33

A téma (már megint) az utcán hever Sarmaságon

 1. Az UDMrajos bagazs azert nem nagyon irkal a blogra mert el van foglalva! Hat nem latjatok honfitarsaim,hogy mennyire el foglaltak?-autok tucatjait kell megkeresniuk az interneten,es ez a Primarias net….hja eleg gyengen megy,vizsgakra kell jarni a neptanacs autojaval…hja es az a logen azon a rossz varadi uton…a Marko altal igert sok penzt valahogy el kell sumakolni..hja es 2 milliardnak seggere verni..a tanugyesek fizuja annyira meg nott hogy…hja azt meg a sok mellekest el kolteni..
  es meg fojtathatnam de most nincs idom
  de talan egyszer…de csak nezzetek szet magatok korul es meg latjatok,hogy ez az egesz ami itt tortenik sarmasagon egy piszkos,fekete uzlet a tisztesseges adofizetok penzen!!!

 2. Látom, kövezik az utakat rendületlenül. Valaki mondta is a fogsorát markával visszatartva a kieséstől, hogy “Látjátok, ez a primár alig lett primár, mánis milyen sokat csinált… megcsinált minden utat…”
  Én azt is láttam, hogy a saját autójával saját cégén keresztül fuvarozza azt a q.va sok követ mégpedig az Újlakon bányát nyitó haverjétől, ja és persze mendezeket nem a mi markolónk teríti szét, mert annak kiszedték a kerekét, azt hazudva, hogy xarrá ment és nem dolgozhat, hanem a másik havernak a markolója végzi a simítást, lapítást, mert az a munkaidő után “tejel”…
  Szóval mindenki jól jár, a polgárnak megcsinálja az utat, a község fejlődik azaz proszperál, a pórnép elégedett és kussol meg dicsér, de legjobban az udemerista primár élvezkedik a dicsősségen túl a vastagodó bukszája láttán. Ti ezt nem látjátok?
  Kövezik az utat szavazzatok az UDMR-re!
  Hai UDMR!!! Numa` atîâta!!! Hai UDMR!!! Mai rău să nu fie!!! :)

admin
 

 • nana szerint:

  És akkor mi van?Éljen az RMDSZ!

 • "A látó ember" szerint:

  Megjött a lángelme!
  Nem vagy már egyedül résztvevő!
  De ketten is csak ennyit tudtok?
  Traiasca UDMR! Éljen május elseje…
  Ejnye fiuk, nem ragadtatok le egy kicsit?

 • Zoli szerint:

  kedves hazafi és Látó ember! Kérem szépen, hogy a hibákról szóló meglátásaitok mellé írjátok le azt is, hogy hogyan is csinálnátok ti hasonló esetben.

 • akinek szeme van szerint:

  csak igy tovabb fejlodjunk

 • "A látó ember" szerint:

  Kedves Zoltán!
  Először is: olyasmiről beszélsz, ami nincs, azaz nincs az az állapot, amiről véleményt kellene mondanom, mert nem én vétem a már emlitett bakikat, éppen ezért nem kell rá magyarázatot adnom, és nem kell megoldásokon törjem a fejem.
  Másodszor: nem hiszem, hogy én valaha is ilyen helyzetbe kerülnék, úgyhogy nem is fogok ilyen hibákat elkövetni.
  De hadd mondjak valamit: én úgy látom, hogy aki ilyesmire adja a fejét, az kell rendelkezzen minimális előrelátással, “sakkos elmével”, tudod, amikor az ember legalább hárommal előre látja a következő lépéseket. Ha viszont nincs ilyen képessége, akkor nagyon megütheti ám a bokáját.
  Amúgy pedig kiváncsi lennék, te milyen látással birsz, mert én legalább ezeket leirom, még ha kritikusnak tűnik is, de tőled nem hallottam semmi épitőt, csak bedobod itt nagyokosan a költői kérdést és lapitasz a sarokban…
  Nyilj csak meg, és mondd el te a tutit… 🙂

