Nagyvárad – Előadássorozat a magyarok lelki összetartozásáról

Van kiút III. címmel konferenciát tartanak ma, január 16-án a Partiumi Keresztény Egyetemen. A rendezvény mottója: „15 millió magyar felekezeteken átívelő lelki kohéziója.” A konferenciasorozat első szervezője Mikola István országgyűlési képviselő volt, a második kiadást Nyíradony városában szervezte meg Tasó László, a város polgármestere.

A tegnap közöltekhez képest apróbb sorrendi változások történtek az utolsó pillanatban. Az érdeklődők 9,20 és 9,40 óra közt regisztrálhatnak a helyszínen, 9,45-kor pedig a konferencia moderátora, a Magyar Televízió szerkesztője, Nagy Imre az intézmény dísztermében megnyitja a rendezvényt. Köszöntőt Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő, Weisz Péter, a Barankovics István Izraelita Műhely elnöke, valamint az előző két kiadás szervezői mondanak.

Az előadássorozat 10,20-kor kezdődik és tart egészen 13,40-ig. A nap folyamán sorrendben a következő meghívott előadók szólalnak fel: Papp Lajos szívsebész; Köves Slomó főrabbi, Darvas István főrabbi, Radnóti Zoltán főrabbi; Tőkés László püspök és európai parlamenti képviselő; Kiss Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök; Mészáros Kálmán, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke; Halmos Sándor az Izraelita Műhelytől; Jókai Anna Kossuth-díjas író; Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke; Tempfli József nagyváradi római katolikus megyéspüspök; Bálint Benczédi Ferenc erdélyi unitárius püspök.

A 12,20-tól kezdődő sajtótájékozató után 13,15-től az előadássorozat folytatódik. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselője; Szeverényi János, az Evangélikus Misszió igazgatója; Gergely István, a Magyar Baptista Világszövetség elnöke; Székelyhídi Ágoston író, politikus; Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi megyéspüspök szólalnak fel.

14,05 és 14,45 óra között az érdeklődőket fórumra hívják az előadókkal együtt, ezután pedig emléktábla-avatásra kerül sor.

Reggeli Újság

admin
 

>