Sajtóközlemény

SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN független képviselőjelölt tegnap, november 18-én Kányád község falvaiban kampányolt. Reggel a dájai tejtermelő gazdákkal találkozott, majd az égei tejcsarnokot látogatta meg és helyi problémákról beszélt az ottani gazdálkodókkal. ,,Összefogásra bíztatta a termelőket SEBESTYÉN CSABA. ,,Csak összefogva lehetne elérni, hogy a monopolhelyzetben levő tejfeldolgozókkal szemben alkupozícióba kerüljenek a termelők. Ha  a gazdakör, vagy a szarvasmarha tenyésztők egyesülete kötne szerződést a felvásárló üzemmel, a község minden termelője nevében, a gazdák kiszolgáltatottságán sokat lehetne enyhíteni. Biztonságossá válna a felvásárlás és jobb árat is el lehetne elérni- mondta SEBESTYÉN CSABA.
A kányádi RMDSz-es polgármesterrel folytatott beszélgetés után a helyi tanács polgári frakció tagjaival is találkozott a képviselőjelölt. Mindkét felet biztosította, hogy a vidék érdekeit fogja képviselni és a politikai ideológiát félretéve a gazdálkodás jövedelmezősége és a falvak megtartó erejének növelése érdekében mindenkivel jó kapcsolatot kíván létrehozni és ápolni.
A kányádi és jásfalvi termelőkkel a jásfalvi Közösségi Házban találkoztak, majd Petekbe látogatott Sebestyén Csaba. A kányádi kampánykörútját este 7-kor, Miklósfalván zárta Sebestyén Csaba.
Ma délelőtt a független képviselőjelölt a homoródszentmártoni vásárba látogatott. ,,Meg kell találni a módját, hogy mindenütt visszaállítsuk a hagyományos vásárokat. Az EU szabványokra, vagy más okokra hivatkozva ezeket sok helyen betiltották. A helyi állatvásárok nemcsak a gazdák termékeinek értékesítési helyei, hanem a termelők rendszeres találkozóhelyei is. Itt beszélik meg a termelés és tenyésztés problémáit, szereznek információt az árakról az újdonságokról.”
Délután Homoródszentmárton Kultúrotthonjában tart fórumot SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN független képviselőjelölt.

SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN  Kampányiroda

Sajtóközlemény

SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN független képviselőjelölt tegnap, november 17-én Bögöz községben kampányolt. Miután reggel a bögözi tejcsarnokban találkozott a tejtermelő gazdákkal megbeszélést folytatott Mihály Ferenc MPP-s polgármesterrel, majd a helyi tanács RMDSZ frakciójának képviselőivel. ,,Az önkormányzati képviselők többségét nem a politikai érdemei miatt választották be a helyi tanácsokba, hanem a közösségért kifejtett tevékenységének, a közössége iránt ismert elkötelezettségének köszönhetően. A községi tanácsosok ezen felelős gondoskodás arra enged következtetni, hogy úgy az RMDSZ mint a polgári frakció támogatására számíthatok minden közigazgatási területen.”- mondta  SEBESTYÉN CSABA.
A nagy politikusainkkal ellentétben a helyi közösségek képviselői tudják, hogy ,,a nemzet megmaradása a falu túlélésén múlik”, hogy az erdélyi magyar társadalom fejlődését a mezőgazdaság, a vidék problémáinak megoldásával kell kezdeni. – fejtette ki a beszélgetések során SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN független képviselőjelölt.
Délelőtt ellátogatott Agyagfalvára, Mátisfalvára és Székelymagyarosra. Délután A Béta, Dobó, Vágás falvak gazdáival a saját gazdaságaikban találkozik SEBESTYÉN CSABA.
Este 7 órától a községközpontban lakósági fórumot szervezett a független képviselőjelölt.

November 18-át, Keddet Kányád község falvaiban tölti SEBESTYÉN CSABA

SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN  Kampányiroda