Obama üdvözölte az amerikai magyarokat

Az amerikai magyarok szavazatainak megszerzésére is törekvő Barack Obama demokrata párti elnökjelölt személyes levélben üdvözölte az Egyesült Államokban élő magyarokat az 56-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulója előtt.

„Kedves barátaim”-nak szólítja az általa aláírt üzenetben Obama az amerikai magyarokat, felejthetetlen napnak nevezve 1956. október 23-át. A levelet Obama a New Brunswickban megrendezett magyar kisebbségi konferencia szervezőinek címezte.

„Budapest polgárai, diákok, tanárok és katonák is fellázadtak a kommunizmus és a szovjet zsarnokság ellen. A szabadságért való bátor kiállásuk azóta is ösztönzőleg hat a világ népeire” – írta Obama.

„Egészen azóta, hogy Michael Kovats (Kováts Mihály) ezredes hősként vett részt és esett el az amerikai függetlenségi háborúban, az amerikai magyarok hozzájárultak e nagy nemzet növekedéséhez és jólétéhez” – fogalmazott az illinois-i szenátor.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország Amerika szilárd szövetségese és a NATO nagyra értékelt tagja; veszélybe küldte katonáit, hogy az amerikaiakkal vállvetve harcoljanak Irakban és Afganisztánban. „Az amerikai magyarok jogosan lehetnek büszkék ezekre az áldozatokra” – írta az elnökjelölt.

DunaTv

admin
 

>