2

Orbán: a magyar nemzet érdeke a legfontosabb

Ha a Fidesz kormányon maradhatott volna, akkor Magyarország ma is az élbolyba tartozna a térségben Orbán Viktor szerint, aki a kötcsei Polgári Piknik vendégeként a polgári oldal teendőiről, a megváltozott világgazdasági helyzetben szükséges tennivalókról, a nemzeti érdek fontosságáról is beszélt.

A hagyományossá vált, kötcsei Polgári Piknik meghívott vendége, Orbán Viktor előadásának első részében a jobboldal elmúlt húsz évének történetéről és állomásairól beszélt, majd a polgári oldal őszi teendőiről szólt, végül a megváltozott világgazdasági helyzetben szükséges tennivalókról mondta el véleményét – tudósít a pártelnök honlapja.

Ez utóbbi kapcsán Orbán Viktor először emlékeztetett arra, hogy a Fidesz kormányra kerülésekor az államadósság 58 százalék volt, amelyet 2002-re, a polgári kormány leköszönésekor 53 százalékra sikerült csökkenteni. Ez azért is számít szép teljesítménynek, mert a XX. század történelmében alig volt olyan kormány Európában, amely kormányzása végén ne rosszabb helyzetet hagyott volna maga után, mint amilyenből indult. Ha a Fidesz tovább kormányozhatott volna, akkor Magyarország ma az élbolyba tartozna a térségben – jelentette ki Orbán Viktor. Rámutatott: a globalizáció haszonélvezői ma már nem a Nyugat, hanem Ázsia: ma ugyan Kínával az élen, de hamarosan Indiával bővülve, s egyre erősödő orosz világhatalmi törekvések közepette.

A Fidesz elnöke beszélt a közép-európai együttműködés kiépítésének szükségességéről is, amely egy lengyel–magyar tengelyre épülve fontos gazdasági előrelépést jelenthetne az Európai Unión belül. Orbán Viktor szükségesnek és fontosnak tartja az orosz energiát Magyarország számára, de véleménye szerint először olyan energiavezetéket kell kiépíteni, amely nem Oroszországból jön, s amely csökkenti az oroszoktól való függőséget.

Orbán szerint nem az a lényeg, mi a Nyugat vagy Oroszország érdeke, a legfontosabb a magyar nemzet érdeke.

mno.hu

admin
 

 • kinek az erdeke? szerint:

  Jo lenne Orban reszerol ha kevesebbet dobalozna nagy szavakat es tobbet tenne a kozosseg erdekeben. Utcai harcokra es rongalasra biztatas, a kormany munkajanak minden lehetseges eszkozzel valo akadalyozasa hatarozottan nem szolgalja a “nemzet erdeket”. Ez amit ok elertek az utobbi par evben.

  Ismereteim szerint epp a Gyurcsany kormany volt az, amelyik az EU normak koze csokkentette par ev alatt az allamadossag merteket drasztikus intezkedesek segitsegevel es semmikepp sem az egykori FIDESZ kormany.

 • nana szerint:

  szoval a gyurcsany and companinak koszonheto az hogy a mo-iak most pont olyan jol allnak gazdasagilag?marmint az hogy duborog a gazdasag naluk?
  ha,ha,ha kinek az erdeke,sult bolondsagokat allitsz,nem vetted eszre?

 • >