101

Brutális magyarverés Sarmaságon !

K. J. levelét alább közöljük:

Tudni kell, hogy nálunk a románok aránya nagyon alacsony, csupán 10-15% (a magyaroké pedig kb 70%) és a falu egy negyedében élnek, nem csupán ők, magyarok is élnek ott. Abban a negyedben szinte csupán tömbházakat építettek, persze a Ceausescu-rendszer alatt, a kommunista rezsim alatt. Színmagyar településünk történelmiségét eltörölni vágyó nemzeti érzelmű nacionalista barátaik Moldovából, Havasalföldről és ilyen-olyan román lakta településekről román családokat költöztettek be, ingyen lakást és munkát adva nekik. Ezzel még semmi gond nincs, hisz miért ne tudna békében, barátságosan megélni egymás mellett egy magyar és egy román család? Esetünkben a verekedő fiatalokban túlfűtöttek voltak a nemzeti érzelmek.

Barátom, Róbert a szolid születésnapi buliról sétált haza és közben zenét hallgatott fülhallgatóval, még csak nem is hangosan. Nem beszélt magyarul az utcán, nem volt nála zászló, kokárda, Kossuth-címeres nyaklánc, Nagy-Magyarországra utaló jelképek, vagy bármi, ami provokáló hatással lett volna más etnikum tagjaira… sötét is volt, az arcokat szinte teljesen elfedte a homály.

Robi nem figyelt különösképpen a vele szemben közlekedő 5-6 tagú fiatal bandára, hisz miért is kellett volna? Nem tett senkinek semmi rosszat, hogy bárkitől is félnie, tartania kellett volna.

Csak sétált békésen hazafele és hallgatta a zenét.

Ám nagy valószínűség szerint ez az 5-6 tagú román fő ismerte őt, mert megállították egy “ba ungurule” (hé magyar) megszólítással, tehát tudták róla, hogy magyar. Ám ahelyett, hogy megengedték volna, hogy Robi bármilyen nyelven is megszólaljon és megkérdezze, hogy mi is a gond vele, vagy mi dolga neki velük – elkezdték ütni-verni szegényt, mikor ő semmiről sem tehetett.

A verekedés, mint kifejező eszköz már magában egy roppantul primitív megoldás, mivel emberek vagyunk, megkaptuk a lehetőséget őseinktől, hogy szóban, beszéddel is kommunikálhassunk, vitázhassunk, vagy akár veszekedhessünk. Ám ezek a fiatalok kérdezés nélkül ütlegelni kezdték, fizikálisan bántalmazni. Az utca sötét volt, csupán ez a néhány fiatal, akik 18-25 év közöttiek lehetnek és Robi járt. Míg Robi haza, ezek nagy valószínűség szerint egy helyi kocsmába igyekezhettek.

Azt eltekintve, hogy mennyire értelmes megoldás a verekedés, egy másik igazságtalan cselekedet, hogy az 5-6 fiú egyszerre kezdték ütni Robit, aki semmit sem tehetett ebben a helyzetben.

Barátomról tudni kell, hogy nagyon nyugodt természetű ember, soha nem kötekszik senkivel és senkinek semmi oka nem lenne őt bántani.

Róbert feljelentést tett, ám semmilyen helyi újságnak nem szólt az esetről, mivel nem kívánt újságban szerepelni. Tekintettel arra, hogy március 15-e előestje volt és arra, hogy milyen megszólítással kezdték ütlegelni, valószínűsíthetjük e barbár cselekedet okát…

hunhir.hu

admin
 

 • admin szerint:

  Ha valaki tudná kik az elkövetők, nagy segítséget jelentene az úgy megoldásának meg az emberek önbizalmának ha akár névtelenül is közölné a blog olvasóközönségével azért hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyesmi Sarmaságon.
  Köszönjük.

 • Lúdas Matyi szerint:

  Soha többet?
  Ez sajnos csak a kezdet… 🙁
  Példás és elrettentő intézkedés kellene a rendőrség részéről, önkormányzati kiállás, társadalmi összefogás, hogy ilyesmi ne történjék soha többé.
  Ezekből nem tudom, egyik is megvalósul-e… ha nem, akkor sajnos lovat adnak a helyi bandázás, bűnözés, garázdálkodás, gyülölködés alá.
  Ez a jövő. Számíthattunk erre, de nem reméltem, hogy ilyen hamar bekövetkezik. 🙁

 • sarmasági szerint:

  Kérésre törölve- admin.

 • crysyou szerint:

  asa ceva numa in romania se poate intampla,unde tinerii fac legea,ci nu politia,multe nedreptati se intampla in sarmasag,si politia de multe ori nu face nimic din pacate!petr k coruptia face legea in romania!robiva este numai un exemplu dim multe cazuri,este ceva anormal,sa pornesti la drum noaptea spre casa si sa nu sti daca mai ajungi intreg sau nu,pur si simplu dupa ce se lasa noaptea i-ti este si frica sa mai iesi din casa,din teama de a nu pati ceva!toti suntem oameni si nu trebuie sa judecam pe nimeni,k este ungur sau roman,toti suntem oameni si asta ar trebui sa intelegem,nu avem nici un drept de a lovi pe cineva,doar pentru a arata cat de smecher suntem noi,este cea mai mare prostie,cei care lau batut pe robi,sunt smecheri prosti,nu destepti,ptr k dk ar fi fost,nu l-ar mai fi batut doar ptr k este ungur,ci il lasau sa ajunga linistit acasa si teafar,nu batut mar de niste fraieri care nici nu stiu pe ce lume traiesc,si asa isi arata ei barbatia,adunanduse intr-o gasca si doar din plictiseala,batund un baiat fara aparare!acesti idioti trebuie prinsi,si pedepsiti ptr fapta pe care au comiso!si nu romanii fac legea in sarmasag,ptr k in sarmasag sunt mult mai multi unguri,si ei fac legea nu voi,smecheri de 2 lei!;))

 • un sarmasagan szerint:

  mai crysyou,trebuie sa intelegi ca in cazul de fata nu se pune problema ,,cine face legea”, sau ma rog, cine nu. cine numara mai multi sau cine mai putin. simplu- s-a produs un eveniment care este fara nici un rost intr-o comunitate europeana, intr-o lume moderna unde functioneaza legea acceptarii reciproce, mult vestitul multiculturalism ardelenesc.
  baga de seama ca asemenea afecteaza negativ imaginea comunitatii romanesti din zona din pacate.
  trebuie sa intelegem ca omenia trebuie pusa in fata in orice relatie umana din partea ambelor parti.

 • un sarmasagan szerint:

  ce-a ce nu este de bun augur ca se cam aude ca organele abilitate nu prea misca nimic.din pacate ele nu stiu cat de mare este raspunderea lor atunci cand isi asuma o nerezolvare a problemelor intr-o maniera corecta.daca intr-adevar asa se va intampla,atunci va trebui sa isi asume absolut toata responsabilitatea pentru eventualele probleme care se vor ivi in viitor.

 • crysyou szerint:

  asta ti se pare doar un eveniment care nu isi are rostu????e ceva dureros sa auzi asa ceva,ptr k daca u pateai asa ceva,sau un prieten sau frate sora etc,nu cred k mai vb asa,este un eveniment pe care noi trebuie sal suportam,trebuie sa suportam figurile la altii,asai omenia din ziua de azi din pacate!pornim la drum si nu stim daca mai ajungem acasa!nu inteleg acuma trebuie sa ne fie frica sa mai iesim pe strada din cauza la niste idoti care nu au ce face in timpul liber???scuzama aia trebuie tinuti si legati acasa,dk nu stie sa-si respecte aproapele din pacate multi dintr noi nu stim acest lucru si cu ce se mananca respectul fata de sine si ptr cel de langa noi.si nu cred knd un copil ajunge pe patul de spital in asemenea situatie mai conteaza cat de mult este afectata imaginea comunitatii,ci dk copilu ala este in siguranta sau nu,si faptul k imaginea decade in asemenea fel,numa politia este devina,care si ea este dej ao mafie in ziua de azi,si nu poti conta pe ea,ptr k este corupta de altii si de bani,ptr k in ziua de azi orice se invarte in jurl banilor,ai bani esti ok,nu ai bani esti un nimic…!!!!!asa am ajuns,suntem batuti ptr k suntem unguri,suntem batuti k suntem romani,sau alta natie,o mare prostie,ptr k suntem oameni nu suntem animale,si trebuie sa ne comportam ca atare si asta trebuie sa intelegem,,,,dar din pacate multi se cred dzeu,si cred k au dreptu de a face tot ce ii taie capu,numa ptr a se distra si de a arata cat de tari sunt,si asta nu am sa inteleg eu niciodata,cu ce ii ajuta treaba asta..si cred k cu nimic,insa o sa aibe pe constiinta treaba asta,sigur..daca au constiinta…!!!!!!1

 • un sarmasagan szerint:

  mai copile,ia spune-mi si mie,ce rost poate sa aiba o prostie omeneasca de genul unei batai stupide?

