37

Sarmaságon járt Markó Béla, RMDSZ elnök elmúlt vasárnap

Sarmaságon jártában Markó Béla múlt vasárnap templomban beszédet tartott (Seres Dénes képviselővel egyetemben), megemlítvén többek között hogy kétmilliárd lejt ,,szerzett” a bányatelepi református egyháznak az országos büdzséből.

admin
 

 • resztvevo szerint:

  A Markó Béla által “szerzett” pénzt lehetne kampányfogásnak minősíteni. De így azt lehetne mondani, hogy bármikor, bármenyit kapunk, mi sarmaságiak, Bukarestből, vagy a Megyei Tanácstól, az mind kampánypénz. Így is fel lehet fogni a kérdést. Ez természetes dolog: pénzt hozok, hogy rám szavazz! De úgy is fel lehetne fogni, hogy: Pénzt hozok, mert rám szavaztál! Mi lenne, ha a kapott támogatást nem a jövőbeni választásokhoz kötnénk, hanem a múltkori eredményekért a megválasztottak meghálálják a polgároknak a szavazatokat.
  Markó Béla nem dicsekedett azzal, hogy “ez az ő pénze, az ő eredménye lett volna”. Sőt azt mondta, hogy “ez az Önök pénze, az adófizetőké”. Azért kell az RMDSZ-nek ott lenni, hogy a sok befizetett adóból visszajusson a polgárokhoz is. És Sarmaságra nagyon sok jutott eddig is, és a közeljövőben is fog jönni. Csak ne legyünk telhetetlenek.
  Ja, és Seres Dénes nem szenátor, “csak” képviselő, és a szilágyságiakat méltóképpen képviselte.
  Nem akarok ezzel a hozzászólással nyalizónak tűnni, csak egy kicsit más szemzögből nézni az egészet.

 • admin szerint:

  javítva: képviselő.

 • resztvevo szerint:

  Szasz Jeno is hoszhatna 2-mil-dot es akor rafogok-unk szavazni vagy megsem?

 • nana szerint:

  biztos vagy benne resztvevo hogy az nem tortenhet meg?

 • sarmasagi szerint:

  ha ugy veszed ezt a penzt az MPP szerezte a sarmasagiaknak.El tod kepzelni hogy MB meg az RMDSZ annyit torodne Sarmasaggal,ha nem pont itt lenne a legerosebb falusi szervezet az osszes kozul a szorvanyban?Ugyhogy kosz MPP,maris jelentkezik a konkret eredmenye munkatoknak.Ha nem hiszed akkor naiv vagy.Csak igy tovabb MPP!Puszta jelenletetek hozzajarul a kozseg fejlodesehez.

 • Kibic szerint:

  Nem azza van baj h hozott penzt. Nem is azza h Marko hozta hanem az a baj h ezt kampanyolasra (kampaNYALASRA 🙂 ) hasznalta o is Seres is Luca is meg mindenki. Raadasu a templomba pont harangszentelesen meg papszentelesen. Mer nem koszontek meg neki a templomavatason? Aze mer addig lemennek a valasztasok es a pap nem tudja biztatni az embereket, hogy ossze szavazzanak az rmdszre. Ezt most kelletett megcsinalni.
  Ha hozott jotette. De nem hozott, csak igeretet, hogy hoz. Nehogy ez is olyan szavazas legyen mint a tanarok fizetesemelese. !!!!!!!!! Hoztam is meg nem is.
  De ha megis lessz belole valami akko jo mer ez nem az rmdsz penze hanem az enyim meg a tied es ha ide kudik akkor azt is jo tettek mert kell a penz. De eze mer kel hasraesni Seres elott meg Marko elott? Ez a dolguk. Nekem se koszoni meg senki ha megcsinalom a munkam max fizetest kapok erte s annyi. Ok is megkapjak a fizeteseket. Pont templomba nem kene fenyesre nyalni uket meg ket milliarde se. Szova ez nekem nem tetszett.
  Szasz miko fog hozni ide penzt? soha csorok azok ahoz.

