8

Sarmasági Hírmondó 7. évfolyam 3. szám- beli érdekességek

Tisztelt Főszerkesztő Asszony !

Említett újság második oldala alján, az Önkormányzat címszó alatt levő írásokban, finomam szólva, hogy mondjam csak, hát valaki rendesen csúsztatott (hogy hadd ne használjak olyan csúnya szavakat mint gurított, mellébeszélt esetleg a még csúnyább hazudott szavunkat), amikor is a következőket írta, idézem:

,, …- Határozattervezet Szabó Zoltán tanácsosi tisztségben való megerősítésére. A hivatalos beiktatás a következő tanácsülésen…’’ . Szóval van egy kis baj ezzel a ,,megerősítésére’’ szóval. Bizonyára a közvélemény már rég értesült arról, hogy a sarmasági tanács, jelesen az RMDSZ- es tanácsok felsőbb utasításra meg helyi jogi támogatással kiszavazták fentebb említett, a sarmaságiak által egyébként teljesen legálisan megszavazott MPP tanácsosunkat még tavaly a tanács alakuló ülésén a helyhatósági szavazások után. Azóta annyi történt mindössze hogy Szabó Zoltán perre vitte a dolgot és szép sorjában (úgy ahogy a törvény írja), először a zilahi bíróságon, majd pedig később a kolozsvári táblabíróságon (ami egyébként a legvégső fórum a döntéshozatalban) elverte a port az udemerájos tanácsokon (jogilag értendő), illetve a bírók voltak azok akik tulajdonképpen ,,megerősítették’’ tanácsosi mivoltát, vagyis a sarmaságiak törvényes választásokon kinyílvánított akaratát. Szabó Zoltánt, tehát nem a sarmasági tanács, sőt még a sarmasági rmdsz sem kell hogy ,, megerősítse’’ hanem egyszerűen Szabó Zoltánnak le kell tennie a hivatali esküt, aminek semmi köze semmiféle megerősítéshez vagy bármihez, ami valamilyen szinten függene a helyi tanács akaratától. Ennyi egyelőre talán elég a sarmasági tanács (szuper)jogászának , szó szerint magának az alpolgármesternek zseniális szakmai ismereteiről, aki jogászemberi minőségében (annak tartja magát megnevezett…)  Szabó Zoltán ellen a jogi és nem jogi kifogásokat emelte és amúgy is saját bevallása szerint tűzzel- vassal írtaná a Polgári Párt- osokat.

Főszerkesztő Asszony ! Személyesen nem ismerem Önt, amit egyébként nagyon sajnálok, meg tudomásom szerint ténylegesen jó szakembernek tartják az arra hivatottak, ezért megkérném, a tárgyilagosság és a helyes magyar nyelvű szóhasználat nevében, következő lapszámukban minimum kiigazítást, de egy utólagos elnézés kérést, esetleg megkövetést is elfogadnánk említett remélhetőleg nyomdai (vagy nem nyomdai) hibáért, elírásért. Előre is köszönjük.

Ha már a nyomdai hibáknál és elírásoknál tartunk, akkor lenne itt még valami ami ha nem is kiigazításra szorul, de szerintem egy apró kiegészítést mindenképpen megér, mégpedig idézném: ,, A 2008- as költségvetési tervezetben, Lucza István javaslatára elkülönítettek 20.000 lejt a Sarmasági Református Egyházközség támogatására, mivel ez lehetséges a 82/ 2001. augusztus 30- i kormányrendelet értelmében. Ezt az összeget egyházi célokra (pl. kórus, ifisek utaztatása) használhatják. Ebből 5oo lejt használt el az egyház. A fennmaradó összeget (19.500 lej) Püsök József Attila tanácsos határozattervezetben igényelte az egyház részére, amelyet a Helyi Tanács 2008. november 25.- én jóvá is hagyott. Ezt az Összeget az Önkormányzat saját jövedelméből biztosította volna, nem pedig fenti leosztásból. Püsök József Attila lelkipásztor benyújtott egy munkatervet a parókia építésének folytatására. Mivel a költségvetési év december 31. – én véget ér, a Sarmasági Önkormányzatnak nem állt rendelkezésére az igényelt összeg , ezért nem tudta átutalni azt az Egyház számlájára. A 2009- es költségvetési évben a non profit szervezetek, mint amilyen az Egyház, igényelhetnek önkormányzati támogatást, mivel az előző év lezárult.’’

Hát eddig tartana a második idézet.

Fenti szöveg magyarra lefordítva számomra a következőképpen értendő: a sarmasági tanácsnál a Püsök Nagytiszteletű Úr által a sarmasági istenhívő embereknek kiharcolt pénzt -figyelem a Sarmasági Polgármesteri Hivatal kasszájában reálisan létező összeget- jogi kifogásokra támaszkodva (ugye az előbb már meggyőződtünk a Polgármesteri Hivatalnál folyó ,,jogszerűségekről’’), de valójában politikai okokból odaadták másvalakinek, esetünkben nem lényeges kinek, mellékesen jegyzem meg egy legális tanácsi határozatot teljes mértékben semmisnek tekintve . Hát hol itt a törvénytisztelet (megválasztott) polgármester urak ? Hát a közpénzek tisztességes kezelése ? Ejnye- bejnye már megint a közpénzek ?

