Az MPP háromszéki képviselőinek és tisztségviselőinek felhívása

illusztráció

A Magyar Polgári Párt színeiben megválasztott háromszéki önkormányzati képviselők és tisztségviselők, azzal a felhívással fordulunk az MPP, RMDSZ, más pártok színeiben, vagy függetlenként megválasztott minden székelyföldi önkormányzati képviselőhöz, hogy bármilyen személyes, vagy pártérdeken felülemelkedve, vegyen részt 2009 szeptember 5-én Székelyudvarhelyen, az Önkormányzati Nagygyűlésen. A márciusban nyilvánosságot kapó SZNT kezdeményezést örvendetes módon az RMDSZ is támogatta, a gyűlést azonban a kampányra való tekintettel egy későbbi időpontra kellett halasztani. Bízván abban, hogy mind az MPP, mind az RMDSZ felkarolja a közös Önkormányzati Nagygyűlés gondolatát, tegyük történelmivé a pillanatot. Mint a törvényes keretek között megválasztott képviselők, határozatainkkal adjunk nyomatékot a népakaratnak, az autonómia megteremtésének, melyet székely népünk az SZNT által szervezett és lebonyolított népszavazáson kinyilvánított. Székelyföldi magyar önkormányzati képviselőkként esküvel kötelezzük el magunkat az autonómia ügye mellett.

Hisszük, hogy az autonómia kivívása csak a székelység teljes összefogásával, az erdélyi és az összmagyar társadalom támogatásával érhető el. Ugyanakkor felkérjük az EMNT, az egyház és a civil szféra képviselőit, hogy cselekvően támogassák a székely Önkormányzati Nagygyűlést.

Rácz Károly, Nagy István polgármester, Bálint József alpolgármester, Tulit Attila megyei és Kovács István sepsiszentgyörgyi frakcióvezető, valamint az MPP megyei és háromszéki települési önkormányzati képviselői.

erdely.ma

admin
 

>