 • resztvevo szerint:

  Ok. Legyen úgy, ahogy mindenki gondolja. A politikában minden a kampáNYALÁSRÓL szól. Mindenki nyal-fal mindenkit. Bármilyen oldalról is beszéljük: jobb vagy bal. Erről szólt mindig. És ez vált természetessé: nyalok, hogy adj (én a polgár, ő a politikus). És fordítva is igaz: nyalni jön, hogy adjak (ő pénzt hoz, én szavazatot adok). Hol itt a baj? Ez már-már baráti magatartás: kölcsönösen szeretjük egymást, nyaljuk egymást: ő szavazatért nyal nekem, én pénzért, fejlődésért, vízért, csatornázásért, iskoláért nyalok neki. A végén mindenki jól jár: én ne irigyeljem az ő karrierjét, ő sem irigyli az én fejlődésemet. Jöjjön minél gyakrabban ide bármilyen politikus, de ha jön, ne csak verje a nyálát, hanem segítsen is, hozzon is, törődjön is.

 • ejnye-bejnye szerint:

  Ez pont úgy hangzott mintha a nagy tanítómestered,a gyurcsány nevű mondta volna,akinek semmi sem szent,ha kell akár a saját anyját is bemocskolja.Hadd ne beszéljünk a saját népéről,politáról,stb-ről.Igaz-e résztvevő?

 • szemlélő szerint:

  Gondolom észrevettétek, hogy a szilágysági magyar falvak csak azóta kapnak érezhető pénztámogatást amióta az ország EU-s tag.Ez azzal magyarázható, hogy megélhetési politikusaink ezeket a pénzeket már nem tudják a saját zsebeik irányába eltéríteni (mint ahogy ezt eddig tehették ), ugyanis az uniós pénzekkel nagyon komolyan el kell számolni. De ha már oda kell adni a pórnépnek, akkor legalább kampányra használják. És az RMDSZ-nek állandóan ébernek kell lennie mert megjelent a konkurencia,és nyakukon a parlamenti választás. Megjátszák a magabisztosságot, de rettenetesen félnek. Annyira megszokták a dumát és a semmittevést ( na persze saját boldogulásuk érdekében mindent megtesznek), hogy tisztességes munkára már képtelenek. És persze nem a romániai magyarság tisztességes képviselete a fontos, hanem a pénzek elosztása. És addig amíg léteznek nem uniós (azaz eltéríthető, például Magyarországról kapott)pénzek is, megéri megélhetési politikusnak lenni. Főleg akkor amikor nincs ellenőrzési lehetőség. Ezért jelent az RMDSZ számára óriási veszélyt az ellenzék, azaz az MPP. Persze a jövőbeni hibák megelőzése érdekében, egy erős MPP-nek is (miután rendet rak háza táján) szüksége lesz majd ellenzékére,az RMDSZ-re.Merem remélni – a romániai magyarság érdekében-,hogy erre nagyon sokat nem kell várni.

 • xy szerint:

  Karesznek üzenem: nem kell szerénykedni, nem másfélmilliárd, hanem kétmilliárd RÉGI lejről van szó, azaz 200.000. RON.
  Vagy tudomása szerint már faragtak le belőle ? 🙂

 • resztvevo szerint:

  Ha Sarmaság soha semmit nem kapott volna, akkor lehetne szidni az RMDSZ-t. De milliárdokról van szó, amelyek bejöttek. Mindegy, hogy Zilahról bukarestből, vagy az EU-ból jöttek: azt nem Vadim, nem Boc, nem Geoana, nem Gyurcsány, nem Orbán Viktor, nem Szász Jenő szerezte, hanem az, aki innen szavazatokat kapott: az RMDSZ. Méltatlan lenne bármely fél részéről, ha erről elfeledkezne. Az RMDSZ azért hoz pénzt, mert az emberek rá szavaztak. És az emberek azért szavaznak az RMDSZ-re mert a segítségükkel sikerült errefelé csatornázni a pénzeket. Ez egyszerű, világos logika. És a milliárdok pártatlanul szolgálják ki a község lakosságát, gyermekeit, tanulóit. Ezért mindent kötözködést az RMDSZ-el szemben csak a gyengeségnek, az irigységnek, a széllel szembe való pisilésnek a számlájára tudok felírni.
  HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!

