1

Diplomáciai botrány ! Nem engedték be Szlovákiába Sólyom Lászlót

Ma Robert Fico szlovák miniszterelnök rendkívüli pozsonyi sajtóértekezletén bejelentette, Szlovákia nem engedi be területére a magyar államfőt. Az erről szóló diplomáciai jegyzéket ma délután adták át Magyarország pozsonyi nagykövetségének. Fico szerint a határon figyelmeztetni fogják Sólyom Lászlót a diplomáciai jegyzékre.

Sólyom László magyar köztársasági elnök ma nem megy át Szlovákiába, hanem a határ magyar oldalán ad majd nyilatkozatot – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI Révkomáromba, a tervezett szoboravatásra kiküldött munkatársával.

Az elnöki konvojt a határátkelőnél a szlovák rendőrfőnök várta, hogy átadja azt a diplomáciai jegyzéket, amelyben a Robert Fico szlovák kormányfő leszögezi: provokációnak tekinti, ha a köztársasági elnök átlépi a határt. Fico közölte, a határon ugyan figyelmeztetik Sólyom Lászlót, de erőszakkal nem fogják feltartóztatni. Ha az államfő nem tesz eleget a döntésnek, és nem szakítja meg útját, Szlovákia durva provokációnak tekinti a lépést.

Sólyom László egy Révkomáromban felavatásra váró Szent István-szobor felavatásán szeretett volna beszédet mondani.

A magyar köztársasági elnök megállt a komáromi hídon, nem lépett be Szlovákia területére. A híd közepén tartott sajtótájékoztatót. A HírTV helyszíni tudósítója úgy értesült, hogy a szlovák forgatóköyv szerint ha a magyar köztársasági elnök belépett volna Szlovákiába, akkor a helyi hatóságok Sólyom Lászlót egy szolgálati autóba ültették volna, hogy az elvigye a Szent István-szobor avatásának színhelyére, majd beszéde megtartása után távozzon a helyszínről.

MTI, FH, HirTV,erdely.ma

admin
 

  • Cembranos szerint:

    Várható volt, ha a románok megtehetik, akkor a szlovákok sem maradhatnak ki. Tiszta röhely ez a Sólyom “bibsi” László!

  • >