17

ANLenni, vagy nem lenni Sarmaságon?

Rendkívüli tanácsülésen vitatta meg a SHT a polgármester javaslatát, mely szerint épüljön a Sarmasági Piactérre egy ún. ANL tömbház. A helyi képviselők előbb a SPH épületében vitatták meg a javaslatot, majd kivonulva a helyszínre véleményezték a terepet és a lehetőségeket, majd megállapították, hogy jelen pillanatban ez az egyetlen olyan telek, amely a SPH tulajdonában van és építkezésre alkalmas, továbbá itt már létezik kanalizálás és vízhálózat. Közel van ugyan a vasút, a telek koncessziós szerződés által a piac üzemeltetőjének van kiadva, de egyelőre nincs ezen kívül más telek a SPH birtokában, amely alapján pályázhatna az említett tömbház megépítésére. Ennek értelmében, ha a pályáztatók is úgy gondolják a következő időszakban elkezdődhet Sarmaságon egy ANL tömbház építése (nagyításhoz klikk a képre !).

Kell- e ez Sarmaságnak? Ha igen, akkor miért igen, ha pedig nem, akkor meg miért nem?

Vélemények?

admin
 

 • kerdesek szerint:

  Kinek épülnének ilyen lakások Sarmaságon? Van-e szükség reá? Talán először erre kellene reflektáljon a tanács! Vagy valakinek érdeke hogy újabb betelepitéseket vigyen véghez?

 • figyelem szerint:

  kis és középvállalkozók! PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG!
  http://www.mimmc.ro/programe/profit_reinvestit2008

 • Hazafi szerint:

  Beteg elmek szulemenye! Kinek epitenenk ilyen tombhazat? Vagy netalan a tisztelt tanacs tagoknak nem tellik sajat lakasra? Primar elvtars van meg 4 eved osszeharacsolni egy lakasra valot!
  A tombhaz lakok eddig is gondot jelentettek a kozsegnek(tisztelet a kivetelnek),lasd a banyatelepi helyzetet,vagy a netalan ide kepzelt csendor haverjaidnak kene a lakas? Hagyjuk csak a piacot beken! Foglalkozzunk a mar meg kezdett,vagy mar meg levo beruhazasok gondozasaval! ANL tombhaz..kosz.nem kerjuk!!! Parkot,zold ovezetet azt kerunk!!! nem kommunista betondzsungelt!!!

 • sarmasagi szerint:

  tenleg ugyvan hogy rengeteg munka van felbe sarmasagon tehat aval torogyenek a masik dolog lehet hogy stanca elvtarsnak is akeze bene van az anl ugybe

 • csipkebokor szerint:

  Tisztelt “HAZAFI” es tisztelt “polgar”-tarsak. Eloszor is “Primar elvtars”-nak van sajat lakasa es nem szorul ra, alapitoitokhoz hasonloan, hogy “osszeharacsoljon” maganak egy lakast, vagy pedig hogy epulo kozepuletekbol kisporolja a cementet, vasat es “termeszetes kotoanyaggal” sarral helyettesitve megreformalja ezzel a XXI.sz.-i epiteszetet. Ha kicsit nyitottabb lenne elmetek, -habar agykergetek felulete ezt ezt nem nagyon teszi lehetove- es a pohar feneke helyett a valodi es letezo megoldatlan szocialis problemakra tekintenetek, belathatnatok, hogy szukseg van uj lakasokra fiatalok szamara. Ha visszaemlekeztek (es ezzel nem sirom vissza a mult rendszert) ugye jolesett amikor sokan kozuletek, vagy rokonaitok kozul megkaptak a kis szolgalati “blokk”-lakast es nem biztos hogy jobban megerdemeltek mint azok, akik ezekbe az altalatok lenezett es leocsmanyolt ANL-s lakasokba fognak bekoltozni. Vagy talan attol feltek, hogy esetleg lemaradtok a listarol?
  Es meg annyit Tisztelt “hazafi”, hogy sem nemzetet es sem hazat a rombolassal es szethuzassal nam lehet megtartani.

 • sarmasagi szerint:

  akor nézd meg a telepet hogy mien gyönyörüek a blokk lakások csipkebokor elvtárs énis a komunizmusban nőttem fel de sok fiatal épitkezik sarmaságon és inkabb bank kölcsonökből megcsinálja saját maga a házát

 • Hazafi szerint:

  Tisztelt(langolo)csipkebokor! Valoszinuleg azert nem tudom ertekelni az ANL-s tombhazak otletet,mert en,a ket kezem munkaja gyumolcsekent,sajat lakasomban lakom! Ugy ahogy a komunizmus”dicso” evei alatt,es meg a nagy demokracia evszazadaban sem vartam a nagy csodat,hogy a part, avagy a primar ki utaljon nekem valami fele szolgalati lakast! Ezert nem valsztottam magamnak olyan szakmat amelyik szolgalati lakassal,esetleg hazzal,meg egyebb”kotelezo” juttatasokkal jarna! A mai idokben,ily elonyoket elvezo “munkat” inkabb hivatasnak,elhivatottsagnak kellene tekinteni,nem pedig csak egyszeru szamitasbol, nyereseg vagybol uzni! Erre a …. pajara lelki,egi sugallatoktol vezerelt emberek kellene vallalkozzanak! Nem kellene sem ANL-s sem pediglen akarmilyen szolgalati lakasra varni,sot semmi fele emberi plussz juttatasokra!
  A nemzetet, a HAZAT az ilyen szamito, nyereszkedo alprofetak bomlasztjak,zullesztik le!
  Rombolni,termeszetet gyalazni,nem az en kenyerem! Attol,hogy meg neha a nagy igazsagoskodok fejehez vagom a magam(es talan meg sokunk) velemenyet, nem hiszem,hogy nemzetet vagy hazat rombolnek! De sajna, az erintettek,ahelyett,hogy epito kritika kent fognak fel a dolgot,inkabb politikai es uzleti duzzogasba fognak! Duzzogjatok csak egesz batran,Sarmasagnak akkor sem ANL-s penzgyarra(eggyeseknek),betondzsungelre, hanem a megkezdett beruhazasok befejezesere, a kornyezet,a kozerzet javitasara es az eletszinvonal emelesere van szukseg! Holnap atom eromuvet, vagy vegyi kombinatot, vagy esetleg fegyver gyarat hoznatok ide?!-azzal a szlogennel,hogy csomo uj munkahejet teremtene?!
  Szaljatok mar le a foldre,es ertelmezzetek ugy ahogy kell az ego csipkebokor alltal mutatott jelet!

 • Hazafi szerint:

  Ja meg csak ennyit: Mate Peter Szavain ragodjatok el:
  Most élj!
  Most vigyázz, hogy jól csináld,
  Mert a legapróbb hibád,
  Megbosszúlja önmagát.

 • Lakastulajdonos szerint:

  ha megis felepulne, Sarmasagon mi alapjan osztanak a lakasokat ??? Ahol van, elobb – utobb elojonnek a gondok is. Kell ez nekunk?
  Ragodjatok az alabbi hireken…

  http://www.kronika.ro/nd.php?name=Sh&kat=3&what=24390

 • nana szerint:

  ertsem azt hogy az allami szektor alkalmazottai elonyt elveznek a pontozasban?na itt a (santa es burkolt)kutya elasva.pld a zsandarok is allami alkalmazottak meg a leendo agrarsohivatal helyi kirendeltsegenek alkalmazottai dekto.tiszta betelepites szaga vana dolognak.en legalabbis ugy latom.

 • az ANL lakasok valojaban UNIOS PENZBÖL epülnek a Tanacsnak pezbe nem kerül,es a lakasokat valojaban uj hazas paroknak kelene adni a Törveny szerint ha BRÜSZEL UTAN CSELEKEDNENEK csak nalunk ROMANIABA semi sem biztos hogy kik kapjak az ujra egy jo kerdes ha fel epül Meglatjuk kik kapjak.

 • BENGO szerint:

  KEDVES HAZAFI,azt irod te is komunista idok szulotje vagy most ugyan azt muveled te is a mit a volt ket sogor, Banya igazgatok.Oket is korbe rebdestek a munkasoi(nyaloi)epitettek nekik hazat ebbe a csonakba evezel te is tudod a kozmondast a szalkaval meg a gerendaval.

 • Hazafi szerint:

  Nagyon tevedsz tisztelt Bengo! hogy te azt olvasol ki a sorok kozul ami neked tetszik… az a te problemad!Egy szoval sem mondtam,hogy valaha is “korbe rebdes”-ett volna munkasok hada,vagy,hogy hazat epitettek volna nekem!-sot inkabb ugy fogalmaztam,hogy a ket kezem gyumolcse,az a lakas amiben lakom! 🙂
  Kuszkodtem eleget,hogy sajat lakasom legyen,nem kellett kommunista part kiutalasra vagy “demokrata”protekciora varnom!-hal’Istennek!
  Az atkosban is es az ugy nevezett nagy demokraciatokban is eggyarant a munkam alltal vivtam ki az emberek megbecsuleset,nem kellet sok sok fonoki vagy parttitkari esetleg primari segget fenyesre nyalni(hogy ezt nem pont sarmasagon ertem el… hat ez az elet furcsa fintora!)
  Te beled! Te Beled…

 • csak egy olvaso szerint:

  Meglatjuk ha lessz, ki epiti fel ,milyen ceg es mikor keszlessz ki lakik benne!!!

 • valaki szerint:

  jo otlletaz anl blok,csaaaaaaak az a gond hogy ha kesz lesz dombi elvtárs ismeroseinek 70 szazaléka kap ott lakást,fiatal házaspárok???ne is álmodjatok……

 • xyz szerint:

  hat ha nem is fiatal hazasparok akkr legalabb olyanok akik raszorulnak akik eddig nem tudtak lakast vasarolni talan most egy ido utan

 • sarmasagi szerint:

  a sokpurdes ciganyok elonyben

 • >