 • Karesz szerint:

  XY-nak!
  Én Markót idéztem, aki kereken másfelet említett! Hogy kettőre nőt közben, az lehetséges, mert az euró is ugrott közben és lehet hogy átszámolták egy magasabb árfolyamra! 😀
  Résztvevőnek igazat adok és egyetértek vele abban, hogy jó az, ha jön a pénz. Jöjjön és ne hagyja abba! Ebben tökéletesen egyetértek, mert éppen ideje már! Ami azonban egy fokozattal magasabb gondolatmenetet igényel, az annak a megértése, hogy hiába az üdvrivalgás, és a lelkesedés, mert ha továbbra is ezt akarjuk, hogy négyévenként megnyissák a csapot, és csak akkor, az erősen nem jó a szavazópolgárnak. Három évig kuss, aztán a csont mellé adnak egy kis húscafatot is a negyedik évben. Erre voksolni, hát hogy úgy mondjam, kutyalélekre vall!
  Ha történetesen ez a nagyvonalú intézkedés ilyen könnyen megy, hogy fogja valaki és elhozza, akkor például 2006-ban miért nem lehetett? Annak, és akkor tényleg a gondoskodás lett volna a magyarázata, és őszintén mondom, minden tiszteletet megérdemelt volna! A tavaly, és most nagyvonalúskodni, még őszinte embertől is módfelett gyanús. Hát még egy olyan embertől, mint Markó Béla, aki a szemforgatás és a szemfényvesztés nagymestere! Szóval, az egész keserűséggel tölti el az emberek lelkét, mert annyira azért kevesen olyan naivak, hogy ne látnának át a szitán!
  Előttem egyik bejegyző nagyszerűen elmondta, hogy a mostani adakozást nem lehet elválasztani attól, hogy létezik a ringben egy másik csoport, akivel számolni kell. Hiába a lekicsinylő fennhéjázás, mert nem a méret a fontos, és egy kobra mérgével az elefántot is leteríti, pedig jóval kisebb annál! Tehát megfontolandó dolog, hogy az MPP létezése nélkül, nem jött volna semmi pénz, mert ott, Sarmaságon nem lett volna tétje a választásnak! Úgy, hogy lehet hajrázni, de figyelmesebben kell tenni, mert:”HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!” szöveg azért elárul valami furcsát! Aki élteti a saját csapatát, hát Istenem, az ő baja, de akkor miért ír olyasmit, hogy “Csak Ennyi!” Elszólalás, vagy rejtett elégedetlenség, vagy még inkább, szolgaság? Nekünk, ennyi is elég!
  Hát meglehet, hogy egyeseknek elég ennyi is, de vagyunk néhányan, akiknek ez távolról sem elég, és ezért is teszünk másképpen! Nemes lónak hiába adsz gyenge takarmányt, inkább éhen pusztul, de nem nyúl hozzá! Még az állatnak is van tartása és büszkesége, és persze, ő sem szavaz az RMDSZ-re! Igaz, hogy az MPP-re sem, de példának elmegy mindenképpen! Embere válogatja, kinek miből van elege, és ha örvend annak, hogy odavetnek neki is valami rágcsálnivalót!
  Miközben jóízűen rágcsálja a csontokat, csak arra gondoljon, hogy miközben ennyivel is megelégszik, addig, például tegye fel a mostani menő lemezt, és Olosz Gergő fizetéséből képzeljen el magának egy rendesen terített asztalt!
  Na, ízlik még a csont? Ha igen, szavazz az UDMR-re!

