219

Nyílt levél. Az RMDSZ sarmasági szervezete elnökségének

Tisztelt Elnökség!

A június elsejei helyhatósági választások után, de még a helyi tanács megalakulása előtt, a Magyar Polgári Párt sarmasági szervezete kötelességének érzi, hogy habár ilyen rendhagyó módon is megpróbáljon kapcsolatot létesíteni a két meghatározó helyi politikai alakulat között. Jószándékunkat bizonyítandó, nem vitatjuk a választásokat megelőző időszak eseményeit, a szavazás menetét, a végeredményt.

Régi igazság, hogy a választóknak mindig igazuk van.

Mi ehhez tartjuk magunk.

Még egyszer megköszönjük a ránk szavazók bizalmát, ugyanakkor tiszteletben tartjuk a nem minket választók opcióját is, és ezentúl, a pártérdekeken felülemelkedve, minden sarmasági polgár érdekeit fogjuk képviselni.

Ez csak úgy sikerülhet, ha tanácsosaink partnerségi szándékot találnak az RMDSZ tanácsosaiban.

Őszintén reméljük, hogy ismerve a választási eredményt, az RMDSZ vezetősége tudatára ébredt, hogy új helyzet állott elő a helyi önkormányzatban és érdekképviseletben.

Ennek viszont elengedhetetlen feltételei a nyitottság, az együttműködés, az összefogás.

Megítélésünk szerint értékes és tenniakaró közösségi emberek az új tanácsosok és új lendületet hoznak az önkormányzat munkájába.

A bizakodó várakozást viszont megzavarja egy disszonáns előrejelzés.

Értesülésünk szerint, a sarmasági RMDSZ elnöksége, a tanácsosok feje felett már előre eldöntötte az alpolgármesteri poszt várományosának személyét, aki nem más mint a selymesilosvai tanácsos.

Kérdezzük tisztelt elnöség: így van ez?

Ha igen, akkor azt mi határozottan visszautasítjuk, a tanácsosainkat felkérjük, hogy ,,nem” szavazatukkal tiltakozzanak az ilyen multidéző praktikák újraélesztése ellen.

Nem támogathatunk egy olyan személyt, aki több alkalommal is, nyíltan és alpári módon támadta és rágalmazta az MPP tagjait, vezetőit, a választás napján pedig bizonyítottan, szabálysértések sorozatával avatkozott bele az ilosvai választások menetébe.

Egy ilyen embert akar vezető pozícióba juttatni az RMDSZ, egy már idejétmúlt paktumra hivatkozva?

Reméljük nem!

Annál is inkább, mivel a sarmasági közösség több alkalommal is kinyílvánította már akaratát, amely szerint ideje lenne 18 év után, egy helybeli személyt választani alpolgármesternek, aki nem irodaasztal mellől falugazdászkodna, hanem járva a falut, ismerve az embereket és gondjaikat, tevékenyen kivenné magát a falurendezésből, a faluszépítésből.

Reméljük, ez mindannyiunk közös óhaja és érdeke.

Kérjük a tisztelt elnökséget ezt maximálisan figyelembe venni és ennek szellemében cselekedni.

A jövendőbeli együttműködés reményében, a Magyar Polgári Párt sarmasági szervezete vezetőségének nevében:

Szabó Zoltán, elnök

admin
 

 • max2 szerint:

  Tisztelt Szabo Zoltan! On inkabb szemelyes okok miatt nem tamogatna a jovendobeli alpolgarmestert ,es nem a falu erdekei miatt!nagyon nagykepu tud lenni ,de sajnos atlatunk onon es tudjuk, hogy mi faj onnek!jobb lenne egyszer mar tenyleg a falu erdekeit venne figyelembe!es ne akarna annyit hatalmaskodni es nagykepuskodni!hallott mar on a szolasszabadsagrol?a mai elet, vilag errol szol, jo lenne mar ebredezni a kommunista vilagbol es felfogasbol!ezert nem fog az MPP hatalomra jutni mert ilyen vezeto szemelyisege van mint on is !jobb lenne ,ha ezentul megvalogatna a baratait is mert arulok!es vegre tegye fere a sok szemelyeskedest!!!!!!!!!!

 • rmdsz szerint:

  SZerintem nem szemelyeskedes miatt irta ezt SZAbo ,hanem azt szeretne ,hogy MPP-s legyen az alpogarmester…….csak sajna nincs koztun olyan szamely aki kepes lenne ilyen funkcio betoltesere!

 • heb francisc octavian szerint:

  Kedves Kanoc baratom.
  En itt Karolyban ugy hallottam hogy a Larix(a biologia orat kerulo MPP tagok szamara,VOROSFENYO,) a szavazok csupan 20% tudta maga melle allitani,ami egy igen jo eredmeny a Partiumban .Ezzel az eredmennyel nem sok eselyed van felteteleket szabni a tanacsban,foleg ,hogy az egyettlen mas nemzetisegu tanacsost magatok ellen haragitottatok.(tudod te mivel)
  Maskulomben is, en azt mondom ,hogy minden szentnek maga fele hajlik a keze,ugy hogy nem leszel alpolgarmester.
  Kezcsokom kedves felesegegnek .Szervusz:Ferike

 • sarmasagi szerint:

  a polgarmester az MPPszerint nem jo ,akkor most mi a gond ,az alpogarmester jelolt sem jo nem tuda megelni a helyet? ki lennne a megfelelo szemely?

