Gergely Balázs: az MPP-re leadott szavazatok aránya megduplázódott

Mindenképpen sikeresnek ítélte a saját, illetve az MPP kolozsvári szervezetének szereplését a polgármesterválasztásokon Gergely Balázs. A jelölt elmondta, már a kampány elején egyértelmű volt hogy nem tudja megnyerni az időközi polgármesterválasztásokat, így a cél az volt, hogy a kolozsvári magyaroknak legyen magyar jelöltjük.

Arra a felvetésre, hogy a kolozsvári magyarság számaránya viszont valahol 17-18 százalék körül mozog, és ehhez képest nem-e kevés az elért 3,5 százalék, Gergely azt mondta, mindenképpen a kolozsvári magyarok jól tájékozott rétege szavazott rá.

A kéthetes kampány igen szerény anyagi feltételek mellett zajlott, és tudtuk hogy nem fogjuk a világot megváltani – így Gergely. Mégis sikerült megduplázni az MPP-re leadott szavazatok arányát a tavaszi önkormányzati választásokhoz képest, míg tavasszal 1,7 százalék körüli eredményt értek el, most 3,5%-ot kapott a jelölt.

Ami a távlati terveket illeti, Gergely a helyi és megyei RMDSZ-szel való együttműködésről beszélt, arról, hogy meg kell győzni a magyar választókat: beleszólhatnak a saját dolgaik alakításába. Értékelte hogy az RMDSZ-ben van nyitottság bizonyos témákban való együttműködésre. (hírszerk. –  hirek.ro)

admin
 

>