 • resztvevo szerint:

  Karesznek!
  Te az örök ellenzéki vagy, akit soha semmiről nem lehet meggyőzni, mert mindenre van egy “DE” szavad, és aztán jössz a csontos, bordélyházas metafóráiddal. Bocs a hasonlatért, de mintha mindig Vadimot látnám magam előtt: az ellenzékit, aki költői megfogalmazásokban mocskol.
  Én bizonyára csontrágónak tűnök, nyalizónak, pedig csak más szemszögből (esetleg kivülállóként) próbálom látni a dlgokat. Persze, ha elismerem azt, hogy az RMDSZ segítségével sok pénz jött Sarmaságra (nemcsak az idén, kampányban, hanem az elmúlt években is), akkor csontrágónak tűnök. Ha bárki mástól jött volna (pl. Orbán Viktor támogatta volna a sarmasági focicsapatot – és ez nem vicc), nagyon hálás lennék neki, vagy ha Gyurcsány Ferenc adott volna, vagy Vadim, megérdemelnék a köszönetünket, mert hálátlanság nem elismerni a segítséget. De mit csináljunk, ha csak az RMDSZ-től kérhetünk és várhatunk segítséget: hát nekik köszöntük meg. Ezért CSAK ENNYI!!!! HAJRÁ RMDSZ!!! ezért írtam CSAK ENNYIT – ez nem elírás, tudatlanság és nem is szolgaság, hanem egyszerű magyarázat a miértekre:
  HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!

 • sarmasagi szerint:

  ,,De mit csináljunk, ha csak az RMDSZ-től kérhetünk és várhatunk segítséget:…” – mondod resztvevo.A multban igy is volt.Gondolod a joveben is igy lesz?Ne taplalj hamis illuziokat,mert lehet csalodni fogsz.

 • sarmasagi szerint:

  A Q./va eletben sohase jott volna sarmasagra penz meg marko bela se ha tortenetesen nem letezne mpp.

 • "A látó ember" szerint:

  “resztvevo” magyarázkodása akkor esne a talpára, ha konkrétan felsorolná azt sok, marha nagy segítséget, amelyet a bőkezű RMDSZ Sarmaságnak adott. Aki itt lakik, és a környéken is nyitott szemmel jár, és lát, látja, hogy Sarmaság, méretéhez és lakosságához képes méltatlanul alulmaradt a koncosztásnál… pl. Krasznával szemben.
  Mindig is biztos és hűséges szavazóbázisa volt az RMDSZ-nek, ezért nem kellett agyonfinanszírozni pártvonalon. Csakhogy beütött a bibi, a krakk, a ménkű az MPP képében, ezért most csatornát nyitottak. Ez nem baj, kell a lé, hadd dőljön…
  A bibi az, hogy mindenkinek (már akinek lehet) úgy fészkelik be a szürkeállományba, hogy ez az RMDSZ-től van. A nagy büdösz frászt. Ez a mi pénzünk, és az RMDSZ királysága alatt vártunk rá közel két évtizedet !!!
  Még Markó is megemlítette, hogy ez nem az RMDSZ pénze, hanem a mienk, akkor miért megy a nagy hülyítés továbbra is.
  Orbánék határon túlról megcsinálták a magyar önálló egyetemet, amit Markóék nem voltak képesek kiharcolni a bársonyszékekből. Gyurcsány is megcsinálta a maga Magyarországát, úgy elkúrta, hogy már ők is koldulásra kell fogják, nemhogy minket segitsenek. Vadim, miután jóllakott, biztos segiti az övéit. De mért nem érdekel inkább az nagy kivülálló, és máskéntlátó “resztvevo”, hogy mért nem segitett rajtunk a mi fajtánk? A Verestói, az Olosz, meg a többi mágnásmiska, akik lassan saját bankot kell nyissanak a sumákolásból leakasztott pénzek méltányos kezelése végett. Ez nem rágalom, hanem csak tények: Verestóy erdőhektárjai és szeszügyei, Nagy Zsolt korrupciós afférjai, Olosz gigabérei és megajuttatásai, Markó publikációi… és még sorolhatnánk. Ott vannak a nagy zsozsók. Amit mi kaptunk, az csak lerágott csont, de nyaljátok csak tovább hűséges kutyákként, és éljetek továbbra vakságban, HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!De ne vakítsatok másokat is!

 • resztvevo szerint:

  Olyan jo olvasni a sok fel (MEG) háborodottat. Nyalogassátok csak a sebeiteket, én addig rágom a csontot. Akkor is igaz: HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!

