nemzetet. Undorító! Csak emlékeztetem, azért sikerült tömbbmagyar közösségbe maradniuk, mert olyanok, amilyenek, székelyek, bicskások, keményfejű, csökönyös népcsoport, igazi XXI. századi túlélő hadtest. Nem olyan langyosteaudemere, akinek a jelszava: mai rau sa nu fie!
  Nem értek egyet azzal, hogy valaki is a székelyek közül szavazzon a márinárra, mert utat csinált nekik, ugyanis nyiltan autonómiaellenes, de magadra ismerhetsz kedves hozzászóló, és a nagyurak szlogenjei lájtmotívként cseng vissza: ha ránk szavaztok lesz iskolafelújítás, lesz aszfalt, ravatalozó meg új templom, és karácsonyi világítás, ha nem gebbedjetek meg a saját gumótokba !!!
  Az általad nagyrabecsült peszede-penele-udemere kormánytól nem ezt várod.
  Menj csak el pecsételni a szocikra és küldd vissza az időbe az egész országot, Erdélyt, Székelyföldet (SIC.), Partiumot és Sarmaságot is.

  Jelszó: Vissza a jövőbe!

 • sarmasagi szerint:

  A napokban volt szándékomban egy hozsannázó beírást eszközölni, valami olyasmi szöveggel, hogy őszintén örülök annak, hogy a sarmasagi.ro végre kezd azzá válni aminek eredetileg szánták: egy civilizált politikai vitáknak helyet biztosító fórum.
  Erre fel, jön egy habzószájú barom (valami !!!), aki megengedi magának, hogy felszólítsa a másképp gondolkodó sarmaságiakat, hogy költözzenek el ha nem osztják az ő véleményét.
  Döbbenetes!
  Innen már csak egy lépés, és akinek nincs rmdsz-tagságija Dari meg Dombi kápók által láttamozva, azokat szedik össze, és viszik a gulágra.
  Tőlem addig szavazhatsz (elvbarátaiddal eggyetemben) míg kirothad mancsodból a VOTAT!
  Te nem voltál soha, és nem is vagy sem MPP-sem RMDSZ-párti.
  Te egy szánalmas bérenc vagy, akit rávettek, hogy magyar létére, bomlassza a magyar közösséget.
  Na nem az érveléseivel, hanem a bűzével.
  Sarmaságon az ilyet görénynek “becézik”, és minden jóérzésű ember nagy ívben leszarja.
  MPP-és és RMDSZ-es egyaránt.
  Úgyhogy, jobban jársz te is meg mi is, ha fasisztoid felfogásoddal és szövegeddel nagy ívben elkerülőd a sarmasági közösséget.

 • autokontroll szerint:

  Kedves admin, megkíméllek téged és a szervert a karakterek tömkelegétől, de “link-alak(zat)ban” MINDENKI SZÍVES FIGYELMÉBE AJÁNLOM az alábbi balladát.
  Kristálytiszta képet fest az RMDSZ mogulok és a pórnép (istenadta nép) kapcsolatáról

  Gondolkodjatok el… és a megmaradt lelkiismeretre is hallgassatok, mert Markó és Veres-tói, Frunda meg Hunor rég nem lesznek, mikor az erdélyi magyarok románul átkozzák majd még a fajtájukat is.

  http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/arany/wales.htm

 • !!! szerint:

  Hallod te ”sarmasagi”?! Az olyan seggfejet mint te a mi utcankban okornek meg marhanak hivjak!
  Annyira vagy te sarmasagi mind Dombi cimborad!Ebredj fel vegre alkoholgozos mamorodbol es ertsd ugy ahogy irva van a szoveget! Eggyelore az megyenk felsegjele SJ es nem pediglen CV,HR, vagy MS erre ertettem,hogy foglalkozzunk inkabb a sajat gondjainkal,nincs itt semmi maskent gondolkodo sarmasagiakrol szo!
  Egyszer mutasson fel valami emlitesre melto eredmenyt a tisztelt tanacs barmely politikai szinekben pompazo frakcioja utanna dongessuk a masok kapujat!
  Nem az en elveim fasiszta bealitottsaguak sot meg csak nem is kommunistak hanem a ti onimadatotok szanalomra meltoan buzos!
  Arra pedig,hogy ki a nemzetbomlaszto kozulunk…inkabb ne bezeljunk!
  Menj es szavazz az orosz diktaturara a pocsomet sem erdekli,majd jol meghalalja a marinar baratod a forro nyelvcsapasaidat!
  Mellesleg az en Udemerajos tagsagkonyvemet nem nagyon kell signozza a DD duo mert nincs ilyesmim de az mar biztos,hogy MP3-as tagsagom sem lessz!
  Ket ev mulva nezz majd korul mi marad meg a szervezetetekbol,ha ilyen politikat uztok,csufolodva a magyarsaggal! Pontosan ti lesztek azok akik elosszor fognak karomkodni az udemerajos bagazzsal kezenfogva!

