Intézményvezető tisztségeket szeretne az MPP

Tárgyalásokat kezdeményez a kormánypártok megyei vezetőivel az MPP. A háromszéki magyarság harminc százalékának képviselőiként, súlyuknak megfelelően, hatékony szerepet kívánnak vállalni a megye jövőjének alakításában — jelentette be Csinta Samu, a párt megyei ügyvezető elnöke.

Az MPP megyei elnöksége szerdán döntött arról, hogy tárgyalást kezdeményez az SZDP és a D-LP vezetőivel, jelzik: szakembereik, jelöltjeik vannak nemcsak intézményvezetői tisztségekre, de a prefektusi posztra is. „Tiszta lelkiismerettel ajánlhatjuk, vegyék figyelembe javaslatainkat, hisz a magyar közösség jelentős hányadát képviseljük, ugyanakkor az MPP nem erodálta magát, nem játszotta el a partneri tisztességet” — jelentette ki Csinta.

Készek az RMDSZ-szel is együttműködni, vállalják a közös érdekképviseletet, de csak egyenlő partnerként — fogalmazott. A szövetség még mindig szem elől téveszti, hogy nem ő a háromszéki magyarság egyedüli képviselője, az MPP súlyának és legitimitásának megfelelő szerepet kíván játszani. Figyelemmel követték a kormányalakítást, az azt követő történéseket, az RMDSZ-hez hasonlóan aggódnak az intézményvezetők leváltása miatt, de túlzottnak tartják az RMDSZ aggályait, miszerint bekövetkezhet Kovászna megye szlovakizálódása. Hisznek abban, hogy a kormánypártokkal lehetséges a józan, reális párbeszéd, amely meghozza a magyarság számára is a kielégítő eredményeket — vélekedett az ügyvezető elnök. Csinta Samu elmondta, a két román párt vezetőit a következő napokban hivatalos úton keresik meg.

Farkas Réka, Háromszék

admin
 

>