Benyújtották a Magyar Összefogás Listáját

Ma benyújtották a Magyar Összefogás Listáját a Központi Választási Irodához. „Ennek a listának van egy külön jelképes ereje is, éspedig az, hogy ez valóban a magyar összefogás listája” – nyilatkozta a leadást követően Markó Béla RMDSZ-elnök.

„Én bízom abban, hogy valóban egy új korszakot nyitottunk az erdélyi politikában: ez nem azt jelenti hogy megszűnik minden véleménykülönbség, minden nézeteltérés, de emögé a lista mögé, és emögé a gondolat mögé véleményem szerint odaállhat minden erdélyi magyar” – fogalmazott a szövetségi elnök, hozzátéve: a neheze most kezdődik, mozgósítani kell, megszólítani minden magyart, és bebizonyítani, hogy a magyar összefogásnak van értelme, és hogy ezáltal erősebb képviseletet tudunk Brüsszelbe küldeni.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság műsorának nyilatkozva Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke kérdésre válaszolva elmondta:
– Nagyon sokmindenben nem értünk egyet, de ez a pillanat – az Európa Parlamenti választások pillanata – az összefogásé kell legyen. Nem azzal a szándékkal indultunk a tárgyalásokra az EMNT részéről, hogy minden nézeteltérést, ami az eddigi évek során felgyűlt, azt most rendezzünk, hanem megpróbáltunk megteremteni egy közös együttműködési keretet, amely jó esélyt nyújthat a továbblépésre.

Markó Béla kifejtette, az RMDSZ egy minél jobb és minél pozitívabb kampányra számít, illetve bízik a romániai magyarság erős brüsszeli képviseletében. Elmondta, a három európai parlamenti hely megcélzása reálisnak mondható, ez azonban nagyon jó mozgósítást feltételez, optimista megközelítésben akár a négy hely is szóba jöhet.
Az európai parlamenti választási lista leadásán jelen volt Kelemen Hunor ügyvezető elnök, Winkler Gyula és Sógor Csaba jelenlegi EP-képviselők, Kovács Péter ügyvezető alelnök, jelölt, Borbély László ügyvezető alelnök, Márton Árpád képviselőházi frakcióvezető, Szilágyi Zsolt, az EMNT alelnöke, a lista 4. helyezettje. A Magyar Összefogás Listáját 296.804-en támogatták aláírásukkal.

erdely.ma

admin
 

>