Az EMNT felhatalmazta Tőkést a megállapodás aláírására

Videó – klikk

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága felhatalmazta a szervezet elnökét, Tőkés Lászlót, hogy aláírja az RMDSZ-szel kötendő megállapodást az európai parlamenti választás előtt. A Magyar Polgári Párt nem fogadta el az európai jelöltlista negyedik helyét, de nem is tiltja meg tagjainak, hogy – személyes meggyőződésük alapján – támogassák Tőkés Lászlót a kampányban.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Állandó Bizottságában szavazati joggal rendelkezik a Székely Nemzeti Tanács, illetve a Magyar Polgári Párt elnöke is – de a voksoláson egyikük sem vett részt. A testület többi jelenlevő tagja támogatta, hogy a szervezet jelöltjei az RMDSZ-szel közösen induljanak az európai parlamenti választáson, a Magyar Összefogás Listáját pedig Tőkés László vezesse.

„Úgy érzem, hogy elsöprő többsége akarja az embereknek a megegyezést, viszont az is természetes, hogy azok közül, akik reám szavaztak, amikor külön indultam, azok protest-szavazók voltak az RMDSZ-szel szemben. Nem tudom megítélni mekkora részük, de ők nem helyeslik a mostani megegyezést” – véli Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

Tőkés László azt mondta: nem elvei feladását, hanem érvényesítésüknek eszközét látja az RMDSZ-szel megkötendő megállapodásban.

Duna TV

admin
 

>