 • fuggetlen szerint:

  az a gond hogy nem otet kerte fel az RMDSZ hogy toltse be az alpogarmestersegi funkciot o szeretne alpolgarmester lenne sajat fulemmel hallottam amikor mondta

 • viktor szerint:

  sarmasagnak nemcsak olyan alpolgarmester nem kell aki az iroasztala mogul falugazdalkodna itt szabo a volt alpogarmestere celoz hanem olyan embere sincs szuksege aki elarulta es hatat forditott az rmdsz azert mert erezte a vesztet es tudta hogy nem fog hatalomra kerulni mert nem valasztottak volna meg tanacsosnak,hat kerdem en milyen ember az ilyen akinek csak a hatalom a fontos hogy elnok legyen hogy milyen partna az nem szamit csak fonok legyen akar cigany partnak is

 • ddd szerint:

  kezd erdekes lenni

 • telepi szerint:

  na mi a baj,tisztelt fenyosok,miert nem jo a selymesilosvai csavo alpolgarmesternek?talan azert mert tobb iskolaja van mint a 3 tanacsosotoknak egyutt,vagy mert jogot vegzett es elnavigal a torvenyek kozott.
  lehet ,hogy meg nem vegzett falugazdalkodasi szakot de ami kesik nem mullik.de gondolom ,hogy se a banyasz almernokin,se a kolozsvari teologian de meg a gyeresi teknikumban sem tanitanak falugazdalkodast .
  meg gondolkozzatok el , az rmdsz tanacsosok kozul, ki hagyna ott mostani munkahelyet?

 • la fontain szerint:

  Szabo elnok ur” SAVANYU A SZOLLO?”

 • Admin szerint:

  Fiúk, ha nem álltok be a normális, konstruktív beszédmodorra, akkor törölni fogom az ide nem illő beszólásokat.
  Köszönöm a megértést.

 • adminnak szerint:

  te csak ne torolj

 • adminnak szerint:

  mindenkinek joga van a szolas szabadsaghoz

 • HFO szerint:

  Teljesen igazad van adminisztratorkam,toroljuk a blogrol az osszes nem nekunk nyalizo homo erectust.
  Igaza van az elnok urnak,valtoztassuk meg a tarsadalmi torvenyeket, ezutan a keves dontson a sok ellen,ovek legyen a hatalom, ok mondjak meg, mi a helyes, mi a jo,iranyitsak a 80%-ot,….. jaj de van egy part kinek meg kevesebb tanacsosa van… o legyen a MINDENHATO a polgarmesteri hivatalban?
  Ugye admin,mi egyenloek akarunk lenni a farkaskutyakkal,de a pincsivel nem.
  JO TORLEST

 • No limit... szerint:

  Telepi!
  Ne bölcsködj már az iskolákkal, előbb számolj, utána irj!
  De ami a legfontosabb, takaritsatok a Telepen, mert olyan mint egy szemétdomb!
  A falugazdálkodást nem tanítják sehol és a rendet sem! Ez viszont meglátszik rajta-d-tok is!

 • max10 szerint:

  mindenhato lesz valaki a tanacsba..?..! ki az?…

 • Dari Z. szerint:

  Tisztelt Zoli bátyám!

  “A június elsejei helyhatósági választások után, de még a helyi tanács megalakulása előtt, a Magyar Polgári Párt sarmasági szervezete kötelességének érzi, hogy habár ilyen rendhagyó módon is megpróbáljon kapcsolatot létesíteni a két meghatározó helyi politikai alakulat között. Jószándékunkat bizonyítandó, nem vitatjuk a választásokat megelőző időszak eseményeit, a szavazás menetét, a végeredményt.”

  1. Meghatározónak nevezni a Sarmasági NPP-t, egeszseges onbizalomrol árulkodik. Ez dicséretes.
  2.Az a kijenetés, hogy nem vitatják a szavazás menetét és a végeredményt, azt sugallja, hogy vitatható. Ez maga a vitatás. Kerem legkozelebb fogalazzon diplomatikusabban.

  “Ez csak úgy sikerülhet, ha tanácsosaink partnerségi szándékot találnak az RMDSZ tanácsosaiban.”

  Az RMDSZ minden bizonnyal partnerként fog kezelni minden olyan személyt/szervezetet aki érdemesnek bizonzúl, komolysaga es felkeszultsege alapján.

  “Őszintén reméljük, hogy ismerve a választási eredményt, az RMDSZ vezetősége tudatára ébredt, hogy új helyzet állott elő a helyi önkormányzatban és érdekképviseletben.”

  Valóban új helyzet, de legyen szíves gondolkodjon el azon, hogy országos szinten a magyarság, ezáltal a sarmasági magyarság javát szolgálja e!

 • Dari Z. szerint:

  “Ennek viszont elengedhetetlen feltételei a nyitottság, az együttműködés, az összefogás.”

  Megosztani a magyarságot, majd osszefogasrol beszelni, kicsit „pincesori politika”!

  “Megítélésünk szerint értékes és tenniakaró közösségi emberek az új tanácsosok és új lendületet hoznak az önkormányzat munkájába.”

  Tisztelettel kérdezem, csak az MPP tanácsosaira gondol itt vagy mindenkire?

  “A bizakodó várakozást viszont megzavarja egy disszonáns előrejelzés.”

  Melyik rangos szervezet, minden bizonnyal hiteles, előrejelzése volna ez?

 • Dari Z. szerint:

  “Értesülésünk szerint, a sarmasági RMDSZ elnöksége, a tanácsosok feje felett már előre eldöntötte az alpolgármesteri poszt várományosának személyét, aki nem más mint a selymesilosvai tanácsos.”

  Igazán ne haragudjon, de ez megint csak a „pincesori politika” kategoriába sorolható.Értesülésünk szerint… haha

  “Kérdezzük tisztelt elnöség: így van ez?
  Ha igen, akkor azt mi határozottan visszautasítjuk, a tanácsosainkat felkérjük, hogy ,,nem” szavazatukkal tiltakozzanak az ilyen multidéző praktikák újraélesztése ellen.”