 • !!!-nek szerint:

  dönzsd el mán hogy hun alszol és húzd a tök fejedre a takarót!!!!!!!…..

 • fuggetlen szerint:

  Az 1848-as vertanuk, Petofi es Aranya is megfordul a sirjaban ha latja hogy a magyar milyen “mocsokban” tapos. Meddig legyen meg turelmunk hogy vegre lassuk a rozsat? Itt lenne az ideje a tenyleges osszefogasnak, mert mi mind egyazon nemzethez tartozunk!

  1.A szekelysegre visszaterve (valamikor maskor mar kerdeztem ezt, de valaszt nem kaptam ra), szemely szerint nincs bajom veluk es tudom mennyire temperamentumosak, de nemtudom megerteni akkor sem hogy miert kel nekik a Szekley Autonomia, es hogy ezert minden magyar fogjon ossze hogy ezt eltudjak erni. En helyesebbnek latnam ha minden magyar,roman es egyebb nemzetisegu osszefogna es Erdely fuggetlenseget kovetelne, szerintem igy sokkal jobb lenne. Mar csak azert is, mert tudomasom szerint az orszag jovedelmenek tobb mint fele Erdelybol szarmazik, es nem Moldvabol vagy tudom is en honnan. (ha tevednek nyugodtan javitsatok ki)Csak gondoljatok bele, nem lenne jo ha az a sok penz Erdelyben maradna?

  2. A fentiekbol kiindulva, gondolom sokan tudjak, de lehet hogy megis kevesebben mint ahanyan tudnotok kellene, hogy amiota Basescu az allamelnok es Emil Boc a miniszterelnok (mostmar felfuggesztett) sokkal tobb penz folyt be Erdelybe mint azelott amikor a szocialistak voltak a kormany elen. Miert? …csak mert a szocialistakat inkabb az orszag keleti es deli reszen levo lakosok tamogatjak, Boc-ot es Basescut pedig tobbsegben az erdelyiek.
  3. Most feltevodik a kerdes hogy: Kire is kellene szavazni vasarnap?…. barcsak tudnam, de van egy dolog amin mindenkepp erdemes elgondolkodni, ez pedig nem mas mint az a teny, hogy Basescu idejeben sokkal tobb penz/befektes jott Erdelybe mint a szocialistak idejeben. Ebbol kovetkeztetni lehet arra a dologra, hogy ha most megint Basescu lesz az elnok akkor megint tobb penz fog befolyni Erdelybe. Akarjatok ezt sarmasagiak? A kerdes megvalaszolasat mindenkinek a lelkiismeretere bizom es ennek fuggvenyeben tegyen majd egy pecsetet egyik vagy masik jeloltre, es ne felejtsetek, minden szavazat szamit.

  Ha jol tudom akkor csutortok este lesz egy valasztas elotti osszecsapas Basescu es Geoana kozott, kulonmbozo temakrol fognak beszelni, azt hiszem este 20 oratol kezdodik. A roman nyelvu tv adok biztos fogjak kozvetiteni, ne hagyjatok ki.

  Jo ejt mindenkinek!

 • Dinu Patriciu szerint:

  Domnule “fughethielen” 🙂 aveti informatii aproape imbatabile!
  Distinsii Domni, candidati vor mai cacofona asta seara la posturile nostre (ultra)nationale pentru ultima data in aceasta mega-campanie cu filmulete, si ci extraminciuni, cu care ne imboarda pe toti, de o vreme incoace.
  Mega show-oul Basescu Batausu’, zis si “marinar”, contra Gonica Copil Minune, zis si “comunistu’ fraged” asta seara pe Realitatea(?) Tv, de la 19:00 !!!
  Hai maghiari! Hai Sarmasag!

