5

Ártézi kutak bezárása Sarmaságon

Sarmaságon (állítólag) hivatalos szervek bevizsgálták az ártézi kutak vizének minőségét és azok nem megfelelőnek találtattak egészségügyileg , ezért (megint csak állítólag)  le fogják őket zárni.

Tud- e valaki valami közelebbi információt erről mondani ? Egyáltalán milyen szerv vagy szervezet hivatott ezt eldönteni ? Milyen kritériumok számítanak ?

Részemről csak annyit hogy én nagyon szeretem a sarmasági ártézi kutak vizét, ezért aggódva kérdem mi tudtok, létezik- e egyáltalán erre a problémára igazi megoldás ? Mondjuk rehabilitációs megoldás, vagy bármi amivel megmenthetőek lennének kútjaink…

Szakmabeli vélemények ? Véleményetek ?

Admin

admin
 

 • sarmasagi szerint:

  aszongya az alprimar hogy vizet pucol a cege.

 • sarmasagi2 szerint:

  Eddig sem volt semmi bajunk az ártéziviztôl akkor most miert nem szabad inni???

 • sarmasagi szerint:

  aszongyak valami amoniumot vagy mit tatalmaz.

 • Ludas Matyi szerint:

  Döbrögi felfedezte a sarmasági viaszt! 🙂

  Amióta kétágú vagyok én is a vasút mellől elején gyalogosan, aztán biciklivel, majd buteliásszekérrel, s mióta a jóisten felvitte nekem is a dolgomat, és parasztból főparaszttá avanzsált automobillal hordom az ártézi vizet. Sőt! Innen hordta apám, na meg nagyapám is kölyökkorában. Generációk vedelték, lagzikat szolgált ki, emberek és autók fürödtek benne, s eddig senkinek semmi baja nem lett tőle. Sokkal jobban mérgez a kóla, meg a kishegyi bor, a jó öreg kisüstiről nem is beszélve, mégis mindenki saját felelősségére –ki nagyobb, ki kisebb 🙂 – mértékkel vedeli azokat is.
  Namármost tisztelt Döbrögi uram! Amit pribékjeivel kiíratott a sokak által frekventált kúthoz, az legfeljebb „informative” jelleggel bír. Azt viszont startból elfelejtheti, hogy a pórnép elől elzárja a kutat, csak azért, mert valakinek eladó víztisztítója van.
  Építsenek ki egy tisztességes vízhálózatot, tegyék az abban folyó vizet ihatóvá, aztán lezárhatják a kutakat.
  Az, hogy a telepi ártézi kút évtizedekkel ezelőtt a bele szivárgott trutyitól megfertőzött embereket, nem riogatásra való példa, hanem precedens, mégpedig Döbrögi uramék figyelmébe, hogy, mit is kellene csinálni a drága munkaidőben, hogy ilyesmi meg ne történjen még1x.

  Magyarul: el a kezekkel az ártézi kutjainkról!

 • >