 • X-tényező szerint:

  Nagyon sajnáljuk az esetet.Aki tud járuljon hozzá a tettesek elfogásához,segítsünk azoknak akik már keresik őket.Közös erővel minden megoldható, és ezeknek a barbároknak bűnhődniük kell!

 • crysyou szerint:

  si ce rost avea bataia asta stupida spune-mi si mie ca sa stiu si eu????????k eu nu prea inteleg sincer,si u cred k gandesti prea anormal din pacate!nu stiu cati ani ai,sau dk esti fata baiat nu ma intereseaza,vb asa ptr k stiu cate am patit si eu din cauza la multi idoti care nu stiu sa gandeasca inainte de a face un lucru!!!!

 • crysyou szerint:

  uitate numa cum arata copilu ala,si punete in locul lui sau in locu la parinti,se pare k esti cam inconstient!

 • un sarmasagan szerint:

  bine mai crysyou,esti baiat bun,chiar daca nu intelegi la ora asta anumite lucruri.pana una-alta,iti urez noapte buna.

 • crysyou szerint:

  imi pare rau dar sunt fata:))))))si nu inteleg violenta care nu duce nicaieri sory

 • Lúdas Matyi szerint:

  Crys jogosan aggódik!
  Én is, és biztos más is jogosan aggódunk, mert vagy gyerekeink, vagy mi magunk is ugyanebbe a helyzetbe kerülhetünk. Én nem szeretnék egy olyan Sarmaságon élni, ahol nincs közbiztonság, jog, és alapvető emberi jogod a szabad mozgáshoz.
  Ha ez egy állattal (pl egy kutya összemarcongolja Robit) garantálom, hogy a kutya gazdáját a következő napon alaposan megbüntetik, a kutyát megkötik, vagy közveszélyesnek nyilvánitják, és elaltatják, vagy maximum megkötik.
  Mivel fiatal, suhanc tulbuzgó agyamentek követték el, az a minimum, hogy őket magukat, vagy szüleiket felelősségre vonják, esetleg egy kis időre “elkülönitik” , mert úgy tűnik a társadalomra nézve közveszélyesek.
  Ha nem történik meg, azt mondják: mindent szabad, legközelebb is megpuhitunk valakit.
  Remélem elkapják őket, és felelnek majd, ha nem: vai de noi, ce vine pe capu’ nost’ ! 🙁

  Crys, remélem értetted, ha nem összefoglalja neked vki 🙂

 • crysyou szerint:

  ertetem,es igazad is van,sajnos igy van ez:(

 • barat szerint:

  crysyou es ludas matyi igazatok van

 • valaki szerint:

  sajnálom a srácot remélem tobbet nem torténik ilyen sarmaságon

 • jos szerint:

  Kérésre, törölve – admin.

 • Lúdas Matyi szerint:

  Sajnos ez nem CSAK sarmasági jelenség, sőt mondhatni, hozzánk még igazából el sem érkezett a nacionalista -soviniszta hullám. A szabadkai, dunaszerdahelyi, kolozsvári magyarverések előzmenyei a sarmaságinak.

  http://www.hhrf.org/szilagysag/2008/04/25/magyarveresek/

  http://www.jobbik.hu/europai_szervezetek_ele_kerulhet_a_szerbiai_magyarveresek_ugye

  Ezek után a “compatriotok” már csak az utolsó löketre, impulzusra vártak. A sajnálatos az, hogy ezt a legfelső szintű politikától kapták meg. Ha a magyar államelnök különgépének, mellyel Sólyom László március 15.-e alkalmából ünnepelni jött volna Erdélybe, alattomosan, sunyin, köcsögül (sic.) meg lehet tagadni a leszállási engedélyt, negyed órán át vizsgálni lehet az autóját a borsi határon, mikor majdnem mindenki zavartalanul átjut; akkor miért ne lehetne “nyugodtan” egy ungurt a saját falujában, -ahol híre hamva sem volt a compatriotoknak a bánya-világ előtt- véresre rúgni, verni.
  Értitek? NYUGODTAN! BÜNTETLENÜL! Máshol is ezt csinálják, na meg másutt is, nehogymá’ ők maradjanak le a divatról. Ez ugyanis precedens!
  Kiváncsi vagyok az illetékesek mikor számolnak be arról, hogy a tettesek kézre kerültek, és méltó valamint méltányos büntetést kaptak. Azért hozom ezt szóba, mert emlékeim szerint “egy bizonyos témában” a nyár folyamán igencsak hallatták a hangjukat ezen a felületen. Hát hajrá! Munkára fel!
  “Nimic nu este mai presus de lege”… állítólag 🙁

 • Boca Juniors de la mina szerint:

  Az evolucio soran az ember nagyon sok valtozason ment keresztul.Az olyan emberek akik ezt muveltek Robival,egyreszt elegge elmaradott egyedei az evolucios fejlodesnek,masreszt minimum azt erdemelnek,hogy ugyanezt kapjak vissza egyenkent es hogy ezt Robi kacagva vegignezze.Ne feledjetek:”Ludas Matyi haromszor veri vissza kenden!”.Megvalami.Az ilyen csoportosan tamado kepzodmenyek(mert nem emberek,az biztos),csak csoportosan batrak;azert felnek a sarmasagi magyar fiatalok is toluk,mert bandaban jarnak.Egyedul semmire sem mennek,csak nyalnak es jatszak a szepet,de ha kimesz az utcara 20an mennek rad.miert van ez?puszta irigyseg,magyar nemzetsegunk magasabbrenduseget jelzi.Mit gondoltok nem kellene valamit tenni az ilyen megnyilvanulasok ellen?van-e jobb megoldas az osszefogastol?ok osszefognak hogy passziobol marcius 14en egy vegtelenul rendes magyar ifjut megverjenek…szegyen gyalazat.felek,hogy ebbol mar nem lehet bekesen kikeveredni.azoknak akik szegeny Robertet helyben hagytak kez es labtorest kivanok:szo szerint!!!Neked pedig Robi mihamarabbi gyogyulast! Junior

 • Boca Juniors de la mina szerint:

  Felo,hogy olyan helyzet fog kialakulni Sarmasagon,mint az utobbi ket honapban Magyarorszagon a romak es magyar nemzetiseguek kozott.Par magyarveres es Marian Cozma halala kellett ahhoz,hogy honfitarsaink eszbekapjanak es molotov-koktelokkal szorjak meg a “magyarvero” roma emberek hazait es csaladjaikat elkergessek. Ha egyszer egy ehez hasonlo helyzet alakul ki sarmasagon(soha ne adja az Isten) akkor mar letfontossagu lesz az ilyen buncselekmenyek elleni osszefogas.es nem magyar kell osszefogjon a roman ellen…szo se rola,lehet bekesen egyutt is elnunk.a rendes ember kell osszefogjon a trogerek ellen,hogy megtanitsa azokat rendeskent viselkedni.maskepp nem lehet.igy is romlott mar ez a vilag,romlik,bomlik a rend magatol.Hat meg ha hagyjuk es strucckent viselkedunk…

 • jos szerint:

  jos cu primarii din sarmasag!

