3

Áprilisban kongresszust tart az RMDSZ

Amennyiben Romániában radikálisan változtatni akarnak az alkotmányon, akkor az RMDSZ egyértelműen és keményen fel fogja vetni a nyelvi kérdést, azt, hogy a magyar nyelvnek regionális szinten hivatalos státust kell adni, és napirendre tűzi a nemzetállam és a közigazgatási autonómia kérdését is — jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök szombaton a Szövetségi Állandó Tanács marosvásárhelyi ülését követően. Az RMDSZ elnöke elmondta: „A szövetségnek sokkal nagyobb súllyal kell önkormányzataira támaszkodnia. Igaz, hogy ellenzékben vagyunk a román parlamentben, de számos helyi és megyei önkormányzatban mi vagyunk kormányon, és ezt a helyi kormányzati és önkormányzati erőt nagyon is ki kell használni az elkövetkezőkben. Másrészt ellenzékben is az az egyik legfontosabb feladatunk, hogy önkormányzatainknak segítsünk, hogy mindazt, amit elkezdtek, azt végig is tudják vinni.” Markó Béla kifejtette: az RMDSZ-nek vannak törvényhozási prioritásai, elsődleges feladatának tekinti, hogy az alkotmánymódosítási elképzeléshez egyértelműen és világosan hozzászóljon. Markó emlékeztetett: idén júniusban európai parlamenti választások lesznek Romániában, az RMDSZ már februárban meghozza az ezzel kapcsolatos döntéseket. Emellett — valószínűleg még áprilisban — RMDSZ-kongresszus lesz. Nem tisztújító, hanem alapszabályzat-módosító kongresszus — jelentette ki.

Simo Erzsébet, Háromszék

admin
 

 • Markó Béla szerint:

  Megbukott a párt,ezért sajnos én is meg kéne bukjak… De azért mégis maradt egy kiút;hogy csakazértis lássátok ,még mindig én vagyok az Úr:RMDSZ vonalon személyesen én nevezem ki az EU parlamenti képviselőjelölteket!Megértettétek?
  Aztán hogy majd a kongresszuson ne merjétek mondani hogy nem fordultam a Fidesz felé,ezért CSAK ALAPSZABÁLYZATOT fogunk módosítani.Csak semmi tisztújítás!Mert én akkor is,csak én leszek a FŐNÖK!
  MEGÉRTETTÉTEK?

 • Szintén Markó Béla szerint:

  És, hogy tudjátok, az erdélyi kábeltv társaságoknál a HírTv adásainak letíltását nekem köszönhetitek. De ez csak a kezdet. A Digi Tv-nél már sikerült az Echo Tv adásait is megfurnom, és ez lesz a sorsa minden olyan magyarországi TV csatornának amelyik nem az RMDSZ-t magasztalja.
  MEGÉRTETTÉTEK?

 • Markó Béla szerint:

  Csak ezt a k. nyavalyás internetet nem tom leszabályozni!
  De még gondolkodom,talán ezt is meg fogom tudni oldani, mert ÉN VAGYOK AZ IGAZSÁG FÖLDI HELYTARTÓJA,MAGA A MAGYAROK ISTENE!
  Engem kell szolgájatok,nekem kell éljetetek erdélyi magyarok!Én vagyok számotokra a FŰÚR!
  MEGÉRTETTÉTEK?

 • >