  Ez demagogia, tud maga ennél komolyabbat is írni.

 • Dari Z. szerint:

  “Nem támogathatunk egy olyan személyt, aki több alkalommal is, nyíltan és alpári módon támadta és rágalmazta az MPP tagjait, vezetőit, a választás napján pedig bizonyítottan, szabálysértések sorozatával avatkozott bele az ilosvai választások menetébe.”

  Most akkor vitatja a szavazás eredményét vagy nem? Legalább arra figyeljen, hogy egy dokumentumon belül, ne üsse egyik szava a másikat.

  “Egy ilyen embert akar vezető pozícióba juttatni az RMDSZ, egy már idejétmúlt paktumra hivatkozva?”

  „Ismétlés a tudás …” először is kár volt leírni… .

 • Dari Z. szerint:

  “Reméljük nem!
  Annál is inkább, mivel a sarmasági közösség több alkalommal is kinyílvánította már akaratát, amely szerint ideje lenne 18 év után, egy helybeli személyt választani alpolgármesternek, aki nem irodaasztal mellől falugazdászkodna, hanem járva a falut, ismerve az embereket és gondjaikat, tevékenyen kivenné magát a falurendezésből, a faluszépítésből.”

  Zoli bátyám! Itt most megsértett minden ilosvai es lompérti polgárt. Politikai pályára lépett és ennyire óvatlanul fogalmaz…

  “Reméljük, ez mindannyiunk közös óhaja és érdeke.”

  Gyenge demagogia….

  “Kérjük a tisztelt elnökséget ezt maximálisan figyelembe venni és ennek szellemében cselekedni.”

  Annak ellenere, hogy gyakorlatilag semmi konkrétum nincs a levelében, ez a kérés elég határozottra sikerült. Mit is kell figyelembe venni?????
  Izgalommal várom a kévetkező nyilt levelet, ha ezek utan meg lesz ilyen.

 • Dari Z. szerint:

  Mindenképp szeretném megköszönni, hogy nevével vállalta ezt a levelet. Ismerjük egymást a hétkéznapokban, én tisztelem is magát mint családapát, de ha egy fitalabbtól el tud fogadni egy tanácsot, akkor ne írjon ilyen leveleket, vagy ha megírta aludjon rá egyet…

 • fugetlen szerint:

  Nem arol van szo hogy az npp azt monta hogy sarmasagi kene legyen az alpolgarmester. Man nem ertek semit. Magyaraza meg man valaki.

 • mpp-s szerint:

  Te független, pontosan úgy van. Jól értetted, hogy sarmaságit javasolunk, de nem MPP-st hanem RMDSZ-est. Több is megfelelő lenne Sarmaságnak, ott van pld Kovács Szabolcs, Balog Béla vagy Erdei Á. Károly és még vannak mások is arra való komoly fiúk…
  Mit szóltok?

 • fuggetlennek szerint:

  olvasd el figyelmesena szabo nyilt levelet es megerted

 • mpp-sNEK szerint:

  ilosvai miert nem jo?

 • sarmasagi szerint:

  miert pont ide valosi kell legyen alpolgarmester talan tortennek olyan dolgok amirol lompert ,ilosva es a kornyezo roman falvak nem tudhatnak?

 • mpp-s szerint:

  Mindenkinek világos hogy a sarmasági jobban ismeri a sarmasági helyzetet meg a sarmaságiakat. Jobban fáj a szívük Sarmaságért, mint pld egy ilosvainak. Arról volt szó hogy Lompért meg Ilosva egy idő után különválnak, ami mindenki közös óhaja, akkor meg miért ilosvai legyen az alpolgármester arra a rövid időre?

 • sarmasagi- nak szerint:

  Lassan megszokjuk hogy a sarmasági ember már semmire se jó, csak a lompérti, ilosvai, kárásztelki. Régen is így volt ez… Vissza kell hívni Hosu primar elvtársat, meg Crisán titkár elvtársat, meg Demeter elvtársat mert azok a jók Sarmaságnak! Igaz- e?

 • rmdsz szerint:

  Nagyon szep mpp-s!szoval csak a sarmasagi helyzet a lenyeg a kornyezo falvak nem!es meg ti beszeltek osszefogasrol ,nekunk legyen jo es a tobbit letoljuk magasbol!!!!!

 • sarmasagi- nak szerint:

  ,, miert pont ide valosi kell legyen alpolgarmester talan tortennek olyan dolgok amirol lompert ,ilosva es a kornyezo roman falvak nem tudhatnak?” – írod. Elárulnád nekünk hogy ennek mi köze az aktuális témához?

 • mpp-sNEK szerint:

  igazi mpp felfogas

 • rmdsz- esnek szerint:

  nekunk man anyira jo meg mindenunk megvan. ideje lenne masoknak is aggyunk. itt vanak a szegeny jappanok, a nemetek, osztrakok, amerikaiak… oket is kel seggitsse valaki…nem?

 • zilahi figyelo szerint:

  jo temat vetett fel sarmasagi vitathato

 • zilahi figyelonek szerint:

  Ha ugy gondolod akkor vitassuk is meg! Hajra, hadd menjen!

 • jo ejszakat szerint:

  ugy erzem ertelmisegi nem sok ul a gep elott kezd fere beszelni a tarsasag es nem a lenyeget vitatjak ugyhogy JO EJSZAKAT

 • nem ertelmisegi szerint:

  mi van itt csak az ertelmisegiek ernek valamit? a tobbi nem er semmit? vagy mi van?