 • leszámolás szerint:

  ez régen is volt, csak akkor nem csináltunk belőle román-magyar ügyet. Mikor én jártam discoba, a tasnádiak verték a sarmaságiakat és akkor senki sem mondta, hogy a románok verték a magyarokat.
  vigyázzunk, hogy a szakadékot ne szélesítsük.
  itt pár seggfej gyerek megvert egy szegény srácot. el kell őket kapni és letépni a szájukat mert megérdemlik, de ne legyen ez román-magyar ügy.
  Azért mert ők unguroztak, nekünk nem kell, mert ha igen akkor nem vagyunk jobbak.

 • leszámolás szerint:

  Ja és olyan is volt,hogy Csuka vert el néha valakit, (csak mert ő volt a kemény gyerek), aki az utjába akadt. Volt köztük román is cigány is de magyar is.

 • sarmasági szerint:

  Kérésre törölve -admin.

 • Boca Juniors de la mina szerint:

  Regen vertek a tasnadiak a sarmasagiakat,persze,mert akkor is ugyanolyan balfa..ok voltunk,mint most hogy nem tudtunk osszefogni.sajat falunkban,otthonunkban is szivattak minket,pedig Tasnad sem egy Kis-Tokio!!!nagyon jol tudom hogy mi volt azokban az idokben,meg mindig tisztan emlekszek amikor szegeny X haveromat 4tasnadi rugdosta a disco bejaratanal,ugy hogy a disco tele volt sarmasagiakkal.mikor pedig kozbe leptunk volna a kidobo urak engem fogtak le.ennyi az egesz.mindig az ment ha a tasnadiak jottek(volt egy ket kivetel is,mikor megelegeltuk neha),hogy egy parat kozulunk jol megraktak,a tobbiek meg neztek.egy kis osszefogas kellene,es akkor a 10%roman behuzna a fulet,farkat mert tudnak hogy beveszik keresztbe a nigger..kot,ha unguroznak es szivatnak valakit azert mert magyar vagy epp cigany.oket sem ba..ogatja senki es nem allitja meg az utcan,hogy: budos olah,de foleg nem verik meg oket,es vegkepp nem oktalanul.ha meg kissebsegben vannak lokalis szinten akkor viselkedjenek is ugy.ha nemteszik beszeljunk szep szoval.ha megvernek kozullunk vkit mi verjunk meg 2-t,aki meg is erdemli.nehogy a csik huzza a rapulooot!!!mi mar bizonyitottuk hogy civilizaltak vagyunk,de meg kell mutatni,hogy tudunk masok is lenni,ha ok ilyenek.felreertes ne essen.ok is emberek,csakugy mint a Foldon letezo tobbi nemzet,epp ezert van koztuk is ge.i roman is meg rendes is,ahogy koztunk is van ge.i magyar.Gyergyoban miert nincs magyarveres?szerinted?azert mert a szekely embor mar megmutatta annak a kb 1-2%nyi trogernek,hogy veluk nem erdemes szarakodni.gondolj bele.tudom mit beszelek mert en is itt elek koztuk.nagyon sok roman baratom van es nincs is semmi bajom veluk,nekik sem velem.nem is rajuk ertettem a leckeztetest,hanem a suhanc trogerekre,a pattogokra es az olyanokra akik a nagyfiut jatszak(csak jatszak,nem azok).ha mar mi nem tudtuk annak idejen,a mai fiatalsag meg kellene mutassa hogy eltokelt,ha ennyire brutalisan megvernek egy ilyen rendes fiut,mint a Robi.es senki ne jojjon azzal,hogy nem lehet tudni,hogy sarmasagiak voltak-e vagy sem.Girokutarol biztos nem jonnek ejjel megverni az utcan egy olyan fiut,aki senkinek sem artott.amondo vagyok,hogy jobb senkivel sem kotekedni es kerulni kell az ilyen konfliktusokat,de gerinctelenek,csuszomaszok es talpnyalok lesznek a gyerekeink is ha hagyjuk hogy a fejunkreszarjanak. Junior

 • Leon,a profi szerint:

  Van igazsag abban amit mondasz Junioru !!!

 • admin szerint:

  Szóbeli és fizikai erőszakmentességre hívnám fel mindenkinek a figyelmét a blogfelületen és Sarmaságon !
  Ilyen értelemben minden ilyen jellegű bejegyzést törölni fogok a legkisebb sajnálkozás nélkül.

  Fara violenta verbala si fizica pe blog si in Sarmasag !
  Posturile cu pricina le voi sterge fara cea mai mica mila de urgenta.

 • Hun szerint:

  Hozzászólás szemétdombon. – Admin.

 • admin szerint:

  Hun, tudod a szabályt, 24 órán belül azonosítod magad, mert ha nem akkor kénytelen vagyok használni a DELETE gombot.

 • figyelo szerint:

  hello. azt szeretnem kerdezni h tik a multban eltek vagy a maban??? mert amit itt lattam az nagyabbol csak arrol szoll h edig mi volt sarmasagon ki kit vert meg… inkabb ti is azzal kellene foglalkozzatok h hogyan tudnatok segiteni az aldozaton!!!!

 • figyelo szerint:

  egy ilyen kozseg mind sarmasag 6500 lakossal 3 rendor van aki kell filuegylje vedje es biztosagot teremtsen, es szerintem 6500 lakosnak 3 rendor keves…es nem tudjak biztositani a kozseg rendejet es biztonsagat minden lakosra vagy aki epp az utcan van tugyanak vigyazni. mindenki ugyeljen sajat magara nappal es ejjel arra kellene ugyeljen az ember h ne magaba setaljon hanem midnig legyen melletunk valaki az ilyen baj megelozesre, mert itt a kovetkezmenye a keso esti setanak….mert a rendor nem lehet ejjel 2 tol 5 oraig pont a kokisz uzlet elott mert sarmasagnak kozsegnek van tobb utcaja es meg 3 kisebb telepules… javitson ki valaki ha tevedek….!!!en bizok a hatosag erejeben!!!!

 • figyelo szerint:

  figyelo írta:
  2009. március 19., 17:02
  hello. azt szeretnem kerdezni h tik a multban eltek vagy a maban??? mert amit itt lattam az nagyabbol csak arrol szoll h edig mi volt sarmasagon ki kit vert meg… inkabb ti is azzal kellene foglalkozzatok h hogyan tudnatok segiteni az aldozaton!!!!
  figyelo írta:
  2009. március 19., 17:21
  egy ilyen kozseg mind sarmasag 6500 lakossal 3 rendor van aki kell filuegylje vedje es biztosagot teremtsen, es szerintem 6500 lakosnak 3 rendor keves…es nem tudjak biztositani a kozseg rendejet es biztonsagat minden lakosra vagy aki epp az utcan van tugyanak vigyazni. mindenki ugyeljen sajat magara nappal es ejjel arra kellene ugyeljen az ember h ne magaba setaljon hanem midnig legyen melletunk valaki az ilyen baj megelozesre, mert itt a kovetkezmenye a keso esti setanak….mert a rendor nem lehet ejjel 2 tol 5 oraig pont a kokisz uzlet elott mert sarmasagnak kozsegnek van tobb utcaja es meg 3 kisebb telepules… javitson ki valaki ha tevedek….!!!en bizok a hatosag erejeben!!!!
  ha veletlenul le toroltekk volna, akkor most visza masolom;) de az is meglehet h en nem vagyok meg a XXI dik szazadhoz felfejlodve h beirjam erre a blogra velemenyem….(matek info diplomaval;) )

 • figyelo szerint:

  elnezest kerek ha 2 szer irtam le velemenyem de eleg lassu az internetem mivel szegeny vagyok nincs szigetelo cegem h 6 mbps ineternetem legyen ….

