5

Nyílt levél Sarmaság alpolgármesterének, Csobanka Istvan Arpad- nak

Ha rendesen meg akarod érteni a dolgokat, akkor javasolnám elolvasni a következő topic-  okat és a vonatkozó hozzászólásokat:

http://sarmasagi.ro/776/ha-mar-lud-akkor-legyen-az-kover

illetve,

http://sarmasagi.ro/735/levelet-kezbesitett-ma-a-posta-felado-primaria-comunei-sarmasag-alairta-viceprimar-csobanka-istvan-arpad

Miután elolvastad ezeket akkor vess egy pillantást a következő linkre:

http://sarmasagi.ro/1135/sarmasagi-hirmondo-7-evfolyam-3-szam-beli-erdekessegek

Fenti, harmadik link arra a topic- nyitóra visz amely témanyitó publikálása után majdnem azonnal (egy újabb) felszólítást küldött Csobanka Istvan Arpad alpolgarmester úr amelyben szorgalmazza a fenti első linkben megjelölt összeg kifizetését 15 napos  határidőt megjelölve, különben kénytelen lesz megfizettetni velem a késedelmi kamatokat, stb.

Alpolgármester úr !

Nyílván önnek is a tudomására jutott, hogy (amint megigértem) az ügyet bíróságra adtam, mert jogtalannak érzem az ön által rám kirótt büntetést, de ezt már előzőekben elmondtam. A bírósági hercehurca még nem ért véget. Sőt. Egyelőre nem is látni annak a végét… Ha ön jogász (de ha nem is az lenne), akkor (is) tudnia kell(ene) hogy addig amíg a törvényerős bírósági döntés meg nem fog születni az ügyben, addig felfüggesztettnek tekintendő mindenféle végrehajtás (esetünben pénzügyi behajtás, esetleges kamatszámítás, stb.). Szóval ez utóbbi lépése (is) abszolút mértékben törvénytelen.

Mik is lehetnek az igazi okok, amiért eddig fajultak a dolgok?

Talán politikai leszámolásról, esetleg hiányos jogi ismeretekről, avagy egyszerű bosszúról lenne szó az ön részéről?

Egyáltalán tudja- e hogy mit művelt ezzel az egyszerű gesztussal alpolgármester úr?

Megmondanám: általános értelemben ön megcsúfolta a demokráciát (mint sokszor előtte már megtette), tovább rondította a sarmasági polgármesteri hivatal amúgy is jócskán megtépázott tekintélyét és ami talán a legrosszabb, ön ahelyett hogy dolgozna a közösségért szép és jó dolgokat hozva létre községünkben inkább háromlejes (bunkó) dolgokkal foglalkozik. Sajnálattal vettem észre hogy ezek a dolgok önt végzetesen és véglegesen minősítik, mert amióta Sarmaságra került,egy olyan közösségbe tette be a lábát amelyikből ön és családja él, ahonnan a fizetését kapja és amelyik közösség költségére, annak autójával és üzemanyagával jár és amelyik közösségért dolgoznia kellene alpolgármester úr. De rendesen ám.

Tudja- e hogy ezért a törvénytelenségért (is) önt bíróság elé lehetne citálni, két úton is, polgár- és büntetőjogilag is ? Az előbbi pénzbüntetést a második pedig bűnügyi büntetést vonna maga után ? Hát azt tudja- e hogy a Szilágy megyei prefektus- nak mint Románia kormánya helyi képviselőjének is jelezni lehetne fentebb említett dolgot, azért hogy lássa mit művel a sarmasági alpolgármester, ti. azt hogy jogtalanságokat követ el ?

Tudja- e hogy miért is nem teszem ezeket, annak ellenére hogy bőven megérdemelné következményeiket?

Egyszerű: polgári beállítottságú ember nem tesz szándékosan rosszat embertársainak, erről szól a polgári- keresztény értékrendszer, amiben hiszek.

Mikor fogja végre fel alpolgármester úr, hogy olcsó intrikák helyett inkább dolgozni kellene, tenni valami jót a közösségért ? Vagy megvárja a következő helyhatósági választásokat inkább, tétlenségben, mert ugye ,,hátha lesz mégis valami” ?

Válaszát, itt ezeken a hasábokon is közölheti, hogy mindenki láthassa azt.

Tisztelettel:

Keresztes Zoltán István

Sarmaság község,

Csergeték (Crinului) utcai lakos.

admin
 

 • Dred szerint:

  Jo kocsi a logan!Meg a reszegen vezeto alprimart is el viszi ide oda bulizgatni.
  Mi a sz..t akartok ti sarmasagi polgarok ennyit igazan fizethettek a mi okos ilosvai alprimarunknak.
  Az meg mert baj ha neha el el jarogat a csaladdal a kauflandba vasarolgatni meg mindenfele partikra, a nep autojaval, a sarmasagi emberek penzen!
  Ha nem teszed meg te K.Z.I. a feljelentest,valoszinuleg lessz nehany jobaratja ennek a Cs.I.nek aki mihamarabb el intezi ezt!

 • K.Z.I. szerint:

  Természetesen nem teszem meg már csak azért sem mert mindig szívből megvetettem a besúgókat, árulókat, stb. Amúgy eddig sem tettem ilyent soha, senkivel szemben, most miért rontanám el a tiszta lelkiismeretemet ? Egy alpolgármesterért ? Nem. Részemről ennyi.

 • K.Z.I. szerint:

  …úgy értettem: hogy még egy alpolgármesterért se… Sőt, semmiért a világon.

 • RST szerint:

  Hat igen!
  Nem eri meg!

 • >