Admin

admin
 

 • Keresztes Zoltán István szerint:

  Úgy érzem eljött az ideje, hogy ezennel és ezúttal hivatalosan is bejelentsem és ezáltal megerősítsem hogy felajánlottam volt még ezév januárban a Sarmasági Egyházkerületnek, személyesen Püsök József Attila lelkipásztornak mint hivatalos képviselőjének, templomunk temető oldali renoválására, pontosabban: tetőfeljavítására 20.000 ron értékű munkálatot.
  Nem politikai okokból tettem ezt, ugyanis ennek tényleg semmilyen köze nincs fentebb leírt gazságokhoz, hanem azért mert a Sarmasági Templom, mindenki Temploma, a mi Templomunk ápolásra és karbantartásra szorul.
  Itt, ezen a blogon tájékoztatni fogjuk kedves olvasóinkat a munkálatok alakulásáról.

  Hajrá Sarmaság ! Hajrá Sarmaságiak !

 • Admin szerint:

  Ja, még csak annyit, hogy a tárgyilagos, korrekt és indulatmentes beszélgetés érdekében a legapróbb disznóságot törölni fogok aktuális topic- ról.
  Köszönöm a szíves megértést. 😉

 • Admin szerint:

  Főszerkesztő Asszonynak (már megint., ejnye- bejnye) !

  Nagy megtiszteltetésnek érezzük hogy blogunkon megjelenő hozzászólást közöltek lapjukban, mégpedig a következőt, lásd a következő linket:

  http://mpp.sarmasagi.ro/1054/anl-es-sztori-sarmasagon#comment-3180

  Fentebb definiált érzelmünk mértéke talán még nagyobb (sőt óriási) lett volna, ha az inkriminált cikkecskében újságjukban megnevezték volna a forrást ahonnan a hozzászólás egyszerűen csak be lett Copy- Paste- lve.
  Mondjuk csak így egyszerűen: sarmasagi.ro (esetleg zárójelben is megtehették volna, részünkről semmi harag 🙂 ).
  Kérem szóljon, akár itt a blogfelületen, amennyiben tévedtem volna az igazi, a ,,tiszta” forrást illetően…
  Ugye remélhetjük- e hogy fentebbi a következőkben nem be fog következni (forrásmegjelölés elhanyagolása) ?

  Na, de addig is, szép éjszakát Mindenkinek !

 • én szerint:

  nked is A D M I N

 • Reményik sándor: Templom és iskola szerint:

  Ti nem akartok semmi rosszat,
  Isten a tanútok reá.
  De nincsen, aki köztetek
  E szent harcot ne állaná.
  Ehhez Isten mindannyitoknak
  Vitathatatlan jogot ád:
  Ne hagyjátok a templomot,
  A templomot s az iskolát!

  Ti megbecsültök minden rendet,
  Melyen a béke alapul.
  De ne halljátok soha többé
  Isten igéjét magyarul?!
  S gyermeketek az iskolában
  Ne hallja szülőjé szavát?!
  Ne hagyjátok a templomot,
  A templomot s az iskolát!

  E templom s iskola között
  Futkostam én is egykoron,
  S hűtöttem a templom falán
  Kigyulladt gyermek-homlokom.
  Azóta hányszor éltem át ott
  Lelkem zsenge tavasz-korát!
  Ne hagyjátok a templomot,
  A templomot s az iskolát!

  A koldusnak, a páriának,
  A jöttmentnek is van joga
  Istenéhez apái módján
  És nyelvén fohászkodnia.
  Csak nektek ajánlgatják templomul
  Az útszélét s az égbolt sátorát?
  Ne hagyjátok a templomot,
  A templomot s az iskolát!

  Kicsi fehér templomotokba
  Most minden erők tömörülnek.
  Kicsi fehér templom-padokba
  A holtak is mellétek ülnek.
  A nagyapáink, nagyanyáink,
  Szemükbe biztatás vagy vád:
  Ne hagyjátok a templomot,
  A templomot s az iskolát!

  1925

 • K.Z.I. szerint:

  Arra vonatkozó ígéretemhez híven miszerint rendszeresen be fogok számolni a fentebb jelölt renoválás alakulásáról, ezúton közlöm a Tisztelt Olvasókkal hogy ezen a héten, pontosabban hétfőn hozzáfogtunk református templomunk északi oldalán a tetőjavítási- karbantartási munkálatokhoz.

 • Wattson szerint:

  Az Ur adjon erot egeszseget es hitet munkassagotokhoz,eletetekhez!

 • >