 • Lúdas Matyi szerint:

  Én nem akarlak kijavítani, de ha jól értem sz.ted az a természetes, ha sötétedés után nem járunk egyedül az utcán, csak kísérettel, testőrséggel, bandában, csoportosan, mert amúgy nem biztonságos. Szerintem pont ez nem természetes. Épp azzal van a baj, hogy félnünk kell kilépni egyedül az utcára! Miért? Jogomban áll sétálni, járni, menni A pontból B-be, még éjjel 2 és 5 között is! A rendőrségnek és a hatóságnak kötelessége nekem ezt a jogomat biztosítani. Nekik ez a feladatuk. Nem azt mondom, hogy jöjjenek velem és fogjanak kezen, sétáljunk együtt, mert ahhoz kevesen vannak, és nekem sincs hozzá igazán kedvem 🙂 Azt mondom, hogy tartsák fenn a rendet. Kapják el a mostani elkövetőket és példásan büntessék meg, annyira , hogy másnak már ne legyen kedve garázdálkodni.
  Nem az a megoldás, hogy magam mellé veszek egy bandát, mert este meg akarom látogatni a mamám… megvárnak és aztán hazakísérnek. Tudjak elmenni a benzinkútig a telepről, aztán vissza akár gyalogosan, magamban anélkül, hogy bárki letépné az arcom. Szerintem ez a természetes, mert ha bandába verődünk, mindig lesz egy nagyobb banda, ha ketten indulunk, hárman jönnek ránk, ha négyen, akkor nyolcan szivatnak… s ennek így sosem lesz vége!
  Apropó hatalmasságok… olyat is olvastam valahol, hogy a rend őrénék kötelessége éjszakai őrjáratot is tartani.

 • figyelon-ek! szerint:

  de van matek-info diplomad! biztos sokba kerult…
  Nem problema,hogy nincs csak 3 -rendor,lessz itt csendorseg,aki agyon veri majd azokat akik nem tetszenek dombinak meg csobinak! a fo,hogy az a 3 rendor,mint ahogy hun is irta, ugyel a sefuc seggere,nehogy szett rugjak?
  hogy melyik szazadban elsz,fogalmam sincs… de annyit ki olvasok a szavaidbol,hogy erost segget nyalsz ennek a regimnek,meg a rendoroknek…

 • aki a figyelonek irt szerint:

  tanulj meg irni helyesen, azt az iskolaban tanitjak, de semmi problema megertjuk;
  de azt, hogy ezek utan a fiatalsag nem tud majd felugyelet nelkul bulizni mert van nehany mpp-s es k j, aki csak a hidlast veri maga allatt mint az ehes diszno mert semmit nem csinal a falu erdekeben csak……(bekavar mindenkinek es azt hiszi, hogy a poltika az idohuzasrol es a semmittevesrol szol);
  azt akit oten vernek meg brutalisan es meg is szolitjak ”ba ungurule” az odanez es nekem azt ne mondja senki, hogy nem ismer fel kozuluk egy szemelyt sem;
  ezt koszonom az mpp-nek es k j-nek aki azt hiszi hogy mennyire magyar, itt jol elvagyunk es csak azt kialltjak utanunk, hogy ”ungurule”… es Magyarorszagon azt kialltjak utanad hogy hazatlan(szukseguk van nekik rad?);
  koszonom a rendorsegnek, hogy jol vegzi a munkajat es elitelem azt aki nem segit felfedni az igazsagot;

 • figyelo szerint:

  mna szoal de most oszinten ma aki elment a rendorseg elott delutan 3 tol 5 oraig az szerintem sajat szemevel lathatta h a rendorseg ugyanis dolgozott de nem ertem te “figylo-nek” honnan veszed ezeket a zagyvasagat amiket irtal a dombirol meg csobirol meg h mielyen segget nyalok en az mar az en sajat titkom es nem a tied. en a velemenyeket kertem errol az esetrol nem a hejesirasomrol sem a hejes sirasrol… mit tudnatok tik javasolni h hogyan oldanad te meg ezt a problemat nem az h a rendorseget tamadod meg akit tudsz…. ha van valakivel valami bajaod azt mond a szemebe ha epp olyan ertelmes bator okos vagy!!!!

 • valaki15 szerint:

  ,,ezt koszonom az mpp-nek es k j-nek aki azt hiszi hogy mennyire magyar, itt jol elvagyunk es csak azt kialltjak utanunk, hogy ”ungurule”… es Magyarorszagon azt kialltjak utanad hogy hazatlan(szukseguk van nekik rad?),, mondod aki a figyelonek irt.

  Latod ezt az RMDSZnek meg a vele kebelbarat MSZPnek koszond akik csodasan kepviseltek eddig a magyarsag nemzetstrategiai ertekeit.

  Ugye kepes vagy ezt felfogni ember?

 • aki a figyelonek irt szerint:

  en kepes vagyok ezt felfogni de mig romaniabn elsz nem leszel magyarorszagi magyar es addig amig romaniabol mes ki hazatlan maradsz arra kellene torekedni, hogy mi itteni magyarok osszetartsunk es bekeben eljunk mert joforman a kutyanak sem kellunk !
  es nem egymaskozt es nem a roman nemzetiseguek kozt kellene haborut szitani es a politikai partokat gyalazni mert k j es az mpp jol kavarja a sza…..t
  ezek utan rendorbacsi foja kezunket mig a diszkobol kimegyunk a wc-re st.
  es kihangsulyozom, hogy “akit oten vernek az nem ugy nez ki mint aki orra esett”! sajnallom mert en mar kaptam vereste egy szemelytol aki 1 evvel volt idossedd tollem es csupan kettot kaptam az arcomra de annak nyoma is volt.
  es akizenet halgat fulhagatorol semmit sem hall csak annyit, hogy “ba ungurule” – nekem ez egy kicsot fura es meg van nehany dolog ami nekem fura
  nezetek meg es dontsetek el, hogy azt agyereket ha oten megverik “brutalisan” akkor az igy nez ki? http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=17724
  kihangsulyozom oten es “brutalisan” ne legyunk mar gyerekek ott csont torik

 • aki a figyelonek irt szerint:

  ebben az esetben ki gondolkodi szaoval van feje az latja, hogy “sok a suszta” a puzlet ki kell rakni es ki is lessz rakva mert nehany tizen evs srac oriasi port kavart ez baj mindenki ult volna a feneken mert egy pofaraesest ki lehet birni;
  es bekavaras nelkul is lehet elni! “mert a sebek begyogyulna es a tiszta ember tiszta mard…
  de aki a srba lepett, ha megszarad a folt akkor is ott marad…”

 • aki a figyelonek irt szerint:

  en ezzel befejeztem mindenkinek van feje gondolkodni sziasztok (egyet oten vernek es sehol egy monokli?)

 • aki a figyelonek irt szerint:

  ebben az esetben ki gondolkodik szaoval van feje az latja, hogy “sok a suszta” a puzlet ki kell rakni es ki is lessz rakva mert nehany tizen evs srac oriasi port kavart ez baj;
  mindenki ult volna a feneken mert egy pofaraesest ki lehet birni;
  es bekavaras nelkul is lehet elni! “mert a sebek begyogyulnak es a tiszta ember tiszta mard…
  de aki a srba lepett, ha megszarad a folt akkor is ott marad…”

 • Mokusssska szerint:

  hat igen…pont egy olyan szemelyt kellett bantalmazni aki soha senkinek nem art es nem kotekedik senkivel!!! szivbol remelem h elkapjak az illetoket es 2szeresen annyit szenvednek majd mint amennyit az aldozat!!! en nem szeretnek senkinek rosszat kivanni de ez mar fortelmes!!! megfelemlitik az egesz fiatalsagot!!! sztem ezek utan senkinek se lesz kedve kimenni az utcara nehany “nagynak” kepzelo fiu miatt!!!

 • MPP-s szerint:

  ,,ezek utan a fiatalsag nem tud majd felugyelet nelkul bulizni mert van nehany mpp-s es k j, aki csak a hidlast veri maga allatt mint az ehes diszno mert semmit nem csinal a falu erdekeben csak……(bekavar mindenkinek es azt hiszi, hogy a poltika az idohuzasrol es a semmittevesrol szol);”

  Kedves ,,aki a figyelonek irt”,közlöm veled hogy általad említett KJ nem MPP tag és tudomásom szerint nem is akar az lenni,sőt egyenesen RMDSZ szimpatizáns.Szóljon nyugodtan bárki ha ez nem így lenne.