 • Karesz szerint:

  Na igen, csak rágcsálj szépen tovább, jó étvágyat hozzá!
  Majd ha eljön az idő, akkor a gyerekeid asztalára is csak csontokat fogsz letenni, mert sajnos mint feltételeztem, szolga vagy!
  Az első hozzászólásom csak feltételezés volt, de nem csal a szimatom, és lám tényleg bejött, mert a legutóbbi beköpésed mindent megmagyaráz!
  A Vadimos hasonlatod tényleg jó, de mint mindig “de”, mások mondtak ennél már sokkal rosszabbat is! Úgy, hogy kell igyekezned, ha a licitben akarsz maradni! A “de” onnan jön, hogy az ördög a részletekben lakózik, és minden szép terv azon szokott megbukni! A felületes ember gondolkodásmódjára vall az, ha “de”-k nélkül veszi a lapot, és akkor tényleg nem marad más neki, mint a lerágott csontok élvezése.
  Az orbános érv se ér sokat, mert azért őt nem mi választjuk és főleg nem itt, ahol a mi életünk zajlik! Hogy népszerű bizonyos körökben, annak vannak szubjektív és objektív okai is. Annak is, hogy néhányan ugyanúgy utálják! Érdekes módon, itt nálunk, mind UDMR-ések azok, akik ezt teszik! Itt azért valami nincs rendjén, mert akkor ezt nem gondolkodó emberek teszik, hanem olyanok, akiknek megmondták valamikor, hogy Orbán gazember! Ez már elég is, hogy jobb érv híján, hivatkozni lehessen rá! Ez bizony így, gyengécske érv, hogy Orbán vagy másvalaki nem hoz pénzt! Ne is hozzon, van ott nekik mit beosszanak, elég nekik sajnos az ők bajuk!
  Amiről mindenkinek gondolkodni kellene az talán az lenne, hogy miért kell mindig azon gondolkodni és azon vitázni, hogy ki mit hoz, és ki milyen ajándékot ad? Ez lett az életforma, hogy az a jó, aki ad valamit, és azt szeretjük! Mert ad valamit! Az, hogy mi magunk tegyünk is valamit, s keressük saját útjainkat, szóba sem kerül! Hogy ezért ki a felelős? Hát azok, akik 19 éve ezt sulykolták az emberekbe! Ezt magyarázza ki valaki, hogy miért van az, hogy ülünk otthon, és várjuk a sült galambot! Azt, hogy ki ad többet, ki a gazda, és annak nyaljuk az adakozó kezét!
  A kuplerájos példán lehet felháborodni, de a tükröt nem szokás összetörni, ha ocsmány pofa bámul onnan vissza, mikor belebámul valaki! Nem én csináltam itt nyilvánosházat a közéletből, csak éppen hiteles képet festek róla! Hogy ez nem ízlik, hát tessék változtatni a tájon és akkor szebb lesz a tájkép is!
  Szívesebben írtam volna hasonlatot, például egy buddhista kolostorról. Arról a világról, ahol a kéregető szerzeteseknek az adakozok megköszönik, hogy alkalmat adtak az adakozónak, hogy jót cselekedhetnek!!!!!!
  Igaz, hogy milyen másképpen hangzik?
  Képzeljétek el Verestóyt, vagy Oloszt, amikor alázatosan kiszáll a Mercédeszből, és kér egy marék rizset, mire “resztvevo” odadja a csontot! Majd összetett kézzel meghajtja fejét és hálás köszönetet mond, hogy alkalma nyílt arra, hogy mindenét odadadja, amit az elmúlt 19 év alatt kapott. Verestóy erre mit mondhat? Csak ENNYI? Na hajrá RMDSZ!
  Hát nem felemelő jelenet?

 • resztvevo szerint:

  Akkor is igaz: HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!

 • resztvevo szerint:

  A gyengébbek kedvéért megismétlem: HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!!

 • Hazafi szerint:

  Négyéves korban, papírcsákóban és fakarddal mindannyian hadvezérek vagyunk. Csak néhányan közülünk soha nem növik ki ezt.

