Székely zászlót a megyeházára

Szomorúan tapasztalta a Magyar Polgári Párt, hogy a Kovászna Megyei Tanács elnöke nem védte meg a székely zászlót ― közölte Csinta Samu, az MPP háromszéki szervezetének ügyvezető elnöke. Mint elmondta: a lobogót a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottságának megbízásából Tulit Attila adta át tavaly nyáron a megyei önkormányzat elnökének a két alelnök jelenlétében. „Örömmel üdvözöltük, hogy karácsony tájékán elhelyezték a megyei tanács üléstermében” ― fűzte hozzá.

A székely zászlót és a megyezászlót Codrin Munteanu kormánymegbízott beiktatására eltávolították a megyei tanács gyűlésterméből, mivel a helyiséget a megyei tanács és a prefektúra közösen használja, a ceremóniára pedig a prefektusi hivatal emberei rendezték be a termet. A beiktatási ceremónián Tamás Sándor elnök is utalt a lobogó eltávolítására, az új kormánymegbízottnak pedig egy megyezászlót is ajándékozott.

Csinta szerint azonban csütörtök délben még nem helyezték vissza a terembe a székely zászlót. Az MPP háromszéki szervezete javasolja a megyei tanács vezetőségének, hogy a székelység számára fontos jelképet az önkormányzat épületének homlokzatára tűzzék ki, így a prefektúra nem távolíthatja el.

Farcádi Botond, Háromszék

admin
 

>