Háromszázan tekertek végig Csíkszereda leghosszabb kerékpárútján

Mintegy 300 biciklis kerekezett végig szerdán délután Csíkszereda leghosszabb kerékpárútján. Sokan zöld pólót viseltek, „Szabad bicikliutakat!” felirattal. A rendezvényt a városlakók számára hirdették meg, de eljöttek profi kerékpárosok is.

A Tusnad Cykling Team teljes csapata részt vett a rendezvényen, élén az olimpiai ezüstérmes Novák Edével. Egy 70 éves bácsi is pedálozott, de akadt olyan is, aki még csak most tanulja a két keréken való egyensúlyozást – őt szaladva kisérte végig a sportos anyukája.

A felvonulók a Kossuth Lajos, a Márton Áron utcán és a Szék útján haladtak végig a Csíksomlyói Kegytemplomig, majd visszatértek a városközpontba, ahol a szervezők néhány kérdést tettek fel a velük bicikliző Ráduly Róbert Kálmán polgármesternek. Az akció szervezői – a Zöld SzékelyFöld Egyesület, a Polgár-Társ Alapítvány – és a résztvevők arra próbálták felhívni a város lakóinak figyelmét, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják a bicikliútakat, és hagyják szabadon azokat a kerékpárral közlekedők számára.

Kovács Noémi, erdely.ma

admin
 

>