7

Az RMDSZ a liberálisokkal úszna

Antal Árpád

A liberálisokkal menne koalíciós tárgyalásokra az RMDSZ – mondta el a Régió Rádióban Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a liberálisok eddig a legkevesebbszer verték át az RMDSZ-t a politikai alkudozások során.

Antal Árpád elégedett a részvétellel: nem mi voltunk kevesebben, hanem a román lakosság volt többen – mondja Sepsiszentgyörgy polgármestere, aki hozzátette: a Kárpátokon túli jelöltek nem nagyon hozták lázba az erdélyi román szavazókat sem, hiszen a részvételi-táblázat első felében nincs erdélyi megye.

Bak Miklós politikai elemző a Régió Rádióban azt mondta: szétzihálta a magyar szavazatokat az RMDSZ, az MPP és az SZNT három különböző választási attitűdre biztatott. Elkerülhetetlen és halaszthatatlan, hogy befolyásos vezetőink leüljenek és végre maguk között, de az erdélyi magyarság előtt is kibeszéljék problémáikat, egy közös jövő-stratégiát dolgozzanak ki – mondta a politikai elemző.

A népszavazásról szólva Bak Miklós leszögezte: ha érvényes, akkor sem kötelezi semmire a parlamentet. Ha a honatyák mégis elfogadnák a döntést, az alkotmánymódosítással, választási törvény módosítással és számos egyéb következménnyel járó átalakítás évekig eltarthat, kimenetelét megjósolni nagyon kockázatos.

erdely.ma

admin
 

 • gabora szerint:

  Még egy kijózanító pofon az RMDSZ felső vezetőinek. Ha ez a választási sikertelenség sem ösztönzi őket arra, hogy elsősorban magyarságban és ne pártban gondolkodjanak, akkor az általuk vezetett “érdekképviseleti szerv”, a következő választásokon, a romániai magyarság részéről, még nagyobb fokú érdektelenségre számíthat.
  Markó Úr! Önök öten-hatan, akik túszúl ejtették az RMDSZ-t, mikor fognak végre lemondani és a átadni helyüket a fiatalságnak. Mikor fogják felfogni végre, hogy sem a választók többsége, sem a parlamenti pártok nem hisznek már Önöknek. Igaz a lejtő áljáig még meg lehet tenni egy rövid útat. Végig akarják járni?

 • dádá szerint:

  ajjajjj be ke szarni

 • fuggetlen szerint:

  Ha a valasztok akarata nem kotelezi semmire a parlamentet, akkor megis mi a jo budos fene kotelezi oket hogy vegre csinaljanak is valamit es ne csak aludjanak a kozpenzeken? De a legnagyobb baj az hogy az RMDSZ az MPP es az SZNT nem tudott megegyezni ==> TISZTA BUKAS. szomoru a helyzet.

 • R szerint:

  hat nem hiszem hogy basescuek szoba alnak az RMDSZ-el, mert sokszor atvertek oket oda vissza. Mondjuk ez a helyzet a komcsikkal is, dehat azok megis csak az RMDSZ feltestvere es igergetni is jobban tudnak ugyhogy szerintem Marko Lenin Bela a komcsikhoz huz es a PSD-t fogja tamogatni.

 • számok szerint:

  Antal Árpád (az rmdsz) elégedett részvétellel.
  Igaza van? Sajnos az alábbi számok mást bizonyítanak:
  -magyar elnökválasztók-1996-761 ezer
  -2ooo-67o ezer
  -2oo4-533 ezer
  -2oo9-372 ezer
  A politikusaink hazudhatnak össze-vissza, de a szomorú valóság ez.

 • én szerint:

  Szia,gabora!
  Szeretettel üdvözlünk a blogunkon!
  Tiszteljük és értékeljük józan gondolkodásmódodat és mértéktartó véleménynyilvánításod.
  Bármikor szívesen olvassuk a bloggon is.
  Hajrá sarmaságiak! Akárhol laktok is, a szívetek hazahúz. Isten hozott!

 • fuggetlen szerint:

  Ezt olvassatok sarmasagiak: Az RMDSZ es a PRM (Nagy Romania Part) megegyeztek hogy Mircea Geoana -t tamogassak a valasztasokon:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6566386-premiera-politica-sibiu-intelegere-intre-prm-udmr-pentru-sustinerea-lui-mircea-geoana.htm

  Hihetetlen hogy milyen egy gerinctelen gaska lett az RMDSZ -bol, es hogy mar elfelejtettek hogy miert kel kuzdeni. Elarultatok a magyarsagot,… mi johet meg?

 • >