 • kivülről szemlélő szerint:

  Megoldás egyszerű:azok a hivatalnokok akik közpénzekkel bánnak és nincsenek leellenőrizve,azoknak megvan a lehetőség korrumpálódni.Nemcsak hogy meg van a lehetőségük, de korrumpálódnak is.Ahol meg a korrupció tanyázik,ott tartalmas és hosszú fejlődésre számítani egyáltalán nem lehet.Sarmaság esetében a tanács,azon belül pedig a gazdasági bizottság kéne a körmére nézzen a polgármesternek,alpolgármesternek, a hivatalnokoknak általában.Hova költik a közpénzt,hogyan, mikor,milyen pénzt,stb…

 • Hazafi szerint:

  Szervusz Zoli!
  Nem tudom milyen hasonlo esetre gondolsz,de:
  mivelhogy nem vagyok koz alkalmazott,nem jatszom koz penzekkel,sot meg allamiakkal sem,ugyhogy fogalmam sincs hogyan is kell azokat el sikkasztani! Erre ne buzdits mert,ez volt az az indok amiert nem akartam semmifele kozossegi vezeto beosztasba be sirnom,be verekednem magam(ezidaig)!De es mar megint csak a de,meg ha a tuz kozelebe is kerulnek,valoszinuleg meg elegednek a melegedessel es nem akarnak meg szalonnat is sutni! Ja es meg cukros bacsi sem akarnak lenni,azaz olyan “primar” aki voksok elleneben cukrot meg lisztet osztogat a ciganyoknak,a mi penzunkon(meg ha felulrol is erkeztek azok a penzek,akkor is a mi,azaz a tisztesseges adofizetok penzebol vaganykodnak)! Holnap mi kovetkezik?
  ki lakoltattok minket akik nem az UDMR-re voksolunk,hogy hejet adjatok a “tisztesseges RMDSZ-s “kissebsegi csaladoknak”?! ANL-s tombhaztol a cukros bacsiig!Jo kilatasok ezek a sarmasagi polgarok jovojere nezve!
  Csak meg annyit: ki is szalitotta azokat az elelmiszercsomagokat?(europan),hol is osztogattak oket?(leviscom),ki is kovezi az utcakat(euroday),!
  Na en ezket mind maskepp csinalnam kedves Zoli,ja bocs maskepp is csinalom,azaz nem jatszadozom az koz vagyonaval,nem igerek korrupciomentes kormanyzast,sem csaladi vallalkozasmentes neptanacsot!-en nem igerek,hanem nem teszek ilyeneket,mert egyszeruen nem harcolok foggal,korommel egy szekert a heji avagy a megyei tanacsban!Ennel sokkal de sokkal fontosabb es nemesebb celt tuztem ki magam ele:a koz szolgalata barmilyen juttatas nelkul,nevtelenul a kultura es a jovo epitese! Ezt az utat jarom immar jo nehany evtizede,es ilyen szellemben nevelem gyerekeimet,unokaimat is!
  Na ezt a peldat probald meg kovetni kedves baratom,es ti is, a szotlansag felelmes kodebe menekulo partkatonak,feneknyalogatasbol jeleskedo,”funkcio”-ehes primar pincsik!

 • okos enged... szerint:

  HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!

 • Hazafi szerint:

  amint latom te vagy a szamar aki szenved!!!,nem latod,hogy itt mar reg nem foglalkozik senki a te hajrazasoddal! igazad van az okos enged,a szamar szenved!-a pincsi meg csak nyal,es nyal es nyal… 😉

 • rambo3 szerint:

  hazafity te kisertetiesen hasonlitasz vadimra csak zoldbe…mar ugyertem a te szoveget is olyan rohelyes

 • nana szerint:

  kicsi fiam te meg kisertetiesen hasonlitasz okos enged-re es fixista marhasagaira.Igaz-e hogy az rmdsz-es parterdek az istenetek?