 • wizard szerint:

  “zilahi figyelo” ne szóljon bele

 • wizard- nak szerint:

  Haggyuk csak szojjon bele zilahi figyelo is. en legalabis szeretnem tudni hogy mit ert azon hogy a szomszedos falvaknak, akik nem sarmasag kosseghez tartoznak mi kozuk is van a sarmasagiak belugyeihez.Mint ahogy aszt is hogy a sarmasagiaknak meg mi kozuk lehetne az o belugyeikhez. Mer mindenki seperje csak a sajat haza tajat! nem?

 • wizard szerint:

  OK, beleszolhat, de jobban szeretem ha Sarmasag belugyeibe Sarmasagiak szolnak, nem pedig Zilahiak, akik csak “figyelo” statuszban vannak

 • wizard- nak szerint:

  eggyaltalan minek szol bele a belugyekbe az aki nem sarmasagi? akarmilyen zilaji, figyelo vagy nem figyelo vagy mit tom én mijen statuszos?

 • dd szerint:

  Kedves Szabo ur!!
  Tudomasunk szerint a valasztas elott a tisztelt Mpp bagazs felajanlotta Csoka Dezsonek az alpolgarmesteri tisztseget, ha netalan onnok lettek volna tobbsegbe, tehat a fentemlitett uriember jo lett volna, Csobanka Istvan nem???????
  Na akkor most hogy van?????

 • wizardnak szerint:

  Dontsd el vegre ki szolhat bele es ki nem! Rad varunk!
  Tudomasom szerint t. Dari Z. dobbantott es mar az ultraliberalis “vad”nyugati Magyarorszag mamoros levegojet szivja, MEGIS BELESZOLHAT !!!???
  Ez lenne a te nagy szolasszabadsag-kulturad. Ha rmdsz-es a kulfoldi beszolas, johet, ha a szaraz tenyekre szoritkozik, nem is kell mpps legyen, akkor kussoljon.
  Ez aztan a tiszta demokracia.
  Grat wizz !!!

  U.I. Nem vok sarmasagi, bocs hogy beleszoltam!
  Apropo: Soltvadkerten is olvassak a blogot. Volt valami serto beszolas iranyukban, ezert az illeto helyett elnezesuket kerjuk, es tovabbra is ertekeljuk az eddig nyujtott segitseguket. Konkretan azt a segitseget is, amivel Dombi Attila tuzoltoi munkassagat kozvetlenul is segitettek.

 • helyesbités szerint:

  Két helyen is láttam: “npp” (Dari Z) és még valakinél! Ha csak elírás, akkor nincs gond 😉 , ha szándékos, akkor: apuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu megint kezdődik 🙂

 • mpp-s szerint:

  en aszt mondom MMS ek hogy engedjuk hogy mindenki beleszoljon lehet lesznek jo otletek

 • mpp-s szerint:

  hogy segitettek DOMBI TUZOLTOI MUNKASAGAT NEM TUDUNK ROLA ES NAGYON ERDEKEL

 • helyesbítésnek szerint:

  mi kezdődik kicsi fiam?

 • Kibic szerint:

  Tisztelt dd!
  “Kedves Szabo ur!!
  Tudomasunk szerint a valasztas elott a tisztelt Mpp bagazs felajanlotta Csoka Dezsonek az alpolgarmesteri tisztseget” – mondod

  “Tudomásotok” hiányos, félreinformált vagy, esetleg hátsó szándékkal botot akarsz dugni a küllők közé.
  Fel sem merült Csóka Dezső FÜGGETLEN jelöltnek felajánlani bármit is!!!

  Nem más ez, mint egy jól kitalált terelő hadművelet az igazi témáról.

  Az igazi kérdés továbbra is ez: kell-e Sarmaságnak lompérti vagy ilosvai alpolgármester?

  Néhány vonatkozási pont, még mielőtt bárki is felelne erre a kérdésre:
  1. Ha már az előbbiekben szó volt a %-ról, akkor ez legyen most is a mérvadó: a sarmasági és a „külföldi” szavazók aránya is kb. 80-20 %. Ha nem lenne az a bizonyos „paktum” (mások szerint algoritmus), akkor az arány is azt diktálná, hogy helyi legyen az alpolgármester, csakhogy még mindig érvényes az algoritmus.
  2. Rögtön megjegyzem, ez a kőbe vésett megegyezés egyszer már csorbát szenvedett! Valaki már évekkel ezelőtt felrúgta az egyességet, nem tudom, miért kell éppen ilyenkor ragaszkodni hozzá!
  3. Az előző mandátumban szorgoskodó tanácsosok is osztják a véleményt, miszerint jobb lenne, ha sarmasági lenne az alpolgármester.
  4. Ezt a véleményüket a legutóbbi alpolgármester választáson ki is nyilvánították, így nagyon szorossá téve a választást, pedig még MPP sem volt, hogy „bekavarjon”. Jogos tehát a kérdés, mert közérdekűnek tűnik.
  5. A község többsége a népszavazás alkalmával azt a véleményt nyilvánította ki, hogy jobb lenne külön élni, ami valószínű, előbb – utóbb megvalósul. Akkor meg minek ez a cirkusz? Inkább válasszanak tanácsosaink már most helyi RMDSZ-es alpolgármestert, aki nem félidőben keresi a helyét a Hivatalban, hanem már most el tud kezdeni dolgozni a polgármesterrel együtt. Senki nem mondta, és nem is gondolta, hogy MPP-s legyen a vicse!!! A három felvetett tanácsos közül, bárki lehetne, és semmivel sem rosszabb, mint az ilosvai, sőt.
  6. Csobánka megmaradhatna tanácsadónak, lehetne más az alpolgármester, így az RMDSZ (helyet) és a Sarmaságiak is nyernének.

  Így már két irányból is érvényes a kérdés: Kell-e a sarmaságiaknak ilosvai alpolgármester, és kell-e Csobánka I.-nak az alpolgármesterség?

