“Nagyra értékelem Kiss Sándor tisztánlátását”

Nagyvárad- Mi a véleménye arról, hogy Kiss Sándor, a Bihar Megyei RMDSZ vezetője lemondásra szólította fel Markó Béla szövetségi elnököt?- kérdeztük Tőkés László püspöktől, európai parlamenti képviselőtől.

– Mi a véleménye arról, hogy Kiss Sándor, a Bihar Megyei RMDSZ vezetője az erdon.ro- nak adott interjújában lemondásra szólította fel Markó Béla szövetségi elnököt, amiért az országos választások után, a kormánykoalíció megalakulása előtt személyesen tárgyalt Traian Băsescu államfővel és úgy jött ki tőle, hogy a demokratákkal tart, annak ellenére, hogy ezt megelőzően az RMDSZ a liberálisokkal volt?- tettük fel a kérdést Tőkés László püspöknek, európai parlamenti képviselőnek.
– Nagyon jól esett azt hallani Kiss Sándor elnök úr szájából, hogy erköcsileg bírálható Markó Béla pálfordulása, mert én a Bihar Megyei RMDSZ vezetőjének is azt róttam fel mindig, hogy kritikátlanul támogatta a Markó Béla elnök úrnak a politikáját. Példának okáért nem akkor mondta, hogy mondjon le Markó Béla, amikor a magyarságot belerángatta a Băsescu ellenes szavazásba.. Habár Kiss Sándor már akkor elhatárolódott, distanciálódott az RMDSZ központi politikájától, a lemondást már akkor kellett volna hangoztatnia. Nem ez az első eset, hogy Markó Béla tévútra vezeti a magyar választókat, a magyar szavazókat és az RMDSZ- t. De jobb később, mint soha, ami a lemondásra való felszólítást illeti, válaszolta az erdon.ro kérdésére Tőkés László.
Ne inogjon meg
– Én Kiss Sándornak mindig jeleztem, hogy nem jó úton halad az RMDSZ központi vezetősége. Nagyon csodálkoztam, hogy Kiss Sándornak az üzlettársa és RMDSZ- beli munkatársa, Biró Rozália az SZKT- nek, a Szövetségi Képviselők Tanácsának az elnöke lett, mert ezáltal támogatást nyújtott a Markó- féle politikának, s közvetve Kiss Sándor támogatását is nyújtotta a központi vezetőségnek és Markó Béla elnök úrnak. Éppen ezért nagyra értékelem Kiss Sándornak a megnyilatkozását, a tisztánlátását és a politikai bátorságát. Hasonló bírálatokat hangoztattam én is az elmúlt hetekben. Én nem jutottam el odáig, hogy felszólítsam Markó Béla elnök urat a lemondásra, de talán ez nem is az én dolgom.. Éppen ezért arra kérem Kiss Sándor urat, hogy ne inogjon meg, és nehogy valamilyen politikai trükkel becsapják az álláspontja megváltoztatása végett, nyilatkozta az európai parlamenti képviselő.

admin
 

>