 • okos enged... szerint:

  “Hazafinak” és “nana”-nak üzenem:Ti mégis foglalkoztok a hajárzásommal??!!!

  HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!! pa-pa-pa-pa-pa.

 • Hazafi szerint:

  a szamaron szenvedo helyi terminatornak agyara ment a tulipan! hello pincsi a narkot nem tulipanbol,hanem esetleg makbol keszitik! Az a teny,hogy makvirag vagy meg nem tesz annyira jelentos szemelyisegge,hogy valakit is erdekeljen a segnyalasod,ja bocsanat a hajrazasod!
  Meg csak annyit,hogy az RMDSZ a vatra romaneasca magyar tagozata,es mivelhogy nem vagyok UDMR-s igy nem lehetek Vadim Atyatok “zold ” megfeleloje sem!-ellentetben veletek!
  A helyi sperminator vissza szokta olvasni amit ir?-mert ha igen… akkor nem tudom ki szovege a rohejesebb!-na de en el nezem neked,hisz egy pincsitol ez is csucs teljesitmeny,olyan igazi csocseszes tajiras!!!
  Cukros bacsi meg ilyenek… tiszta rohelyek vagytok!!!
  Talpra Magyar Hi a Haza!!!

 • okos enged... szerint:

  HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!! pa-pa-pa-pa-pa.

 • "A látó ember" szerint:

  A Sarmasági RMDSZ szellemi képességének tökéletes, hiteles tükörképe az un. “okos enged” blogoló szinte már utolérhetetlennek tűnő sziporkázása.

  Úgy látom, tényleg csak ennyire telik neki(k)

 • Hazafi szerint:

  Pincsi ! Labhoz!

 • okos enged szerint:

  HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!! pa-pa-pa-pa-pa
  (szerintem én éltetem ezt a blogot a sziporkázásaimmal. Ti meg azért vagytok idegesek, mert sem én sem más nem kíván a ti magasfeszültségű tudásotokkal, véleményeitekkel ringbe szállni)
  HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!! pa-pa-pa-pa-pa

 • "A látó ember" szerint:

  Úgy látom, te már rég nem élsz… legalábbis önálló életet. Az a fajta vagy, akik ugrál, ha ugrasztják, és ugat, ha úszítják. Nem puli, hanem saját farkaalját nyalogató igazi pincsi, de sokkal inkább Ciobanesc Mioritic. Itt senki nem ideges, különösen nem miattad, sokkal inkább szánakozunk rajtad… de egy dolog örömöt szerez, megtaláltad a kutyaóladat, légy boldog benne, és ugass a köv koncért.
  Ezt jól csinálod… csak semmi értelme.
  Apropo: kivert kutyák… mondd ez neked valamit?
  Belőled se lessz szalonna.

 • okos enged... szerint:

  Mondom én, hogy én éltetem ezt a blogot. Nektek sincs egy épkézláb mondatotok, csak a másik embert gyalázni. Ha észrevettétek volna, én senkit nem gyaláztam. Ha ti azzal kontráztatok volna az én hajrázásomra, hogy “csak azért is Hajrá MPP!!!” – akkor tiszta lapokkal játszanánk. Ti viszont csak a gyalázásokból éltek: ez aztán a tisztességes látó ember és együttműködő partner. Ha te lennél hatalmon, segbe rugnál engem, a pincsit, hogy messzire repüljek, és nyalogassam a sebeimet. Mert akkor te lennél az úr. De hát nem azok az idők járnak. Ti nyalogassátok csak a sebeiteket, meg amit akartok….ami igaz, az igaz: HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!