 • dd szerint:

  alpárisága miatt törölve. Admin

 • Kibic szerint:

  dd-nek az agya ennyit bír!
  Ennyit a kultúrált blogolásról!
  Köszönjük… Emese !

 • Kibic szerint:

  Azt hiszem ilyenekkel egy felületen nem is akarok tovább lenni, ezért kérem Admint hogy tötröljön, mintha itt sem lettem volna.
  dd-től pedig bocsánatot kérek, hogy ennyire felkavartam, igérem, nem jövök erre többet.

  Kellene a 18-as karika !!!

 • Nevtelen2 szerint:

  dd, nagyon szépen kérlek fékezd magad! vagy talán inkább menj vissza az ovodába homokozni, mert az a színvonal a neked való…

 • mpp sarmasagi szerint:

  a lenyeg nem azon kellene legyen hogy ki hova valosi mivel egy kozseg vagyunk hanem vegre olyan vezetonk legyen aki megtudja alni a helyet es o az a szemely aki ratermett volt szerencsem tobszor szoba allni vele es elbeszelgetni es velemenyem szerint ugyes csavo ugyhogy kell sarmasagnak ilosvai alpolgarmester

 • mpp sarmasagi szerint:

  ddnek igaza van tenyleg felvolt ajalva csoka dezsonek az alpolgarmesterseg nem irdogal hujesegeket

 • rmdsz sarmasági szerint:

  ddnek nincs igaza mert az egesz csoka dezso ugy csak egy bloff a mi reszunkrol, hatha beszedi valaki…

 • rmdsz sarmasági szerint:

  Igy van! Ratermett szemely kell alpolgermesternek, ne az szabja meg, hogy ki, hova valosi, de az se szabja meg, hogy milyen megallapodas szuletett ezelott evekkel.
  Most ez az egyesseg arra kotelezi az rmdsz-t hogy Csobankat tamogassa, mert ezt diktalja a megegyezes. Ilosvai, tehat o kovetkezik, nincs valasztasi lehetoseg.
  No comment

 • angol tanár szerint:

  Látom dd megvillogtatta az angol nyelvtudását! 🙂 Komolyan hozzájárult a blog szintjének az emeléséhez! 😉 Hiába na, nem véletlenül mondják, aki idegen nyelveket bír, az a világot is meghódíthatja :d
  Hajrá dd!

  Well done !

 • mpp sarmasagi szerint:

  csokaval ugy all a helyzet hogy:SOKAT AKAR A CSOKA CSAK NEM BIRJA A TOLLA! mint mi MPP-ek volt munkatarsam DEZSO es tudom mennyit bir az agya csak ot nem mert akor koltozom innen

 • rmdsz sarmasági szerint:

  ki nem engedi hogy koltozz?

 • recapitulare szerint:

  Onnan indultunk ki, hogy Csobánka alpolgarmesteri jeloltsege helyett az MPP egy sarmasagi RMDSZ-es tanacsost tamogatna szivesebben.
  Ehhez kepest itt egyesek mar Csoka Dezso fuggetlen, be sem jutott tanacsost latjak az alpolgarmesteri szekben.
  Emberek! Mirol is beszelunk ???

 • fuggetlen szerint:

  Vegre dulore kellene jutni es nem ferre beszelni….dicseretre meltok az olyan bejegyzesek amivel D.Z ajandekozott meg minket semmi szemelyeskedes csak a jelenlegi helyzetet probalta megvitatni!es masok megromlot elmejebe vilagossagot csoppenteni!keves sikerrel de legalabb megprobalta!a polgarmesteri hivatal ajtaja mindenki szamara nyitva all mindenki mehet eszreveteleivel,otleteivel de tegyuk felre egyszer es mindenkorra a szemejeskedest!vegre az legyen a cel hogy olyan emberek probaljak meg iranyitani es segiteni kozsegunket akik arra meltok es hozzaertok fuggetlneul attol milyen lakos! szamtalanszor tapasztaltuk hogy a duh es a hatalomra vagyas csak rosszat hoz!probaljunk meg egyutt es bekessegben vegre tenni valamit kossegunk erdekebe!

 • sarmasagi szerint:

  SZabo bacsi sajat magat latna szivesen az alpogarmesteri basonyszekbe csak kerdes az kedves sarmasagi testvereim hogy mi sarmasagiak szivesen latnank e ot?

 • fuggetlennek szerint:

  Fúúúú vazze !
  Dari Z. csöpögteti a vilagossagot a megromlott elmekbe?
  Dicseretremelto a bejegyzese???
  Te kedves rmdszes fuggetlen mit olvastal? Nem csinal mast, csak kritizal. Nincs egy epito otlete, amire te olyan nagyon vartal. Tenni kene valamit vegre kozossegunk erdekeben, mondod, de Dari Z. miben vilagositotta meg a te elmedet? Mi az amit tenni kellene, es ki, hogyan, miert stb.
  Mast sem tudtok csak kritizalni Szabot lenullazni, mert o akar lenni az alpolgarmester. Ez a vilagossag az agyatokba, amit DZ belecsopogtetett?
  A temarol megcsak beszelgetni sem erdemes addig, amig ilyen a hozzaallas.

 • Dari Z. szerint:

  “Te kedves rmdszes fuggetlen mit olvastal? Nem csinal mast, csak kritizal. Nincs egy epito otlete, amire te olyan nagyon vartal.’

  ime az elso epito otlet:
  mindenki vallalja a nevevel a bejegyzeseit, ahogyan en is tettem.
  Akkor tudunk erdemben, konkretumokrol beszelgetni.
  A virtualis nagymelleny elfogy ha ala kell irni…..

