2

17 vétkest találtak a 78 ezer eurós Logan-ügyben

A belügyminisztérium ellenőrző testületének jelentése szerint Gheorghe Popa, a rendőrség volt főnöke mellett az értékelőbizottság 16 tagját is vétkesnek találták a rendőrség autóparkjának felújítására kiírt közbeszerzés ügyében.

A közbeszerzésen 1836 kocsit vásároltak, többnyire Dacia Logant, melyek darabjáért több mint 78 ezer eurót fizettek volna. A jelentés készítői úgy értékelték, a szerződések megkötésekor többszörösen is megszegték a közbeszerzésre vonatkozó törvény előírásait, az üzlet csupán Bogdan Savinnak és Ager Leasing IFN nevű cégének kedvezett.

Ugyanakkor a jelentés arra is fényt derített, hogy Cristian Davidnak is vaj van a fején: a belügyminiszter tisztában volt a visszaélésekkel, de inkább elhallgatta, mivel el szerette volna kerülni a botrányt. Erre éppen saját testülete által készített jelentés mutatott rá, amely egyébként a Korrupció-ellenes Ügyészség (DNA) kezdeményezte kivizsgálás alapjául is szolgál.

Egyébként az államelnök beszólása következtében Cristian David belügyminiszter október 15-én kérte az Ager Leasinggel kötött szerződés lebonyolításának a felfüggesztését.(evz)

admin
 

  • fuggetlen szerint:

    Egy logan ara kb. 10.000 euro? pontosan nem tudom…. na most ha ezzel az osszeggel szamolunk akkor meg marad 68.000 euro,… megis mi kerulhetett ilyen sokba egy szerencsetlen rendorauton? Na de buszkek lehetunk, hisz a mi kozsegunknek is van egy ilyen szuperdraga rendorautoja :))

    Szep estet mindenkinek.

  • >