  – Peter Ustinov

 • csak beszóltam szerint:

  ez a részvevő nem egész, úgy éljek, ha normális! kiáll ide vitatkozni Karesz mesterrel, mert ő bátor fiú az udemerétől. Mike Tysonnal nem illik szemtelenkedni, de inkább Bruce Leet mondanék. Megkapta az emberét, de látszik, hogy nem ismeri még a dolgokat szegény. Tanulni lehet, mert nem ismerek senkit itt aki leckét adhatna neki, s akkor jön a részvevő, hogy ő milyen erős! na ennyi!!!

 • "A látó ember" szerint:

  Úgy látom, résztvevőt felhúzták csergőre.
  Csak ennyi, résztvevő? Nem telik többre?
  Hát akkor hajrá! Ilyenekből kell ide sok(k).
  Kíváncsi vagyok, mikor sietnek segítségedre a megvilágosult RMDSZ mentorok? Több érv kellene… Több!
  Vagy csak ennyi? Ezzel még a pártiskolába se jutnál be!

 • sarmasagi szerint:

  szegeny resztvevo!ugy latom leragadt a regi szep idokhoz,amikor boldog-boldogtalan kellett kiabalja:hajra PCR,hajra Ceausescu.annyira megtanulta a lecket resztvevo bloggerunk hogy nem is tud mondani a magyarsag pecserejere,az rmdsz-re mas semmi ertelmeset.
  igaz,ha megvizsgaljuk a folytonos hajrazasat,akkor abban sem kapni szikranyi ertelmet se.de mit tehetunk,az embert sajat szavai minositik.igaz-e resztvevo?

 • resztvevo szerint:

  Akkor tegyük tisztába a dolgokat.
  Ez a blog másról sem szól csak az RMDSZ szapulásáról. Láthatjátok, hogy az RMDSZ részéről nem volt más hozzászóló, miért??? Mert “Okos enged, a szamár…” A ti RMDSZ ellenes indulatotokkal, “szenvedésetekkel”, senki nem akar vitatkozni, mocskolódni. Titeket is felhúztak csergőre, hogy szapuljátok az udemerét, szép kerek mondatokkal, metafórákkal, frázisokkal. Én meg úgy csinálok, mint a Raifeissen Bankos reklámban a csávó: Pá-pá-pá-pá-pá.
  Ti okádjátok az indulataitokat,s amint látjátok, nincs kinek, mert én úgy is csak azt mondom: HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!! pá-pá-pá-pá-pá.

 • sarmasagi szerint:

  nyugodtan mondjad csak,ki nem engedi?

 • Karesz szerint:

  Na, ne fiuk azért egy napra egy kicsit sok lesz! WC Tudor, Mike Tyson, Bruce Lee, mester! Én értem és köszönöm az értékeléseteket, de ne essünk túlzásba, és főleg ne egy szolgalelkű fanatizált UDMR-és miatt, aki visszaél a lehetőséggel és szándékosan szennyezi itt a levegőt. Túl sok fontosságot tulajdonítunk neki, mintha tényleg valaki lenne, akire egyáltalán érdemes lenne figyelni. Kutyának az asztal alatt a helye, és akkor és ott ugasson, ahol a gazdája tanyázik! Csak egy baj van, mert olyan UDMR-és blog nincs, ahol egyáltalán vitázni lehetne, ezért járkál ide minden éhenkórász, hátha itt is akad egy darabka csont. Akad hely, de nem a fajtájának, mert azért minden ellenzékit az jellemez elsősorban, hogy gondolkodásmódjával a nemesebb fajtához emeli fel önmagát. Talán ez zavarja a komplexusokkal küszködő reszvevot, és átlagon felüli gyakorisággal jár ide, mert itt még emberszámba is veszi valaki! Igaz, hogy csak a piaci légy szemtelenségével tudja a figyelmet magára terelni, mert csak ennyire tervezte a Fennvaló! Ezért lehet “CSAK” ennyi! CSAK RMDSZ-es!

 • nana szerint:

  Karesz,igazából léteznek rmdsz-es blogok,de mind egy szálig moderálva,cenzúrázva vannak.Találd ki hogy miért.