 • kirugoro szerint:

  Regota olvasom es figyelem az itt megjelent hozzaszolasokat, hat Uraim elmonthatom, hogy nagyon sok embernek itt egy celja van osszeugrasztani a ket fent emlitett partot, mert bizonyos informacio hianyaban osszehordanak mindent. Legyen akar RMDSZ, akar MPP mindenki a hatalomra vagyik ha nincs fent vagy ha fent van akkor ezt megtartani.Mint partatlan azon a velemenyen vagyok, hogy nem az elovalasztas utan ket nappal kell uj partot alakitani es hatatforditani a reginek mert azzal nem jol szerepeltunk.Utanna pedig szemfenyvesztes miatt templomba jarni hogy lassak az emberek milyen hivo lelkek lettunk hirtelen.Szerintem ha ezek az emberek ha ilyen nezeteket vallanak miert nem alakitottak meg mar regen, vagy ezutan hogyha nem tetszik nekik a mostani kialakult helyzet negy ev mulva indulhattak volna a helyhatosagi valasztasokon. Ha pedig a polgarmestert nem szimpatizaljak varjak meg a kovetkezo valasztasokat es szavazzak le. Mindenkinek meg van az eselye arra hogy polgarmester legyen, most az emberek tobsege ezt akarta.
  Szerintem mar most a masadik fordulo elott a tisztelt vezetok rajohettek hogy nem volt jo otlet ket “magyar” listan inditani olyan helyeken ahol eddig voltak vezetoink es ezeket a helheket most elhalasztak elolunk-ezt megerdemeltuk. Hogyha inditani akart az MPP akkor Szekelyfoldon kellet volna ahol van ra esely hogy a ket magyar indulobol egyik gyoztesen jojjon ki, ugyis ahogy en felfogom a dolgokat “ok” Szekelyfoldert harcolnak, nem pedig Partium-ert.Dicserem D. Z. hozzaszolasat mert o ravilagitani probal a most kialakult helyzetre, es bar o is elkoltozott es en is de azert lelekben az ember soha nem felejti hogy honnan szarmazik, hol van csaladja, rokonai es baratai. Jo lenne uraim hogy inkabb probalnank valamit tenni Sarmasagert nem pedig azon vitazni hogy ki lenne jobb polgarmesternek vagy alpolgarmesternek barsonyszekkel vagy anelkul, tuzoltokent vagy almernokkent, csak dolgozni kellene azon hogy Sarmasagra uj befektetoket hozzanak akik munkahelyet teremtenek es adot fizetnek. Utcainkat rendbetenni aztan rendbetartani, ovodaink, iskolaink rendbehozatala, jatszotereket letesiteni gyermekeink, unokaink szamara hogy majd utodaink buszken tudjak mondani hogy ezt apaink es nagyapaink epitettek. Ezekkel a dolgokkal kellene inkabb foglalkozni nem pedig egymas lejaratasaval.

 • rmdsz sarmasági szerint:

  ,,Utcainkat rendbetenni aztan rendbetartani, ovodaink, iskolaink rendbehozatala, jatszotereket letesiteni gyermekeink, unokaink szamara hogy majd utodaink buszken tudjak mondani hogy ezt apaink es nagyapaink epitettek.”
  na pont ez az alpolgármester dolga. Mindegy hogy ki az nektek? Mert szerintem erre Csobánka István ideális. Eddig is sokat tett a közösségért.

 • kirugoro szerint:

  Nem ismerem csk latasbol Cs. I. lehet hogy jo lenne fiatal, ambiciozus, mert azokhoz a dolgokhoz amit megemlitettem penz kell, negyon sok penz. Szerintem a penznek nagy reszet csak palyazatok utjan lehetne osszeszedni.Viszont ehez olyan emberek kellenenek a Hivatalba akik palyazzanak, viszont ezert sokat kellene dolgozni.Voltam olyan Hivatalba ahol egy irodaba ket-harom ember csak azzal foglalkozik hogy palyazatokat irnak es nyernek.Viszont ehez az kell hogy valaki foglalkozzon is a dologgal, legyen az a polgarmester vagy alpolgarmester akik olyan embereket foglalkoztassanak akik dolgoznak is az ugy erdekeben, nem pedig egesz “munkaido” alatt sajat gondjaikkal vagynak elfoglalva-mert igy nem lesznek megnyert palyazatok es ugyebar penz sem. A fiataloknak is esejt kellene adni de csak azoknak akik tenni is akarnak azert hogy Sarmasag felviragozzek.

 • Hejha, a közkatona szerint:

  Őrmester úr, engedélyt kérek jelenteni!
  Jelentem alásan, én a pofájukra mászok ezeknek a magyar parasztpártosoknak.
  Haggyák mán azt a választást békiben.
  Jelentem, minden rendbe vót. Én csak tudom, szógálatban vótam.
  Jelentem a Csobánka- kisfőnök egész nap fuvarozta a szavazásra az embereket Ilosván! Akko mi van?…
  Először is nem Csobánka, hanem Juhászka, me mahónap magyar nagyfőnök lesz, vigyázni kell vele.
  Másodszor: csak jót tett mindenkinek. Az öreg meg nem öreg bácsik- nénik nem kellett gyalogoljanak meg útközben kiinsztujálta őket hogy s hova kell ütni a billogot.
  Jelentem a Dul- fiúk is fuvaroztak Sarmaságon. Akko mi van? A gyepuccaiak másképp úgyse mentek vóna gyalog a telepig szavazni. Na jó, a Kami szógálatjáért meg kell dógozni. Titkár lessz abbu nemsokára. Meg is érdemli. Mán az apja is az vót.

