Elámult a Szent Anna tó szépségétől a miniszter

Elena Udrea turisztikai miniszter nem tudott betelni a Szent Anna tó és környéke szépségével. A Hargita megyébe látogató tárcavezető szerint annyi a teendő a turizmus fejlesztése terén, hogy azt sem tudja hol kezdje.

Léket kéne vágni – mondta Elena Udrea a tó befagyott jegén állva, miután ismertették vele a helyi hiedelmet miszerint, aki megmosakszik a tó vizében, megszabadul bűneitől. A viccesnek szánt megjegyzést követően a turisztikai tárca vezetője kifejtette, hogy a páratlanul szép vidék infrastruktúrája egyenesen lesújtó. Említette, hogy arról tájékoztatták, a csodaszép vidéket sok turista felkeresi, de se villany, se vezetékes ivóvíz nincs a környéken, ráadásul az út is teljesen tönkrement.

– Az elmúlt húsz évben egyáltalán nem történtek beruházások a turizmusban, teljesen elhanyagolták ezt az ágazatot. Rengeteg a tennivaló, de őszintén mondom, azt sem tudom, hol kezdjem – mondta a miniszter.

Elena Udrea csütörtökön Hargita megye déli részét, Tusnádfürdőt és a Szent Anna tavat látogatta meg. A tárcavezető két kollegájával együtt pénteken Sepsiszentgyörgyön találkozik a helyi elöljárókkal.

honline.ro

admin
 

>