Tiltakozik a háromszéki MPP- elnök Közlemény

K Ö Z L E M É NY
A Magyar Polgári Párt Kovászna megyei szervezetének elnöksége 2008. december 4-i ülésén elemezte az MPP országos elnöksége által aznap nyilvánosságra hozott levelet, amelyben a párt kilenc megyei szervezetének elnöke támogatja az MPP Országos Gyűlésének 2009. március 14-re való összehívását. Ugyanezen közlemény a továbbiakban a következőket is tartalmazza: „Alulírottak nem a tisztújítást sürgetjük, mint az megjelent a sajtóban, és ennek megfelelően – aktualitása nem lévén – nem is beszélhettünk a pártvezetés esetleges kihívóiról, hanem csupán az Országos Tanács összehívását üdvözöljük, mert így valamennyien a párt bejegyzésének egyéves évfordulóján egy ünnepi ülésre készülhetünk.”

Az MPP Kovászna megyei elnöksége furcsának tartja, hogy az egy nappal korábbi országos elnökségi döntés támogatásához az MPP elnöke, Szász Jenő telefonbeszélgetések révén próbálta megszerezni a megyei elnökök támogatását. Ugyanakkor elítélendőnek tartjuk, hogy az országos elnök csak részben ismertette a közlemény tartalmát a megyei elnökökkel, akik közül ily módon többen félrevezetve adták beleegyezésüket.

A párt Kovászna megyei elnöke, Kulcsár-Terza József a közlemény elektronikus formában való elküldését kérte Szász Jenőtől, és hasonló formában ígért választ a dokumentum tanulmányozása után. Mindez nem történt meg, ezért Kulcsár-Terza József megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a nyilvánosságra hozott közlemény végén az MPP országos elnöksége felhatalmazás nélkül szerepeltette támogatóként a Kovászna megyei elnök nevét.

Az MPP megyei elnöksége december 4-i ülésén úgy határozott, hogy aláveti magát az országos elnökség március 14-ét megjelölő döntésének. Kéri, hogy az országos kongresszus ne csak ünnepi, hanem munkajellegű is legyen, ahol az alapszabály felülvizsgálata, és minden fontos aktuális kérdés terítékre kerüljön. Ugyanakkor kéri az országos elnökséget, hogy mihamarabb határozza meg azt a határidőt, ameddig a megyei szervezetek előterjeszthetik javaslataikat a kongresszus napirendjére.

Sepsiszentgyörgy, 2008. december 5.

Kulcsár-Terza József
az MPP Kovászna megyei elnöke

admin
 

>