 • Füles Dzsimi szerint:

  Ne legyen Füles Dzsimi a nevem, ha ezek az mppések normálisak. Még három hónapja sincs hogy kibújtak a tojásból oszt aszt hiszik hogy okosabbak Rejtőzködő gazdámtól.
  Csórókáim: A gazdi 18 évvel ezelőtt megmondta a tutit: négy évig lompérti, négy évig ilosvai az alpolgármesteretek. Apelláta azóta se vót. Úgyhogy még nőjetek kölykeim. 18 év múlva beszélgetünk.
  Füles Dzsimi.

 • Fideszes szerint:

  Sarmaságiak! Könyörgöm mutassa már be valaki ezt a híres Csobánkát!
  Honnan és ki ejtőernyőzte Sarmaságra?
  Egy éve, amikor utoljára otthon voltunk, még híre- hamva se volt, most meg már alpolgármester. Nem semmi!

 • Füles Dzsimi szerint:

  Fideszes, empépés egykutya! Ezt már Rejtőzködő gazdám is megmondta.
  Nem vagyok sarmasági, de látom azok nem válaszolnak a kérdésedre, kénytelen vagyok én Füles Dzsimi világot gyújtani a sötét agyadba.
  A szóbanforgó Csobánka úrfi selymesilosvai illetőségű, nagy reménységű fiatalember.
  Rejtőzködő gazdámnak rokona, ezért be is rendezte a sarmasági polgármester mellé tanácsadónak. Még versenyvizsgáznia sem kellett, mert annyi egyeteme van mint az egész polgármesteri hivatalnak (Adott is olyan tanácsokat Keresztes polgármester úrnak, hogy attu kódult!)
  Alig 1 éves de annál hatékonyabb pártmunkáját elismerve, érdekvédelmi szervezetünk hóna alá nyult és ilosvai RMDSZ- elnököt csinált belőle, ahonnan nyílegyenesen sima út vezet a jól megérdemelt alpolgármesteri székig.
  Világos, te fideszes Orbán-fióka?
  Füles Dzsimi.

 • rmdsz sarmasági szerint:

  Kinek mi baja van Csobanka Istvannal? Ez itt minden szemenszedett hazugsag!
  Eddig is rendesen elvégezte a dolgat a polgármesteri hivatalban, dolgozott a kozossegert.
  Mi van, azert mert eddig a szamitogep elott dolgozott egesz nap, ez azart volt mert az volt a munkakore. Nem tudjatok elkepzelni hogy ezutan a falukat jarja és tevekenyen reszt vesz a faluk utcainak, jardainak, sancainak felujitasi munkalataiban?
  Azt hogy szivugye lesz az uj munkaja?

 • fugetlen szerint:

  aszongyak egesz nap csak az otokat keresi nemetbu az interneten. Mer alitolag csak ava foglalkozik hogy otokat ad- vesz, a tobbi nem erdekli.

 • Admin szerint:

  Még egyszer utoljára megkérek mindenkit hogy tegye félre a személyeskedő hangvételt!
  Törlés fog jönni! Nem hiszed független?

 • ... szerint:

  Most mar vegkepp nem ertem! Lompert es Selymesilosva falvak, nem Sarmasag kozseghez tartoznak? Talan lemaradtam valamirol? Mikor a szavazatokat osszegeztek, akkor meg ide tartoztak, most mar kivulallok lettek? Miert ne lehetne akar Lomperti, akar Ilosvai az alpolgarmester?

 • ??? szerint:

  En sem ertem az egeszet!
  Ugy tudom, hogy Majad is ide tartozik! Majadi nem lehet alpolgarmester? Ja.. nincs tanacsosuk, akkor legyen Chereji! Talpraesett, ratermett, ugyes, tud “lavirozni” a torvenyek kozott. Ja … nincs annyi iskolaja, mint Csobankanak? De hát Dombinak sincs! Nala ez nem volt kovetelmeny, az alpolgarmesternel az? Szoval most akkor mi van ???
  “???”

 • Blackadder szerint:

  Üdv mindenkinek !

  Szóval ha jól értem, az alpolgármestert a helyi tanácsnak kellene megválasztani ? Mert nekem ugy esett le. Akkor miért ne dönthetnék ők el ? A Sarmaságiak többsége őket választották… ezen már kár rágódni

  Ha jól döntenek akkor az jó lessz nektek emberek … ha pedig nem, akkor 4 év múlva remélem megszivják, és ez már rajtatok áll !

 • rmdsz sarmasági szerint:

  Igazad van blackadder. Probaljuk meg ezt a Csobankat Istvant. Aztan ha nem jon be akkor nem jon be. Utana is lehetoseg, lesz megint negy ev egy masiknak. Az elet hosszu…
  Minek ezen annyit ragodni?

 • max10 szerint:

  ha neked van sarmasagi negy eved elpazarolni, akkor csak probald ki nyugodtan csobankat…
  Lehet nekem nincsen minden hulyere negy evem..

 • sarmasági ember szerint:

  Az emberek azért szavaztak a Dombira meg az RMDSZ- re mert azzal ámították őket, amivel gyurcsány annakidején a választások előtt az odaáti társadalmat: tejjel- mézzel folyó kánaánt, amit majd az állam fog finanszírozni, emlékeztetve őket a régi kommunista világra amikor mindenki kapott az állatmtól ingyen dolgokat, igaz egyesek mindent amit szemük- szájuk megkívánt, mások meg a kolektívben robotot meg normapénzt ami gyakorlatilag a nullával volt egyenlő.
  Az hogy odaát mi történt a választások után, az mára már nyilvánvaló: a magyar társadalom teljes mértékű leszegényítése, a társadalmi értékek erkölcsi züllesztése. Ami most ott folyik, az nem más mint az hogy a baloldali politikai elit visszaosztásból gazdagszik. Visszaosztják nekik az állami beruházások komoly százalékát.
  Ez azzal jár együtt az államilag beruházott munkák: lásd autópálya, budapesti metró, stb. kb a három- négyszeresébe kerül mint az egy normális államban. Kettőt találhattok hogy milyen zsebekbe vándorolnak a szóbanforgó különbségek.
  Na ehhez képest itt Sarmaságon is be fognak folyni komoly állami pénzek…
  A többit kitaláljátok?

