Szász: mondja a szemembe Gyergyó ha leváltana

A Magyar Polgári Párt mintegy harminc tagjával találkozott Szász Jenő elnök, miután a sajtóból értesült arról, hogy a múlt heti közgyűlésen felvetődött: más elnökre lenne szüksége az MPP-nek. Mint mondta, őt emberileg megrázta a hír, azért jött, hogy szemébe mondják, ha nem őt akarják, és félre is áll, ha olyan ember pályázik helyére, aki bizonyítottan többet tett a pártért.

Árus Zsolt mellett mások is elégedetlenek az országos elnök eddigi tevékenységével – derült ki a csütörtöki találkozón. Amint Szász Zoltán gyergyói MPP-s fogalmazott: „egyetlen szülő sem teheti meg, hogy gyermekét tönkretegye”, a változás a párt javára válhatna. „Nem egy személyen múlik egy párt” – mondta Árus Zsolt, Szász Jenő pedig kijelentette: „Akinek az MPP nem tetszik, jegyezzen be egy másik szervezetet”. Összegezve, nem mondható el a találkozóról, hogy a legbékésebb légkörben zajlott volna, nem hiányoztak a kölcsönös számonkérések sem.

Az országos pártelnök elmondta, a bejegyzést követő rövid időn belül sikerült elérni, hogy 11 polgármestere, 15 alpolgármestere és 508 tanácsosa legyen az MPP-nek. A pártépítést továbbra is folytatni akarja, s országos szinten nincs ebben nagyobb lemaradás, mint a helyi szervezetek szintjén.

„Ha számomra van fontos település, akkor Gyergyó azok közé tartozik. Itt tervezzük a kongresszust, itt ünnepeljük együtt március 15-ét. S erre azt hozza a sajtó, hogy Gyergyó változást, más elnököt akar. Nem látom, hogy bárki a Magyar Polgári Párton belül jobban végezte volna a dolgát, mint én. Attól elfogadnám a kritikát, de vajon Árus Zsolt, aki alelnök volt, nem tehetett volna többet? Sajtón keresztül azt szorgalmazni, hogy az elnököt le kell váltani, hát ez fájt.”

2012-ben az a párt fogja vezetni a megyét, amely egy polgármesterrel többet tud állítani a településeken, mint riválisa – véli Szász, hozzátéve, hogy ez a Polgári Párt kell legyen, s aki ezt a lendületet meg akarja törni az elnökváltással, az RMDSZ egyeduralmának visszaállításán dolgozik. „Tőkés megtehette, hogy vállalta az RMDSZ-listát, ez a mi szemünkben bocsánatos bűn, de ha mi beléptünk volna a negyedik helyre, az halálos bűnnek számítana. Mert mi az RMDSZ-en kívüli életnek vagyunk a megtestesítői. Csinta Samut, aki különben a napokban visszalépett, Toró Tibor biztatta, hogy induljon ellenem pártelnöknek. Azok az erők munkálkodnak, akik az MPP-t be akarják olvasztani az RMDSZ-be. Nem igaz, hogy ezt Árus Zsolt nem tudja!”

Az esti órákig elhúzodó találkozón Árus Zsolt kijelentette, kitart a véleménye mellett, szükségesnek látja az elnökváltást. Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere pedig – akinek Árus Zsolt személyi tanácsadója, Szász Jenő pedig azon párt elnöke, melynek színeiben választást nyert – elmondta: mindkét félnek jogos az elvárása, de megnyugtatta Szászt, nem kell meggyőzni Gyergyót, hogy a polgári pártra szükség van, és ennek Szász Jenő a legmegfelelőbb vezetője. „Továbbra is Szász Jenővel képzeljük el a tevékenységet” – fogalmazott Mezei.

Balázs Katalin
honline.ro

admin
 

>