 • Zoli szerint:

  igen! én is erről beszélek!!
  Sírtok, hogy ilyen-olyan UDMR és ha megnézükk kikből áll a tisztes MPP társaság… Hát azokból akik nemrég még RMDSZ szinekben kapaszkodtak ahoz a bizonyos székhez, vagy éppen arról almodoztak csak éppen tehetség nélkűl egy erős mezőnyben nem jutott nekik babér.
  Na szóval, nem lettem tanácsos?! nem baj majd egy másik párt színeiben megint nekifutunk.
  Az első kérdésem is csak valóban költői kérdés volt, ugyanis ha ti lennétek kormányon akkor ti ugyanolyanok lennétek mint az RMDSZ.esek vagy még rosszabbak. Ne feledjétek, hogy titeket ismernek az emberek a magánéletből, Lehet itt mondani a nagy kampánybeszédeket akkor sem változik meg a múltatok.

 • nana szerint:

  kicsi zolika.ugye te nem lettel volna kepes hogy ezeket kitatald?mert ha igen,akkor fogalmad sincs mondjuk arrol hogy politikai pluralizmus.jo kis sztalin meg lenin veszett el benned ecsem…de ha nem tudod,nem faj,a zeneszamot idezven…ugye?

 • nana szerint:

  pincsi ,,okos enged”- nek. A pincsi az pincsi…Ez van.kutyából nem lesz szalonna…igaz-e hogy édesapádtól tanultad ezeket kicsi fiam?

 • Zoli szerint:

  pluralizmus=prostitució? – de ismerem!

 • "A látó ember" szerint:

  “Okos kutyus, okos pincsi, jó kutya”
  A blog nélküled is él. Lépj ki és meglátod, nem te tartod fenn. Viszont egy tökéletes felület arra, hogy mocskold nyálas szájjal az MPP-t. Mondj egy udemerés blogot, ahol a község ügyeit cenzúra nélkül el lehet mondani. …
  Nem tudsz mondani, mert nincs ilyen, mert a dicső pártvezéreiteg rettegnek a nyilvánosságtól, és a tiszta beszédtől, viszont tökéletesen müködik nektek a hülyítés és butítás. Persze, ti vagytok hatalmon, és azt csináltok, amit akartok, csak az nem jut eszetekbe, hogy ezzel egyszer el is kell számolni. Addig is ti voltatok, most is ti vagytok, éppen ezért terhel titeket a felelősség, hogy csak ott tartunk, ahol vagyunk. 19 év alatt a szavazóbázisotok a felére zsugorodott, kell még egy kevés idő, amíg minden erdélyíi magyar tisztán látja majd, a tulipántól a fenyőt, és megismeri, ki az a markó, verestóy és olosz. Idő kell hozzá, de az idő közeleg, és az emberek nem vakok, látnak.

  Ha én lennék hatalmon, nem rugnálak seggbe, mert nem a stílusom, és amúgy sem piszkítanám be a csizmám, de amit ti csináltok, azt nem csinálnám. A község első embere azzal nyerte az amúgy tisztességesnek egyáltalán nem nevezhető előválasztást, hogy ő nem fog csinálni a primariából családi vállalkozást. Ehhez képest lassan kiirtja az “ellenséget” és a maga embereit nyomatja előre. Jól átverte a tisztelt választópolgárt. Ezt csináljátok ti. De persze ezzel el kell majd számolni… egyszer.