  Ami a hídlásos szövegedet illeti,erről csak annyit hogy ahelyett hogy hülyeségeket írnál,inkább tedd azt hogy vedd rá hőn tiszteld rmdsz-es primárjaidat hogy a 22 milliárddal ne tömjék saját zsebüket.Na látod,pont erre kell az ellenzék,esetünkben az MPP hogy legalábbis ezután a közpénzeket ne merjék lenyúlni.

 • X-tényező szerint:

  Hát K J nem igazán hibás azzal,mert port kavart a megírt cikkével,hisz ha nem tette volna meg akkor nem lett volna ilyen nagy ügy az egészből és már rég befejezték volna a nyomozást.Láttátok,hogy mennyien keresik a tetteseket és egy hete semmit sem találnak.Reméljük sikerülni fog és megtalálják őket.

 • anonimus;) szerint:

  mindenkinek megvan a sajat velemenye…es kiall az igazaert de senki sem tori a fejet azon h h lehet megoldeni ezt az ugyet v h utana jarjanak h kik lehettek a tettesek….:|ilyenkor mindenki osszehord mindent de az ugy ettol nem oldodik meg….ezt az egeszet hagyni kene a rendorokre meg azokra akikre igazan tartozik:|…hiaba pofazik barki is ..mert beszelni konnyu..de csak az tudja igazan h mi a helyzet aki ott volt es koze lenne hozza…..szoval mindenki nyugodtan befoghatja a szajat mert semmi sem oldodik meg attol ha megkommentaljatok egymas irasait…..x-( es robi is vigyazhatottvolna magara elvegre o sem 3eves gyerek.maskor jobban szejjel kene neznies nem egyedul csaszkalni ejszaka……

 • bunko anonimus-nak szerint:

  ugy nezel ki mint akire kisgyerek koraban feltette az rmdsz a loszemuveget.vagy ha nem ertened,akkor megmondom neked direkt:ha egy ugynek nincs nyilvanossaga,akkor azt el lehet sumakolni konnyen.esetleg te is a sumakolas hive lennel?

 • bunko anonimus-nak szerint:

  de tenyleg,sehol semmi elkoveto?szoval ezutan mindenki vigyazzon magara mert a karhatalomra nincs mit szamitani?

 • figyelo-nek! szerint:

  figyelocske! nagyon villogtatod azt a matek info diplomat! jo gyorsan irsz be egymas utann tobb neven!
  kulomben meg attol,hogy egy csomo auto allt a rendorseg,meg az iskola elott,attol meg nem biztos,hogy lazas munka fojik! Tudod az is elo fordulhat hogy : mi az? egy tucat rendorato all a kisegitoiskola elott? -vagy szuloi ertekezlet,vagy osztalytalkozo!!!
  Mondjuk az senkinek meg sem fordult a fejeben,hogy talan a robit megfelemlitettek,hogy nehogy veletlenul fel probalja ismerni tamadoit?
  Szerintem meg ez van a dologban! Valoszinuleg azert mert a tamadok papaja,mamaja valamifele karosszekben csucsul,vagy valami nyam a karosszekesekkel,vagy csak egyszeruen azert,hogy ne essen csorba a ”nagy nemzet” hirneven…

 • figyelo-nek! szerint:

  meg valami: a szepet es a szerenyt ki felejtetted a jellemzesembol! vagod backslash?

 • figyelo-nek! szerint:

  dehogy nincs!
  fenyegesd csak meg a primart vagy az alprimart,nezd csak meg,hogy a torkodnak ugranak a verebek!!

 • tyiha szerint:

  Basszus,hogy mik vannak?!

 • velemenyem szerint:

  Szemétre vándorolt hozzászólás. – admin.

 • figyelo szerint:

  hello 😀 itt vagyok nem vesztem el es csak h tudjatok nem valtoztatom nevem mert nincs ertelme…ha lenne akkor nem mondanam meg:)) mna szoal terjunk a fontosabb dolgokra en azt irtam a mult este h az irjon akinek van valami kisutni valoja az egg h aldana meg azt a bunko felfogastotok… miert nem tudnatok vmi ertelmes dolgot is ide irni mind pld ul “figyelo-nek” ami ertelmes az egesz regenyedben az ez a resz : “Mondjuk az senkinek meg sem fordult a fejeben,hogy talan a robit megfelemlitettek,hogy nehogy veletlenul fel probalja ismerni tamadoit?” ezt a dolgot te honnan szeded ha van vmi dolog amirol tudsz es nem mondod el nyilvanosan akkor kuld el e-mailben , mert az alaptalan vadolasnak hujesegeknek nincs heje …sajnalom mna hello majd ha latok vmi ertelmes dolgot akkor meg irok (habar ezen a “blogon” nem nagyon lehet talalni, csak mpp rmdsz primar alpolgarmeseter meg a sok huje szovegetek inkabb tik is toltenetek vmi haszosabbal az idotoket… marcius 15 diken hanyan voltatok a koszoruzason?? szerintem nem sokan…. enyi akkor mien magyarsagrol beszeltek meg mien zagyvasagokat hodtok itt osze??????) akinek nem inge ne vegye magara;)

 • figyelo szerint:

  szerintem mindenki valogasa meg a szavait h miket irr. nem ertem h h kerul ide sarmasag polgarmestere es alpolgarmesetere es az rmdsz es az mpp es a sok zagyvasag amiket ide irtok…. azok irjanak szepen kerem akik tudnak valamit az ugyrol nem pedig azok akik kotoloszkodni akakrnak vagy politikai celokbol irogatnak mert ezekkel a celokkal meg nem tudunk leszunk okosabbak elnezest kerek ha valakit megbantottam de ez botranyos ami itt tortenik. jah es jut eszembe az iskola elott volt vagy 10 auto akik a vmi tornagyakorlaton voltak nem tagadom de azok 6 ra mentek:-” es a rendorseg elott akkor is 3 tol 5 ig nagy forgalom volt es nem rendor kocsik hanem 2 volt de az stabil es minden feloraban vagy 2 3 fiatal ugy telepi ugy sarmasagi..es megegyszer elmondom h nagyon szepen kerem az olyan hallgason el aki csak celokat akkar elerni ezzel az ugyel … inkabb azok irjanaka akik tudnak is valamit koszonom es kellemes hetveget midenkinek;)

 • figyelo szerint:

  elnezest admin csak indulatos vagyok amikor olyasmiket mondanak amit 1 bizonyitani nem tudnak semmit csak vadaskodnak es mas celokra hasznaljak ezt a szornyu esetett 🙁

 • MPPs szerint:

  Ez az oldal es ez a blog egy az egyben olyan mint te, fentebbi okostojas.Meg olyan mint mi, sarmasagiak.
  Ide tobbnyire sarmasagiak irnak, es nagyreszt ugyancsak sarmasagiak olvassak.
  Annyi az egeszben a ciki, hogy itt, nevtelenul, barki leirhatja amit gondol, amit erez, ami kikivankozik belole, amit nevvel, vagy nyilvanossag elott, tuti hogy nem merne megtenni.
  Tetszik-nem tetszik nekunk:ez SARMASAG!!!!!!!!
  Olyan amilyen, de csak egy agyament allithatja, hogy ilyenne az MPP tette. Rohej! A part csak egy eve alakult. Szeretne az MPP ha ilyen hatasa lenne!
  Az oldal, a blog letrehozojarol meg csak annyit, nem o talalta ki a tyukszarban a feherjet: szamos ilyen blog van a neten, jobb is gyengebb is.
  Azt senki sem titkolja, hogy ez az MPP blogja, a hirek eszerint az o szajaizuk szerint vannak vallogatva, a parttagok es szimpatizansok epulesere.
  Mar irta valaki itt a blogon, hogy jellemzo a te es elvbarataid fanyalgasa, de jellemzo az is, hogy a szamtalan, ugynevezett komoly hirhez fingotok nincs hozzaszolni, de ha valamelyik bunko egy kis mocskolodassal provokal, azonnal vevok vagytok, es kejjesen hemperegtek meg benne.
  Tiszta sarmasagi szokas szerint.
  Miert nem nyit a sarmasagi rmdsz is blogot?
  Mert nem mer!
  Az ugyebar, egy vegytiszta oldal lehetne, az egesz Sarmasag olvasna, hisz mindenki rmdsz tag vagy szimpatizans. De ott valaszolni kellene kellemetlen kerdesekre, magyarazkodni kellene, hisz azt meg ok sem allithatjak, hogy naluk pedig minden ok!
  Hat ez a szitu, tokfejkem!
  Vagy legalabbis a jeghegy csucsa, amibe a korlatolt agyaddal megkapaszkodhatsz!

