7

21. századi (-nak egyáltalán nem mondható) viszonyok a Csergeték utcában- Sarmaságon

Áldatlan állapotok uralkodnak a sarmasági Csergeték (hivatalos nevén Liliom avagy Crinului) utcában. A polgármesteri hivatal ugyanis nemrég hozzáfogott ,,megjavítani’’ annak burkolatát. Azért említettem, hogy csak hozzáfogott, mert miután sikeresen legyalulta(tta) erőgéppel a régi (még úgy-ahogy használható) utcai kavicsburkolatot, attól fogva gyakorlatilag megfeledkezett a további munkálatról, teljesen megszakítva azt…

Amit repülőgépből is könnyen észrevenni: szerencsétlen beavatkozásának köszönhetően, a helyi polgármesteri hivatal, annak is a vezetői, gyakorlatilag megkeserítették fent említett utcában lakó emberek életét. Szándékosan, vagy szándéktalanul, a Csergetékiek a Ceasusescu féle rezsimre emlékeztető utcát kaptak pillanatok műve alatt, legnagyobb megrőkönyödésükre.

Azt mindannyian tudjuk, hogy az RMDSZ- nek, Szociáldemokrata Pártnak illetve a Nemzeti Liberális pártnak, Tariceanu (aktuálisan) leköszönő kormányfő még november elején kiutalt 9 (azaz kilenc) millió eurónyi összeget -többek között infrastruktúrális fejlesztésekre- amiből Sarmaság nagyközség először 18 (tizennyolc) milliárdot kapott, utána pedig további 4 (azaz négy) milliárdot.

Kérdezem én polgármester úr, alpolgármester úr, illetve azokat akik a ,,tűz közelében’’ sütkéreznek, hogy mit műveltek a fent említett összegekkel, miért nem használják azokat a miniszterelnöki ,,ordonánca’’ azaz miniszterelnöki rendeletben elrendelt célokra?

Esetleg ,,diszkriminálni’’ akarnak, azzal hogy csak (tudomásom szerint) a Csergetékre nem jutott pénz, minden más utcára viszont igen?

Ha ez így lenne, akkor helyesen döntöttek-e, jó irányban halad-e a falunk, jó kezekben van-e községünk sorsa, amennyiben szándékosan diszkriminálnak, (mai, gyakran használt divatos szóval élve) megosztanak békés polgárokat azok akiknek pont az lenne a szerepük hogy közösséget építsenek?

Észrevették-e igen tisztelt Sarmaságiak, hogy az amit fent említett Urak, a Csergetékkel műveltek- művelnek, az kísértetiesen hasonlít ahhoz a diktatórikus magatartáshoz, illetve önkényuralomra jellemző viselkedésformához amit a (sarmasági) fák ipari mennyiségű megsemmisítésekor már volt szerencsénk megtapasztalni? Mi ez Urak, ha nem pont arrogancia és rosszindulat saját választóikkal szemben?

Azt esetleg nem kéne belátniuk hogy az RMDSZ megbukott, kiesett a kormányzásból, ezáltal a további ilyen jellegű pénzügyi forrásoknak befellegzett, illetve azt hogy hasznosan, a közösség céljainak megfelelően kéne felhasználni az eddig megkapott összegeket?

Minek lehetne nevezni ezt, ha nem politikai diktatúrának Sarmaságon, abban a 21. században, abban az Európában, amelyiknek a nyugati, civilizáltabb felében egyértelműen elítélik és megvetik a korrupciót, annak minden formai megnyílvánulásával együtt ?

Kérdéseimre (ha lehet akkor konkrét) választ remélve, akár itt, ezen a blogfelületen,

tisztelettel:
Keresztes Zoltán István
Csergeték utcai lakos.

admin
 

 • korrupcio szerint:

  Jol erzem magam itt a primar irodajaba.Mi bajotok velem?Hagyjatok beken,mert dolgom van az alprimarral is.

 • sarmasági szerint:

  Túldramatizálod,KZI!A te utcád csak egy curukucca,ahun annó még egy világjártas kulimászos is eltévedt.
  Jelenleg van benne kilenc sorban három ház,lakik
  benne három MPP-és közellenség.
  Pro tertio-nem esett a harangmenet útjába.
  Javasolt megoldások:
  1-rmdsz pénzből építsetek a lápra egy templomot
  2-vállasszátok meg a primárunkat tiszteletbeli Csergetékinek
  3-költözzetek a dersidai gettóba(ott előbb lesz út!)

 • masik sarmasagi szerint:

  Fent emlitett makviragokat senki se szamoltatja el a kozpenzekkel?Ha mar antilop,akkor mindenki lop?

 • nem lehet szerint:

  nem lehet felfogni azt te eggyugyu hogy a sarmasagiak azokat valasztotak,akiket?mer nem tikteket,mppseket az biztos.ha man meg megvalasztotak uket akor csinaljanak amit akarnak.mi kozotok hoza?nem a ti penzetek.

 • nem MPP szimpatizans szerint:

  Sajnos nem csak azok az utcak vannak elhanyagolva ahol MPP-esek laknak,hanem ugy “en bloc” az osszes mellekutca {meg a tisztelt polgarmester ure is}.
  Remelem nem gondoljatok,hogy ez csak a mostani “rezsim” hibaja. A volt Meisteri 8 ev alatt mit tettek az utcak rehabilitasaert?
  Nem tudom miert nem olvassatok a Polgarmesteri Hivatal
  honlapjat{ami mellekesen 6 honapja nem volt frisstve},
  hogy mar minden szinten jovahagytak az utcak rehabilitasat csak eppen suska nincs hozza.{es nem is lesz mivel gyuruzik be mar hozzank is a gazdasagi recsesszio}
  A megoldas egyszeru:-nyomtassatok ki az emlitett honlap igereteit,ragasszatok cipotalpotokra es maris aszfaltos utcakon jartok
  -mivel az ingatlanok ara nagyot esett,vegyetek hazat mas kossegbe{Hidveg,Baksa stb}ahol
  a helyi tanacsok mar evek ota leaszfaltoztattak a mellekutcakat
  -zavarjatok el helyi vezetoiteket es csalogassatok helyukre “kompetens” szemelyeket
  -torodjetek bele, hogy a”hepehupas ven Szilagysaghoz” a vendegszereto jo agyagos sar inkabb illik mint a puccos aszfalt
  Remelem sikerult megvigasztalni ugy az Mpp-es mint az RMDSZ-es es partonkivuli sarmasagi lakosokat.

 • Mr. Töricsánú szerint:

  Böj östiá gye lá Szörmöság, dá gyezsábá vám dát miliárdyele öleá ???
  Fasecivö drum böj kum sze kágye!

 • B52 szerint:

  Ezt a temat nagyon sokaig lehetne ragozni! A gond az,hogy Sarmasagon ma mar nem csak Anti lop!-olyan dolgok tortennek amitol az ember hatan futkos a hideg!-nyitott ajtos oszkeeskuves a nemzet,a sarmasagi polgarok ellen ,torvenyesitett rablas ami folott meg az allami szamvevoszek is szemet huny!eggyesek autot vesznek,masok hazat epitenek,vallalkozasokat futtatnak koztulajdonu epuletekben stb. Nagyon a kormukre kellene nezni a fent emlitett “urasagoknak”-hisz ez nem MPP vagy RMDSZ-hanem koz erdek!!!

 • >