  Zoli! Te megint elbeszélsz a fal mellett. Aki magyar ebben a qrva országban és valaha is érdekelte a politika, az mind Rmdsz-es volt valaha, mert nem volt alternatíva, és míg ok volt a csúcsvezetés, addig minden rendben is volt, de ahogy kialakult a klientúra, a saját-érdekképviselet, ahogy sorra meggazdagottak, és velünk egyszarű halandó szavazókkal csak négyévente törődtek, azóta szépen kifaroltak a demokratikus – diktatorikus klán mögül. Persze, hogy azok voltak, még mindig jobb , hogy PNL-s vagy PSD-s lett volna. Ha eddig esetleg nem értenéd, elmondom egyszerűen: 19 év elegendő volt arra, hogy elváljon a szar a májtól. Ne háborodj fel, csak érthetően mondtam el, s, ha szabad kérdeznem ha olyan qrva jó volt itthon és az udemere olyan kényelmes ágyat vetett, mi a francnak dobbantottál annak idején külföldre???
  Prostitúció??? Egy feladat: sorold fel, hogy az udemere kormányzási érájában hány féle fajta párttal feküdt le, csak azért, hogy a nyavalyás bársonyszékekben maradjon. A politikai “nyilvános”-házat (Parlament – kormány) éppen a magyar egyetem kapcsán zárhatta volna be véglegese, de nem tette, mert jobban ízlik a kárpitos rekamié, mint a tisztességes fapad. Ezért váltatok hiteltelenné.

  Csináljátok csak tovább, uralkodjatok csak, hisz ti vagytok a főnökök! Hajrá pincsi, hajrá Zoli, biztos nem marad hálátlan a párt.

 • Zoli szerint:

  1. Az, hogy engem hova visz a munkám, nem áll kapcsolatban a politikával.

  2.Nagyon jól betanultad az egyetlen értelmeshez közelítő szlogent az alternatíváról, és azt hajtogatod, meg azt, hogy én mellé beszélek. Erről ennyit.

  3.Ha nem úgy próbálnátok előrelépni, hogy mindenkit lekönyököltök, mocskoltok, stb. hanem úgy ahogyan hírdetitek, csendben tenni a jobbért, akkor lenne is belőletek valami.

  4.Te állítólag értesz a politikához, ehez képest amiket írsz, és amikkel próbáltok fogást találni a politikai ellenfeleken, nem arra vall.

  5.Aki ezt a kemény blogot olvassa, annak az a kép jön le, hogy egy negatív, mocsokolódó gittegylet vagytok.

 • Admin szerint:

  Kedves Mindenki!
  Jelen blogot az idelátogatók írják, ti és az Élet.
  Ha javasolhatok valamit, a megoldás egyszerű: nem kell mocskolódni és máris el fog tűnni a kosz eme hasábokról(is). Amúgy lehet írni tárgyilagosan, mocskolódás nélkül is, kizárólag a közösség javát tartva szem előtt.
  Egyetértünk emberek?

 • "A látó ember" szerint:

  Nézd, Zoli!

  1. Ha a munkád elvitt ebből a faluból, akkor azt jelenti, neked sem felelt meg a hazai (politikai és társadalmi) kínálat. Ha kint megtaláltad számításaid, légy boldog, de ha visszanézel, akkor kérlek ne csak az RMDSZ-es barátaid rokonaid által, vagy villámlátogatásai(d) által vonj le következtetéseket, mert az egyoldalú itélkezés mindig előítéleteket szül.

  2. Én nem tanultam be semmit, ez nem a stílusom, nem pártdoktrinák, demagóg diktatúrák szerint nyilatkozom, hanem azok közé tartozom, akik tisztán látnak a nagy ködösítés közepette és, ha nem is hiszed, azt látom hogy teljesen mellébeszélsz, mert fogalmad sincs az aktuális sarmasági társadalmi és politikai helyzetről. Ne fogadd el, ha nem akarad,de akkor arra kérlek cáfold tényekkel! Ha valaki itt valamit betanult, az éppen te vagy! Bölcs mentoraidtól megtanultad a nagy diverziós dumát a mocskolódásról, meg a megosztottságról, meg a fene nagy ellenségeskedésről, és ezt tökéletesen alkalmazod is. Erről ennyit.

  3. Én már vagyok, aki vagyok, nekem nem kell másnak lenni, soha nem könyököltem és nem tapostam senkit, ellentétben az általad oly vehemensen védett RMDSZ-el szemben. Közel húsz év alatt a politika minden mocskos eszközét bevetették már, hogy az erdélyi magyarságról, közöttük a sarmaságiakról is lenyúzzanak minden lehetséges bőrt. Azt mondod, ez a dolguk, hisz politikusok, csakhogy elfelejti mindenki, hogy ez épp fordítva kellene történjen a köz javát és nem kárát kellene szolgálja minden képviselő vagy szenátor, polgármester vagy tanácsos.