 • figyelo szerint:

  mna az elobb mondtam h ertelmes emberk irjanak ertelemes dolgokat erre meg irr mpp-s :))=)) szivas mi amugy szerintem az rmdsz azert nem nyit oldalt mert ti tokfej mppsek tele irnatok a sok hujesegeiteket nem mindha mik kulombek lennenk de akkor is egy ilyen sz.. kevero oldalbol szerintem eleg egy is es ez is sok;) szoal ertelmes dolgot varunk ertlemes emberektol aki tud vmit az ugyrol ! koszi

 • MPPs szerint:

  A hosszulere eresztett elobbi hozzaszolasomat az aktualis topic is fenyesen igazolja.Finomvegyes.

 • admin szerint:

  véleményem nevezetűnek: először nyugodj meg aztán ha azután sem fog tetszeni jelen blog, akkor csinálj nyugodtan másikat és látogasd azt.
  Bejegyzésed 24 órán belül a szemétdombra teszem !

 • figyelo szerint:

  ezt pedig “valaki15″nek szeretnem kuldeni: hallod edes kedves jo baratom te honnan szedted ezeket a hujesegeket amiket oda irtal az rmdsz rol???

 • admin szerint:

  figyelo te meg próbálj meg aktuális topic- nál maradni. Vagy te is ragaszkodsz a szemétdombra kerüléshez mint velemenyem nevű hozzászóló ?

 • valaki15 szerint:

  Ki nem tudja azt hogy gyurcsany kebelbaratja marko es az rmdsz-e pedig az mszp?Ezek utan meg vannak ketsegeid altalam irtakkal kapcsolatban kedves jo baratom?

 • leszámolás szerint:

  basszátok meg emberek! nem hiszem el, hogy ezt a szerencsétlen gyereket használjátok arra, hogy politikai seggfejségeteket fitogtassátok!(RMDSZ/MPP)
  szégyen amit itt olvasok!
  a szemem kisűl hogy ismerlek benneteket!

 • admin szerint:

  Komolyan mondom bezárom ezt a topic-ot ha továbbra is mellébeszéltek !

 • 1-2 velemeny szerint:

  Szemétdombra küldve- admin.

 • lovass szerint:

  hat mik tortenek….

 • veletlen szerint:

  leszamolas: azt mondod hogy elolvastad az egesz hoza szolast.Mindenkinek tudod a nevet meg azt is aki all neven van be irva.Akkor te mindenkit is ismersz?.ROBI kivanok neked sok gyogyulast ,gyogyuj meg hammar hogy ujra tudjal jarni a termeszetben,SOK -SOK gyogyulast H.E.L

 • Rozsi szerint:

  Ti fiaim es lanyaim itt mindent oszehordtok furol farol de amellet hogy blamalnatok egymast ki tud segiteni ROBINAK?

 • admin szerint:

  1-2 velemeny – nek!

  Ne feledd, az erőszak nem old meg semmit ! Ezért előbbi (erőszakmegelőző) ígéretemhez híven szemétdombra fogom küldeni hozzászólásodat ! Ha tetszik neked, ha nem ! 24 óra ! Ugy- e tudod ?

 • mari szerint:

  heyyy “veletlen” ha mi a bombat hordtok itt osze meg vagytok huzatva? “hogy ujra tudjal jarni a termeszetben” ha ugy mondtad ezt a dolgot mindha komaba lenne vagy mit tudom en mi baja lenne kozbe meg csak a szel erosen megfujta es eleset…..hagyuk mar az ilyen szamarsagot ha valakit 5 ember akkar megverni az nem igy nezne ki hanem gipszbe lenne minden negyzetcentije ….. mien brutalis veresrol van itt szo???? a masik nagy sportolot mikkor leszurtak a nagy magyarok akkor mi volt ???? ez meg kapot egy pofot h jojon meg az esze es anyi mit kell itt felfujni a dolgokat nincs mit dolgozatok???? menyetek inkabb mind dolgotokra es keresetek vmi let a hazhoz me szegenyseg van;)

 • marinak szerint:

  Cozma sportolot egyaltalan nem a magyarok szurtak le,ezert finoman szolva is informalatlan vagy mari.ezenkivul latom te meg olyan is vagy mint a magyar nemes,aki se irni sem pedig olvasni nem tud es meg dicsekszik is vele.igaz-e mari?

 • mari szerint:

  heyyyy te ertelmes joszivu “marinak” a temarol beszelj nem pedig masokat kritizalj:-” mert atol meg nem derul ki az h ki verte meg robit:P ugyh :-$

 • Annamari szerint:

  Off.
  Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én felvállalom a nevem, és nem névtelenül írogatok ide. Nem is értem miért nem írjátok ki a neveteket… talán azért, mert ócsároljátok az empépét és védjétek meg az eremdéeszt, és könnyebb arc nélkül. Mindenkinek szíve-joga és tudása szerint kell dönteni, hogy ki pártján áll. Én még fiatal vagyok, ezért nem igazán mondhatok véleményt különböző pártokról – és többsége azoknak, akik már betöltötték a 18-at sem nőttek fel még eléggé politikához. (ez persze csak az én véleményem)

  On.
  Nem tudom, hogy ti találkoztatok-e már azzal, hogy már csak hogy megijesszenek kiszállnak a kocsiból ami jön veled szemben (egy emberke, akit mindenki ismer) elmegy melletted, és visszafordul a kocsi és felveszi. Komolyan mondom jól haladunk, szép kis generáció lesz a következő, ha így folytatjuk.

  Én itt be is fejeztem.

 • Egy telepi szerint:

  Ceea ce s-a intamplat cu Robi este,intradevar,un lucru care trebuie sa ne puna pe ganduri! trebuie sa fim uniti toti cetatenii Sarmasagului,romani,maghiari , romi, pentru a nu se mai repeta asemenea fapte! Dar asta va fi cam greu atata vreme cat apare cate un destept care face afirmatii de genul :”nagy marha roman telepiek kozott-1-2 velemeny ” ; ” egy kis osszefogas kellene,es akkor a 10%roman behuzna a fulet,farkat mert tudnak hogy beveszik keresztbe a nigger..kot ;ha meg kissebsegben vannak lokalis szinten akkor viselkedjenek is ugy.ha nemteszik beszeljunk szep szoval.ha megvernek kozullunk vkit mi verjunk meg 2-t,aki meg is erdemli.nehogy a csik huzza a rapulooot!!!mi mar bizonyitottuk hogy civilizaltak vagyunk,de meg kell mutatni,hogy tudunk masok is lenni,ha ok ilyenek.felreertes ne essen.ok is emberek -Boca Juniors de la mina “: si altii , si altii! Ce era daca il bateau pe Robi in data de 19 Martie? Si atunci era vorba de sovinism? Dupa ce am citit tot ce ati scris fiecare, va pot spune ca nu imi sunt clare 3 lucruri: 1. Cine sunt mai sovini in Sarmasag, romanii sau maghiarii? 2.Poate fi numit minoritar un roman care traieste in Romania? 3.Daca era batut un roman se facea oare atata POLITICA???? oricum, eu, ii doresc la Robi multa sanatate si insanatosire grabnica. Sper ca faptasii sa fie prinsi cat mai repede!!!

