3

Erdélyi koncertekre készül a Tankcsapda és a Zanzibár

Izgalmas eseménysorozat vár az erdélyi zenerajongókra: május derekára nem kisebb nevek, mint a Tankcsapda és a Zanzibár érkeznek majd meg. A magyar könnyű- valamint rockzene két meghatározó együttese több helyszínen lép majd színpadra. A szervező Conjux Productions szóvivőjétől megtudtuk a koncertekre 15-én Kolozsváron, 16-án pedig Csíkszeredában kerül sor. A Lukács László, valamint Terecskei Rita fémjelezte együttesek a két város sportcsarnokában csapnak majd a húrok közé. A korlátozott számú, elővételben kapható jegyek ára 30 lej lesz. Jegyeladási helyek listája megtalálható a www.tombolj.ro oldalon.

A népes rajongótáborral rendelkező együttesek fellépése az erdélyi zenei élet érdekes színfoltjának ígérkezik. Az 1989-ben alapított Tankcsapda számára igazi áttörést 1994 hoz, amikor a Motörhead előzenekaraként játszhatnak, és a budapesti Sziget fesztiválon megtartják első igazi, nagy koncertjüket. Folyamatos felívelés után, az új évezredre igazi sztáregyüttessé válnak. Több próbálkozásuk is aranylemezt eredményez, és szakmai díjak egész sorát söprik be. Számos daluk, mint példák a Mennyország Tourist, az Ez az a ház vagy az Egyszerű dal a modern magyar rockzene alapművei.
Az 1999-es alapítású Zanzibár nem mindennapi módon nyerte el végső felállását: a későbbi énekesnő, az akkor még rendőrként dolgozó Terecskei Rita egy szilveszteri igazoltatás alkalmával találkozott az együttes tagjaival. Már első albumuktól fogva ontották a slágergyanús dalokat, a 2001-es Nem vagyok tökéletes album hamar aranylemez lett. Népszerűségük azóta is töretlen, 2003-ban például több mint 150 koncertmeghívásnak tettek eleget.

A két együttes erdélyi visszatérőnek számít. Koncertjeik mindannyiszor nagy sikert arattak, de közös fellépésük az elmúlt évek egyik legnagyobb bulijának ígérkezik.

erdely.ma
admin
 

  • Cicus szerint:

    Végre kitalálhatnának a TV-ben hasznosabb szórakozást, mint a gy ő z i k é t és családját nézni. Elég szomorúnak tartom, hogy a XXI. (bocs lehet, hogy már nem mindenki ismeri a római számokat) , a 21. században az embereket ilyen műsorral kell szórakoztatni. Gyalázat!!! Azért pénzelni egy ilyen tehetségtelen, buta embert, hogy “rongyrázást” és “kivagyiságot” fricskázzon a becsületesen dolgozó emberek képébe esténként.Igaz polgáriak?

  • Egérke szerint:

    Mint mondta, nem ért egyet Izsák Balázs SZNT-elnökkel abban, hogy az RMDSZ és az EMNT választási megállapodása több pontban is kifogásolható. „Az EMNT mindig is törekedett arra, hogy létrehozza azokat az együttműködési területeket a politikai szereplők között, amelyek nélkül az autonómia kérdése nem vihető sikerre. Úgy gondoljuk, csak akkor tudunk előbbre lépni az autonómia-kérdésben, ha az összes politikai szereplő megegyezik, és együtt kíván működni ennek érdekében – vázolta a Krónikának az EMNT-alelnök. Nem is érthet velünk, ha kétkulacsos a pasi

  • Margit szerint:

    Ki vagy ? apuci…és mit akarsz?

  • >