3

A népszavazás mellett döntött az önkormányzat Gyergyószentmiklóson

Mezei János polgármester népszavazás megszervezéséről szóló határozattervezetet terjesztett Gyergyószentmiklós önkormányzati testülete elé. Az elöljáró, aki a Magyar Polgári Párt jelöltjeként került a tisztségbe elmondta: november 30-án arról kérdeznék meg a város polgárait, hogy egyet értenek-e Hargita megye közigazgatási határainak módosításával. A népszavazást indítványozó Székely Nemzeti Tanács részéről Árus Zsolt magyarázta a kezdeményezést:
– Ez egy fontos lépés Székelyföld autonómiája fele – hangsúlyozta –, hiszen megszűnnének a régióban a jelenlegi megyehatárok, és egy autonóm tartomány jöhetne létre a hagyományos Székelyföld határait követve. Hozzátette: a Gyergyói-medencében két település, Ditró és Alfalu önkormányzata már beleegyezett a szavazás kiírásába. A tanácsosok megszavazták a tervezetet.

Hargita Népe

admin
 

 • szemlélő szerint:

  Gratulálok a Gyergyószentmiklósi önkormányzatnak. Élő példája annak, hogy csak ott lehet határozottan cselekedni a magyarság stratégiai céljainak elérése érdekében, ahol nem érvényesül az RMDSZ ( Romániai Magyarságot Demobilizáló Szervezet )benyali és hatványozottan fékezett nemzetiségi politikája. Ahol érvényesülhet ott furcsa dolgok történhetnek, mint példáúl az 1956-os emlékünnepség Sarmasági bojkottálása.

 • R szerint:

  Legalabb tortenik mar valami!
  Az RMDSZ is kapaszkodhatna egy kicsit utanuk,
  de most Iasit, Moldovat, meg Pitestet mennek meghoditani. Most eszukbe jutottak a csangok vagy ezen a kornyeken sok a mellepecsetelo es abban biznak?

 • fuggetlen szerint:

  Muszaj volt menni Moldvaba, es Pitesten is szerencset kel probalni, mert a magyarsag megoszlott es erzik a vesztuket ;))

 • >