 • freddy szerint:

  akkor vegul is kire kell szavazni???

 • ? szerint:

  szerintem az utolso 5 evben minden nagyon rendben volt !

 • ? szerint:

  az egeszsegugy pedig mint Nemetorszagban.

 • !!! szerint:

  Igen ! Mind Auschwitzban!

 • ha ha szerint:

  nektek nagyon jo volt az 5 ev !hat sajnallak beneteket , miert nem kell meg adni egy masik embernek az eselyt?
  Az lehet jobban csinalna!!! Mit tett Basescu az utobbi 5 evbe amiert erdemes megvalasztani????? konkretumottt!!! tobb min 1000 kisvalakozo bezart, nem gyozte fizetni a forfetar adot meg amelett hogy adozott, munkanelkuliseg, dragasag, es sajnos tobb helyen meg eheznek is!!Hat ha ezert es meg sok masert meg kell szavazni?/ szavazzatok! Remelem sikerul Geoananak,!!!!! Sok sikert neki!!!!!

 • ? szerint:

  Igaz a PSD-s jelolt nem engedte a Magyarorszag-i Allam Elnokot be az orszagba,es azt is mondta”soha sem autonomia”.

 • ha ha szerint:

  Ezt nem o monta azt hiszem! Es ha igen miert kell nekunk autonomia !! Munkahely, fizetes, tiszteseges elet, ha ezt meg tudna adni akkor mire autonomia!!

 • Gyuri szerint:

  Látok itt lángeszeket. Csoda,hogy nem gyúlt ki az egész oldal. Például itt feljebb.Te “?” 1 BASESCU VOLT AZ AKI NEM ENGEDTE BE SÓLYOM LÁSZLÓT AZ ORSZÁGBA.Nem geoana az elnök jóember,neki nincs szava.2 BASESCU JELENTETTE KI,HOGY SOHA AUTONÓMIA.Ennyire el vagytok tájolódva? Nem látjátok,hogy nincs sem jobb sem baloldal,hogy kommunizmus már nem lehet,de diktatúra igen,ha Basescura szavazunk?Nem látjátok,hogy basescu magyargyűlölő?Hogy egyeduralomra tör? hogy addig akarja módosítani az alkotmányt,amíg csak neki lesz szava az országban? Hallgattok egy olyan selejtre,mint Szász Jenő,aki dec.1-én,a magyarság gyásznapján basescuval pezsgőzött Bukarestben?Aki csak megjátssza a nagy magyart,közben az ellenséggel paktál? Aki a magyarok szégyene,?VASÁRNAP,DEC.6-ÁN LE BASESCUVAL.

 • ? szerint:

  Hat csak okos ez a Nemzet, a Magyar!
  Csak rajott ,hogy a”?”jel talalos kerdes,es meg
  oldottatok GRATULA ,szoval tudjatok, hogy kire kell
  szavazni,hat persze,hogy PPPPPPPPSSSSSSSSDDDDDDDDDD!!!
  YES!

 • gyuri-nak szerint:

  Mostanában túlon-túl elszaporodott ezen a blogon a “gyuri”.
  (Sarmaságon a kukacos, férges gyümölcsöt gyurisnak is mondják…úgyhogy telitalálat a névválasztásod!)
  A három hosszúlére eresztett beírásodra egy egymondatos reagálás: az igazi magyar nem fizetett kampány-spicli, van saját, (csúcsvezetéstől)független véleménye, és szavazata nem alku tárgya, mert nem eladó!

 • sarmasági szerint:

  Rossz a szánk íze: megint hülyítenek, megint hülyegyereknek néznek, megint az RMDSZ-vezetők.
  A faluban piros(kommunista)kőnyvekkel házalnak (poszt)kommunita eremdéeszes agitátorok.
  Ezúttal arra akarnak rávenni bennünket, hogy feltétlenűl menjünk el szavazni, és élve az általuk kiharcolt választás szabadságával, (magyarként) válasszuk a két rossz román jelölt közül a jót.
  Tudjátok mit?
  Menjünk el szavazni, és pecsételünk a tulipánra!
  A hülye hülyítőknek legyen sikerélményük.

