2

Alkotmányt készül elfogadni a Református Zsinat

Egyszerre kondul meg a Kárpát-medence összes református templomának harangja május 22-én, amikor egységesülnek Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Délvidék és az anyaország reformátusai. Ezen a napon Debrecenben ül majd össze az Alkotmányozó Zsinat, és ide várják a magyar reformátusokat.

Május 22-én a magyar reformátusság történelmének legfontosabb pillanatára készül: a Debrecenben összeülő zsinat elfogadja az egységes Alkotmányt, amelyet az összes elszakított területen működő református egyház beilleszthet saját jogrendjébe. A reformátusok mindig egy családhoz tartozónak vallották magukat, de az elmúlt évtizedekben átélték azt, hogy milyen csonka családban élni – mondta Bölcskei Gusztáv, református püspök.

– Ez a nap valóban a hálaadás napja, az újra egymásra találásnak az ünnepe lesz, amikor deklaráljuk ezt az egységet – tette hozzá a püspök.

Erre a napra Debrecenbe várják a reformátusok képviselőit az egész Kárpát-medencéből, eddig már több mint 7500-an jelentkeztek. A kárpátaljai református püspök szerint náluk óriási az érdeklődés.

– Már eddig több mint ezer jelentkező van, akik saját költségükön jönnek, mert itt találkozhatnak egymással, együtt vallhatják meg hitüket, mondhatják ki azt, hogy együtt követjük Istent.

A szervezők mindenkitől azt kérik, hogy hozzon magával egy marék földet, amelyet – az összetartozás jeleként – a Kárpát-medence kicsinyített mására helyezhet majd el Debrecen belvárosában.

erdely.ma

admin
 

 • sánc-rádió szerint:

  A Szilágy megyei kűldöttséget a Sarmaság- bányatelepi udemerájos sztár-pap fogja vezetni,aki a Zsinaton egy korszakalkotó Alkotmánymódosítással fog előrukkolni:
  a Tízparancsolatot kereszteljék át Őtparancsolattá , mert neki mostanában igencsak gondjai támadtak egynéhány parancsolat betartásával. A telepi menyecskék őrőmmel csiripelik , hogy ők szívesen támogatják tiszteletes urukat legalább a négy utolsó parancsolat eltöröltetésében.
  Az ifjú férjek addig gyakoroljanak az új templom alagsorában , a ping-pong golyókkal. . .

 • admin szerint:

  Visszafogott hangnemet kérnék, ha lehetséges.
  Köszönöm.

 • >