 • Jozsa Erika szerint:

  Nagyon sajnalom ezt a Robi gyereket, sajnos barkivel elofordulhat effele szerencsetlenseg. Mar sz…ra szapultatok ezt a temat es meg senki sem tudott semmi ertelmes megoldast javasolni arra, hogy hogyan tudnank megvedeni magunkat, gyerekeinket akar ismeroseinket.Ugy veszem eszre, hogy itt mindenbol politika kerekedik.Talan veletlen, hogy ehhez a temahoz ilyen nagyszamu hozzaszolas erkezett es ami tenyleg fontos es eletmento lenne,mint pl a Bihar megyei keteves kisfiu esete csak ket embert erintett meg.Hat nem szomoru?

 • admin szerint:

  http://mpp.sarmasagi.ro/29/szemelyeskedesek-es-nyomdafesteket-nem-turo-bejegyzesek-kezelese-a-blogfeluleten

  Az öntisztítást mint blogtisztítási módszert meghirdettük már rég ezen a blog felületen.
  Ennek értelmében bárki, ismétlem bárki úgy gondolja hogy ellene személyeskedtek és azt jelzi felénk, akkor természetesen ígéretükhez híven járunk el.

 • admin szerint:

  http://mpp.sarmasagi.ro/29/szemelyeskedesek-es-nyomdafesteket-nem-turo-bejegyzesek-kezelese-a-blogfeluleten

  Metoda de autocuratire blog actual a fost introdusa de noi in urma cu ceva timp.
  In acest sens, oricine se simte frustrat pentru oricare dintre posturile afisate, si ne semnaleaza acesta in consecinta vom proceda conform promisiunii facute din urma ce poate citita facand click pe linkul afisat mai sus. Simplu: il vom sterge instantaneu postul semnalat.

 • admin szerint:

  Igazad van Józsa Erika, mert amit mondtál sokan jelezték mások is, meg én is észrevettem azt hogy a legtöbb hozzászólót nem érdekelnek a szép, ügyes és (mint ahogy esetünkben is) hasznos topic-ok, hanem csak azok ahol mocskolódni lehet.
  Mikor fogjuk a blogkultúrát magunkévá tenni emberek ?

 • hozzaszolo_2 szerint:

  terjunk vissza a robi esetre es probaljuk magunkat elkepzelni ha mi lennonk a rendorok helyeben mit tudnank tenni?lassuk csak hogy alnak a tenyek.van egy gyerek akit ejnek ideen par masik gyerek megver.a megvert gyerek nem latta kik voltak,nem tudja pontosan hanyan voltak,nem tud semmit mondani amin el lehetne indulni.az utcan nincs egy szemtanu sem.senki nem latott semmit.eltelik egy het,a rendorsegre felkerul legalabb 40 szemely aki abban az oratalyban megjelenhetett az utcan es a telepi barban,de senki nem latott semmit es nem hallott semmit.kerdem en tolletek.ha meg az aldozat sem tud mondani az eg atta vilagon semmi pontosat hogy hanyan lehettek vagy kik vagy honnet,egy valos teny amin el lehetne indulni….hogy talalhatnak meg a tetteseket?

 • R szerint:

  Hat ilyen esetben csak egy megoldas van!!!!

  Tuntetest kell szervezni a tanacshaza elott, es a helyi ismetlem helyi (nem jandarm)polgarorseg megalapitasat kell kovetelni, onkentesek bevonasaval!!!

  Eloszor kb ennyi!!!

 • R szerint:

  Igazoltatsokkal, jarorozessel kell elejet venni az ilyen eseteknek, meg persze a tettesek gyors kezrekeritesevel, ha nem igy lessz akkor csak a rendorseg es a hivatal kell elvigye a balhet! A media pedig ezen segithet!
  Ha ez sem segit annak durva kovetkezmenyei lehtnek, mert azert a magyar ember sem a nagy jamborsagrol hires!

 • hozzaszolo_2 szerint:

  valamit bizonyitani csak tenyekkel vagy szemtanuval lehet.a robi eseteben ez mindketto hianyos.en is szeretnem ha kezre kerulnenek az elkovetok,de valjuk be segitseg nelkul meg 3 rendornek sem sikerulhet.en egy vagyok azok kozzul akik felkerultek a rendorsegre, mivel abban az oraban en is negfordulten azon az utcan.segitenem a rendorok munkajat a kezrekeritesben,ed sajnos en sem ladtam semmit.

 • feri szerint:

  sajnos ez az aktualis hejzet sarmasagon,ez tortenik ha tehen huz gatyat es ojan emberek kapnak hatalmat akik a heji mafiat tamogatjak es atgazolnak az egyszeru embereken .

 • nezzunk egy kicsit a jovobe... szerint:

  Most tenyleg nem arrol van szo,hogy mi is tortent azzal a szegeny Robi gyerekkel! Bunost ,igy vagy ugy de talani fognak,hogy mennyire lessz igazi tettes…fogalmam sincs,de!
  Mint ahogy mindenben ebben is van de: A Robi esete nagyon de nagyon jol jon eggyeseknek,megpedig azoknak akik szemelyi szabadsagunkat a kozseg bekamerazasaval,sajat csendorseg alakitasaval akarjak korlatozni! Biztonsagra nagyon nagy szuksege lenne ennek a kozossegnek de nem minden aron! sarmasag nem budapest meretu metropolisz,ahol senki ne ismerjen senkit,igy a kamerak valoszinuleg csak azt a celt szolgalnak,hogy izes pletykakat,zsarolasi urugyet szolgaltassanak a ”nagyjainknak”,mert netalan a jokepu szomszedom egyszer haza talal hozni az autojan,vagy esetleg a komam hoz egy auto fat stb.kerdesek sorat vetne fel a (meg)figyelok es kamera kezelok es barataik koreben,aminek a ”tisztazasat”valoszinuleg,az ugyancsak baratokbol es rokonokbol osszetevodo, csendorsegre biznanak!
  A biztonsag erositesenek elso lepese az kellene legyen,hogy nem teremtunk meleg agyat a betelepuloknek,azaz nem epitunk ANL-s blokkot csak azert,hogy legyen hova behuzodniuk az ide vagyakozo ”idegeneknek”!
  40 uj ANL-s lakas= 40 csaladnyi uj arc,nem sarmasagi erzelmekkel biro emberek betelepitese!
  Sarmasag ebredj,ne teremts uj esejt magadnak az elidegenitesre,arra,hogy gyozikekkent,kamerak elott eld le az eleted,ehelyett inkabb koveteld az alltalad valasztott vezetoktol,hogy inkabb munkahelyeket teremtsen,tartsa meg,ne rombolja le a piacot,hogy legyen hol el adni,meg venni a ket kezed munkajanak gyumolcset,ami altal jovedelemhez juttatva csaladod nem ”kenyszerul” a sarmasagi fiatal a bunkosag,a bunozes pocsojajaba sujjedni!
  Nem diktatorikus,kommunista rendelkezesekre,hanem eletszinvonal emelo intezkedesekre kell torekedni,mert az eletszinvonal elekedesevel no a biztonsag is egy kozossegben!
  En nem akarok sem Gyozike show-ban sem robotzsaru vilagban elni! En egy tisztabb,csendesebb,gazdagabb-sarmasagibb kozsegben szeretnek elni!
  Robi-nak pedig koszonetet mondva,hogy fel nyitotta a szemunket a dolgok igazi oldalat illetoen,kivanok gyogyulast!

 • KIVANCSIKA szerint:

  Nagyon eltert a tema a Robirol.Mar tenyleg politikai ugy lett belole.
  Miert lenne baj ,peldaul az ha ANL -S lakasokat epitenek Sarmasagon?Ugy gondolom,hogy a piactol nem venne el nagy helyet,adni-venni az emberek egy zsebkendonyi feluleten is tudnanak.Masodsorban pedig azok a lakasok jol jonnenek azoknak a fiataloknak akiknek nincs a hata mogott gazdag,penzes szulo,foleg azok utan ,ami elott allunk es vagyunk,akik lakast ,hazat tudnanak teremteni a semmibol csemeteinek.
  Vagy ugy latjatok hogy jo fele halad ez a vilag?Hogy ne mondjak orszagot!Mert az mar “politikazas” lenne.