 • Hazafi szerint:

  Az UDMrajos bagazs azert nem nagyon irkal a blogra mert el van foglalva! Hat nem latjatok honfitarsaim,hogy mennyire el foglaltak?-autok tucatjait kell megkeresniuk az interneten,es ez a Primarias net….hja eleg gyengen megy,vizsgakra kell jarni a neptanacs autojaval…hja es az a logen azon a rossz varadi uton…a Marko altal igert sok penzt valahogy el kell sumakolni..hja es 2 milliardnak seggere verni..a tanugyesek fizuja annyira meg nott hogy…hja azt meg a sok mellekest el kolteni..
  es meg fojtathatnam de most nincs idom
  de talan egyszer…de csak nezzetek szet magatok korul es meg latjatok,hogy ez az egesz ami itt tortenik sarmasagon egy piszkos,fekete uzlet a tisztesseges adofizetok penzen!!!

 • "A látó ember" szerint:

  Látom, kövezik az utakat rendületlenül. Valaki mondta is a fogsorát markával visszatartva a kieséstől, hogy “Látjátok, ez a primár alig lett primár, mánis milyen sokat csinált… megcsinált minden utat…”
  Én azt is láttam, hogy a saját autójával saját cégén keresztül fuvarozza azt a q.va sok követ mégpedig az Újlakon bányát nyitó haverjétől, ja és persze mendezeket nem a mi markolónk teríti szét, mert annak kiszedték a kerekét, azt hazudva, hogy xarrá ment és nem dolgozhat, hanem a másik havernak a markolója végzi a simítást, lapítást, mert az a munkaidő után “tejel”…
  Szóval mindenki jól jár, a polgárnak megcsinálja az utat, a község fejlődik azaz proszperál, a pórnép elégedett és kussol meg dicsér, de legjobban az udemerista primár élvezkedik a dicsősségen túl a vastagodó bukszája láttán. Ti ezt nem látjátok?
  Kövezik az utat szavazzatok az UDMR-re!
  Hai UDMR!!! Numa` atîâta!!! Hai UDMR!!! Mai rău să nu fie!!! 🙂

 • Rudi szerint:

  Az jo dolog hogy kovezik az utat.
  De arkokat is kellene csinalni melle, mert a kovet ellepi a sar meg a viz 1,2 even belul! Nem erdekel ki csinalja csak csinalja, es az imponalna ha nem verne nagydobra. Az onreszt erre a sarmasagiak mar reg kifizettek, es nem csak kovezesre hanem aszfaltozasra, remeljuk az is elkeszul nemsokar.
  A masik meg az hogy:
  Miert nem kerdezte meg Markot valaki hogy most mar miert nem ervenyes az az UDMR szlogen hogy :
  “A papok ne politizaljanak!!!”

 • okos enged... szerint:

  HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!! pá-pá-pá-pá-pá.

 • "A látó ember" szerint:

  Megjött a másik lángelme!
  Nem vagy már egyedül résztvevő!
  De ketten is csak ennyit tudtok?
  Traiasca UDMR! Éljen május elseje…
  Ejnye fiuk, nem ragadtatok le egy kicsit?

 • KGB szerint:

  Az IP Tracer azt mondja, “okos enged” = “resztvevo”! A ő szintjén lehetséges is, mert az amőba is hasonlóan tesz! Osztódással szaporodik! Csak ennyi!

 • okos enged... szerint:

  A rosszindulatotok osztódjon csak tovább, mint az amőba: eljutunk itt is a Hazafitól a KGB-ig, szóval nem rossz a ti táborotok sem (TÁVÁRIS – elvtárs).
  Úgy látom, már csak miattam olvassátok a blogot, hogy nekem visszaírjatok, beolvassatok.
  Na ennyi volt. Úgy, ahogy a többi cikkhez sincs hozzászóló – innen látszik mennyire sokakat érdekel ez a blog -,ne legyen ezen se több (legalábbis részemről).
  De addig is én, a lángelme csak fújom a magamét: HAJRÁ RMDSZ!!! CSAK ENNYI!!! HAJRÁ RMDSZ!!! (mi van, csak nem idegesít már titeket?!) Én befejeztem, mert tudjátok: “Okos enged, szamár SZENVED”! Kínos szenvedést kívánok továbbra is!

 • >