  4. Én nem értek a politikához. Nem is akarok érteni. Soha nem voltam és nem is vagyok, sőt nem is szeretnék politikus lenni… de LÁTOK! És szeretném, ha mindenki nyitott szemmel járna, az RMDSZ-es egyszerű emberek is, te is, és mindenki más. Látni például, hogy kinek jó az, ha országos szinten a “régi rókák” kaparintják meg újból a parlamenti poziciókat, akikről rég kiderült már, hogy nemcsak a bankokban, javakban, de a padládában őrzött vagyonuk többszörösen haladja meg Sarmaság egész éves költségvetését, és még mindig nem elégedtek meg. Látni, hogy miért kell hozzád hasonlóan külföldre költöznie az erdélyi magyarnak a boldogulásért, látni a magyar egyetem és a választások idején felmelegitett autonómia hiányát.
  Ez nem fogás az ellenfelen, hanem számonkérés. A sok igéret és aprólépéses politizálás után kiéhezetten várja az itthon maradt magyarság az eredményeket is. Ehelyett újabb igéret hangzik, és megint jönnek a kongó kampánydumák. Én ezt látom, és veled ellentétben engem érdekel a megoldás is. Ha te értesz a politikához, mondd meg a tutit. Lássuk!

  5. Aki ezt a blogot olvassa, az tudja, hogy te és a te elv- társaid, barátaid a Vörösingesek vagytok! Ha már kategorizálni akarod az embereket, akkor én inkább ebben a gittegyletben Bokával, Nemecsekkel, vagy Gerébbel érzem jól magam, és akkor legyél te Áts Feri, a Pásztor fiúk és a többiek barátja. Én ezért nem kárhoztatlak, csak arra kérlek nyitsd ki a szemed és nézz szét: a grund közös! Ha ti vagytok a nagyfiúk, a felelősség is a tietek!

 • Hazafi szerint:

  Hat igen! kivulrol nezve a sarmasagi helyzetet-eleg elfogult(rmdsz)parti szemleletet lehet ki alakitani!
  A tenyek azok tenyek! A dolgok,amelyek szepnek es jonak latszanak kivulrol,azok bizony eleg fergesek belulrol,azok a nagy,valasztasi igeretek mogul lassan ki bujtak az anyagi vonzatok! Konnyen meg lehet,hogy ezek a dolgok nem latszanak hatarainkon kivulre!

 • Hazafi szerint:

  Az a kormány, amelyik elég nagy ahhoz, hogy mindent megadjon, amire szükségetek van, elég erős ahhoz, hogy mindent elvegyen, amitek van.

  – Thomas Jefferson

 • Hazafi szerint:

  Elég nehéz megmondani, hogy mi a boldogság titka. A hatalom és a gazdagság már megbuktak.

  – Kin Hubbard

 • Zoli szerint:

  Elmondom másként!
  Amiket számonkértek másoktól, azokat a kérdéseket tegyétek fel magatoknak is.
  Politikai hovatartozástől függetlenűl rühellem azt a fajta szájtépést ami csak arról szól, mint a nyuszika és a sapka esete, vagy hogy nehogy már a másé legyen az utolsó szó.

 • sarmasagi szerint:

  tudsz te zolika politikai hovatartozastol,avagy magyaran:politikai elonyok nelkul egyaltalan egy szalmaszalat is keresztbetenni itt a blogon?

 • egy mpp-s szerint:

  kedves zoli az mpp tanacsjelolteibol 5eve 90-zsazaleka nem rmdsz tag ;es mind tiszteseges munkas ember es ki mernek alni az elveik melet .

 • >