 • sos szerint:

  rosz az amik tortenek.

 • Pityke szerint:

  1.Valoszinuleg neked semmi eladni vagy vasarolni valod nincs a piacon,mert ha jarnal oda,akkor tudnad,hogy a magunkfajta csoro kistermelonek mar alig jut hely! A mai gazdasagi helyzet arra kenyszerit mindenkit,hogy inkabb a piacra jarjon,de valoszinuleg a te zsebed erre nem szorul ra!
  2.ANL-s lakasrol meg csak ne is almodjon sarmasagi fiatal,meg amugy is a helyi szulok 99,9999%-a meg probal(vagy inkabb tud)sajat lakast biztositani a gyerekeinek! A telepi ”bevandorlok”-is igy kerultek ide! A banyasztnak vege,probaljunk a sajat fajtanknak fenmaradast biztositani,nem vagyunk mi valami kiserleti patkanyok akiket parositani kell mindenfele ”idegenekkel”!

 • R szerint:

  Helyi polgarorseg kell helyi lakosokbol!!!
  Mindenkit igazoltatnak aki nem sarmasagi es este 10-11 utan a sarmasagi utcakon lofral!!!(be is zarnam ha nincs nala igazolvany stb.) Ez nem utkozik semmifele torvenybe!!!
  Szerintem ez az egyetlen es jo megoldas!

 • Pipás szerint:

  Kedves Figyelő
  Szegény vagy, és buta, de ha a szigetelő cégről írsz, akkor ezt ne tedd tiszteletlenül, érted kisapám?

 • Frici szerint:

  Miért nem várjátok meg a rendőrségi kivizygálás eredményét, hisz úgy értettem, hogy Robi erre vonatkozóan nem az újságnak mondta el megveretésének történetét, hanem a rendőrségen jelentette, gondolom orvosi látleletett is mellékelt mellé.
  Az egész esetből, már-már “ügy” lett, de hol van egy hivatalos valami…Az se tünik ki a sok “mellébeszélésből”, hogy Robi felismert-e valakit vagy nem, meg hát, hogy a Robi nem tudjas, hogy 5 vagy hat odavalósi vagy más községi bunyós, részeges verte meg

 • Frici szerint:

  Tényleg jó lenne egy UDMR-s blog, talán lenne egy olyan “jóravaló” pasi, aki nem csak megcsinálná, de választ adna, sok olyan közérdekű társadalmi rejtéjre, amit 20 éve csak a “legbenfentesebb – semmirekerülök” tudnak. Meg azért is jó lenne, mert, akkor az elbutitottak is rájönnének, hogy az RMDSZ-nek már nincs jövője

 • sarmasagi szerint:

  Jol tette, aki felhozta ezt az ANL-es temat.
  Normalis sarmasagi nem hiszem, hogy egyetert vele.
  Nem tudom ki tanalta ki, ki szavazta meg.
  A polgarmester, a tanacsosok?
  Tobb mint valoszinu, mert ok nem sarmasagiak!
  Nezzetek szejjel a telepen! Hogy neznek ki a blokkok?
  Hogy nez ki az egesz kornyek?
  A tavaj, az uj polgarmester a tanacs alkalmazottaival, rendbetetette a nyamjai portajat-torvenytelenul!!!!-
  azota az ottaniak semmire sem tettek ra a kezuket!
  Itt a tavasz, bujik elo a szemet a ho alol, megint viszi a p.m. hivatal az embereit takaritani.
  Meg sorolhatom-ide s tova 2o eve majdnem ingyen magantulajdonba kerultek a blokk-lakasok. Legalabb egy meszelest megerdemeltek volna. Megtortent?…Nem.
  Egy kis viragoskertet lattok valahol?…Nem.
  A faluban is van vagy harom. A helyzet majdnem ugyanaz.
  Ha a vezetoseg egy kicsit is sarmasagi erzuletu lenne, ismerne azt a helyi kozmondast, hogy kozos lonak turos a hata!!!!….
  Nincs szuksege a falunak ilyesmire!
  Ha a nyamoknak akar kedvezni a primar, a tanacsosok pedig asszisztalnak hozza, lelkuk rajta! De legalabb annyit tegyen meg az a nehany, akinek meg neha eszebe jut, hogy Sarmasagi emberek juttattak be a tanacsba, hogy ne szavazzak meg a kiszemelt teruletet.
  Arra meg szuksege lehet a falunak.
  Vagy piacboviteskor , vagy egy valamikori sporttelep kiepitesere.
  A blokk-manias vezetoseg pedig epittetsen ANL-es blokkot a banyatelepre.Van ott kihasznalatlan terulet eleg!
  Ne keverjetek a szart a majjal!!!!!!……

 • Szigetelős szerint:

  Nyugodtan írj ahogyan csak akarsz a szigetelős cégről.

 • admin szerint:

  ANL- és témának nyitottam új topic- ot, mert az nem ide tartozó téma. Akit érdekel a dolog, hát klikkeljen az alábbi linkre :

  http://sarmasagi.ro/1054/anl-es-sztori-sarmasagon

  Aktuális topic- nál próbáljunk maradni a a témánál emberek !

 • matyika szerint:

  mik nem tortennek.:(

 • o fata din sarmasag szerint:

  ce criticati romanii, avand in vedere ca sunteti maghiari si traiti in romania, macar nu bateti din gura daca nu stiti cine o fost exact, si chiar daca au fost romani de ce trebuie sa ii bagati pe toti in aceasi oala, eu sunt 75% maghiara deci nu am nimik cu unguri, dar suntem in romania, si suntem romani cu totii defapt, si gura mika, ca nu ati fost akolo cand robi a fost batut da????? si nu stiti ce s-a intamplat, ca poate chiar de maghiari a fost batut si ca sa dea un nume rau pt romani a facut asta, sa creada lumea ca un ungur a fost batut de romani. Si nu conteaza daca sunt mai multi maghiari in sarmasag, sunteti in romania, si va rog, nu mai criticati romaniiii, MARIAN COZMA NU A FOST OMORAT IN UNGARIAA???? asa ca ppssss gura mika;)

 • admin szerint:

  Mai ,,o fata din Sarmasag”, te rog ca in viitor sa binevoiesti sa folosesti un limbaj mai academic, mai ,,cu scoala” cum s-ar spune, daca nu vrei sa iti sterg postul.
  Multumesc.

 • Sarmasag-i Magyar!!! szerint:

  Sarmasagi kislany…azt irod,hogy 75%-ban magyar vagy,ugyhogy a majdnem anyanyelveden mondom el: Sarmasagon nem laknak ”ungur”-ok! mi magyar nemzetisegiek vagyunk!
  Cozmat a ciganyok oltek meg es …a Magyarok Gyaszoltak a romanokkal ellentetben,akik csak media szenzacionak hasznaltak!
  A pisszezest meg fejezd be.. a szajacskadat evesre,vagy mas… kellemes tevekenysegre hasznald!!!!!

 • admin szerint:

  Amikor aktuális topic- ot nyitottam, akkor őszintén bíztam abban hogy segíteni fog ez megtalálni egy legényes affér elkövetőit a béke szellemébem és érdekében, de sajnos azt kell(ett) észrevennem hogy mindkét oldalon egyre mélyebbre süllyednek egyesek.

  Azért hogy ez ne fajulhasson további rossz irányba, illetve senki ne használhassa fel aktuális topic- ot önös szándékainak megalapozására és (ugyancsak) önös céljainak elérésére, szóval ezen okok miatt ezt (is) azonnal bezárom. Azt sem tűrhetem el persze hogy rajta keresztül vagy általa egyesek nemzetiségi ellentéteket szítsanak Sarmaságon, ahol szerintem a magyarok és románok példás és követésre méltó békességben élnek egymás mellett már nagyon sok ideje.

  Na szép éjszakát mindenkinek !
  Admin.

 • >