 • udmr szerint:

  DUMINICA, 6 DECEMBRIE-VOTAŢI UDMR
  SZAVAZ A TULIPAN

 • Gyuri szerint:

  Ha már túl elszaporodtam,vizsgáld meg önmagadat,mert én már sokszor megtettem ezt magammal.Ha mindazok az érvek,amelyeket felhoztam(és még egy regényre való lenne)nem győznek meg,akkor a magyar nemzet ellen játszol.Hadd lám,Sarmaság gyöngye mit tett a magyarokért basescu? VÁLASZT VÁROK.Honnan kapod te a csúszópénzeket? Mert én csak egy vagyok a rengeteg elkeseredett magyar közül,akiknek a lelkiismerete tiltakozik az olyanféle ferdelelkűektől,mint basescu.Behódolók,csatlósok sajnos mindig lesznek.

 • Gyuri szerint:

  Bocsánat,pontosítok:mi JÓT tett basescu? És nem csak a magyarokért,hanem ezért az egész nyomorult országért?Mert a többiről már írtam én.A magyar nemzet kultúrnemzet ha nem tévedek.Avagy te,aki az elszaporodásomon keseregsz oda és vissza vagy a matróz-disztingváltságért…gratulálok.Éljenek a kisigényű emberek.

 • freddy szerint:

  hat igen de a goana sem makulatlan neki is sok huzasai vannak (pl a testvere ) ugy hogy o sem egy minta ember es az alarc mogott ott a vagyon es hatalomra vagyas es ha egy par szekfuvel meg lehet vasarolni zilahol a szavazatokat(azt osztogattak) akkor ugyes ember es akkor jol el o is 4 evig a rokonsaggal nekunk pedig magyaroknak marad a szivas es a munkanelkuliseg es a sajat erdelyunkben ki hasznalva

 • Gyuri szerint:

  freddy,ez tökéletesen igaz,a rövidebbet mindig mi húzzuk,mert kevesen vagyunk,de azt azért senki sem tagadhatja,hogy cinikus bunkóságban basescu viszi a pálmát.Én még olyan embert nem láttam,aki annyit hazudik egy huzamban és szemrebbenés nélkül, mint ő.Nekünk persze most is a két rossz között választás lehetősége maradt,de azért jó meggondolni.basescu velejéig romlott és korrupt bandájával én nem szűrném össze a levet.Több nyílt megalázást soha nem kapott a magyarság,mint az utóbbi öt évben.

 • hülye vagy gyuri szerint:

  Szerinted te zseniális gyuri ha basescu nyíltan kiállna az autonómia ügye mellett akkor mennyi esélye lenne államelnök lenni egy ilyen balkáni országban,ahol a többségi polgártársainkat magyarellenesnek nevelik óvodából,iskolából,nem beszélve a médiákról?
  Vagy rajta kívül még egyáltalán szájára vette-e valamikor a történelemben román államfő az autonómia szót?
  Na ezt rágd meg te szuper gyuri!Jól fizet az udemeráj kicsi pártaktivista?Úgy látszik megéri neked…

 • Gyuri szerint:

  Igazad van,Basescu kiejtette az AUTONÓMIA szót.Tudod hol? magyarországon,amikor Sólyom Lászlónak cinikusan így válaszolt:SOHA.Sajnállak mert úgy átver benneteket a tengerész,hogy a gatyátok is rámegy.
  P.S.Már méltóztattam közölni,hogy semmilyen párt tagja nem vagyok,úgyhogy nem hat rám ez az idióta udémérézés..De bunkóságellenes az igen, az vagyok..

 • Gyuri szerint:

  Viszlát napkeleti bölcsek,majd beszélünk választás után.Aztán ha a kis kedvenc háziállatotok nyer és elkezd harapni ne halljak vinnyogást.

 • hülye vagy gyuri szerint:

  Szia napnyugati zseni,ugyanis megszűnni nem tudó csodálattal és áhitattal iszom minden sorodat,csak az a nagyon nagy baj hogy hülyeségeket beszélsz,vagy másképpen fogalmazva pontosan úgy szól pici szád mintha egy jó öreg vörös pufajkás tenné.Jó neked,mert nem tudsz gondolkodni fiam,menj vissza a vörös gulágokba,hátha való életet is tanulsz ott kicsi fiam a baloldali múltról…

 • >