 • max10 szerint:

  na de ehhez mi koze van csobankanak? nem ertem…

 • No limit... szerint:

  A kérdés az volt: ki legyen az alpolgármester?!
  Ehhez lehet pro- és kontra véleményeket fűzni…de nem értem, miért kell személyeskedésekbe és rágalmakra támaszkodva beszólni az embereknek…
  Please,
  aki nem tudja normálisan konfrontálni az érveit, az kopjon le erről a blogról. A pletykaszintű hozzászólásokat és a bunkó megjegyzéseket tessék a kocsmában elmondani… !!!
  Az Mpp-nek volt 1 javaslata…, hozzászólni kell, nem lehülyézni mindenkit.
  Miért nehéz ezt Sarmaságon megérteni????

 • max10 szerint:

  ,,“Értesülésünk szerint, a sarmasági RMDSZ elnöksége, a tanácsosok feje felett már előre eldöntötte az alpolgármesteri poszt várományosának személyét, aki nem más mint a selymesilosvai tanácsos.”

  Igazán ne haragudjon, de ez megint csak a „pincesori politika” kategoriába sorolható.Értesülésünk szerint… haha”

  -mondja Zsiga bátyám.

  Na most akkor igaz- e vagy sem a hír a sarmasági RMDSZ elnöksége erre vonatkozó döntéséről?

 • max10 szerint:

  ,,Annak ellenere, hogy gyakorlatilag semmi konkrétum nincs a levelében, ez a kérés elég határozottra sikerült. Mit is kell figyelembe venni?????” – tényleg nem érti kedves Dari Z. a levelet? Akarja esetleg lefordítsam Önnek román vagy valamilyen más nyelvre? Ha segíteni fog, azt szívesen megteszem.

 • max10 szerint:

  kérésre- törölve

 • max10 szerint:

  ,,1. Meghatározónak nevezni a Sarmasági NPP-t, egeszseges onbizalomrol árulkodik. Ez dicséretes.” _kösz az elismerést, de ha esetleg jobban odafigyelne a helyesírásra… Amúgy az MPP a sarmasági tanács, második legnagyobb számú csoportja. Még akkor is csak ha három emberről van szó… Most ez nehéz, vagy könnyű feladat matematikából?

 • max10 szerint:

  ,,Megosztani a magyarságot, majd osszefogasrol beszelni, kicsit „pincesori politika”!” – mondja…

  Hááááááááááááát, ha jól emlékszem akkor mintha ezt a szóhasználatot először a jó öreg gyurcsány, utána meg markó, most meg úgy veszem észre mintha a helyi udmr elitközeli emberek is átvették volna… Nem beszélve megint csak a jó öreg PSD- ről persze… De ugye a barátság, az barátság… Kinek mi baja lenne vele?

  Mit szólnának vajon a britek, franciák, amerikaiak, vagy akár a románok ha valaki azt mondaná nekik: na fiúk, azért mert nálatok többpártrenszer van, ezért ti meg vagytok osztva!!! Megmondjam: valszínüleg jól mulatnának az eme politikai bölcsességet hírdető ember naivitásán (agybaján, ha úgy jobban tetszil)…

  Úgyhogy a lefekvésről el kéne gondolkozzon… vagy nem?
  Mindenesetre én már megteszem. Mert későre jár…
  Hát sok jó időt mára mindenkinek!

 • max10 szerint:

  Ja, ha nagyon érdekel ki vagyok, csak kérdezz rá bátran! De szerintem úgyis tudod…

 • ... szerint:

  Mit veszodunk a nagy semmin? Ugysem mi fogjuk eldonteni ki lessz az alpolgarmester. Majd ott “fenn” eldontik. Tudomasom szerint (javitsatok ki ,ha tevednek), az alpolgarmester a tobbseget szerzett part tanacsosai (vagyis RMDSZ)kozul kerul megvalasztasra. Van ugyanis 11 ember akiknek a kozseg bizalmat szavazott,ez azt jelenti, hogy a tobsegnek megfelelt. Valasszanak olyan embert maguk kozul, akit alkalmasnak talalnak az allas betoltesere, na persze meg vallalja is el tudvan azt, hogy mennyi herce-hurcanak lessz kiteve, es Mi sarmasagi emberek egyet kell ertsunk a bizalmat fektetett emberek dontesevel. Hogy otleteket adhatunk, nem kerdojelezi meg senki, de a dontes nem a mi kezunkben van!!!

 • tibi bacsi szerint:

  Max 10 maximalisan okos vagy, tolthetsz magadnak egy poharral. Megertdemled. Te aztan tutira tudod!

 • realista szerint:

  Az, hogy az MPP-s tanácsosok csoportja a második legnagyobb csoport, vitathatatlan. Csakhogy, az RMDSZ-es tanácsosok mindegyike külön-külön több szavazatot kapott ( az előválasztáson ), mint az MPP összesen. Vagyis véleményem szerint azt a 468 szavazatot nem Sz. Z., vagy P.J.A. kapta hanem az a 18 személy, aki a listán volt összesen. Tény, hogy a helyzetet leginkább a polgármester személye idézte elő. Szerintem a továbbiakban az együttműködést személyes kapcsolatfelvétellel kell és lehet keresni, a blogolás nem tekinthető hivatalos megkeresésnek, és nem élünk a Föld különböző féltekéin, hogy lehetetlen legyen a személyes kapcsolattartás.Ha valóban a település jövőjét tartjuk fontosnak, akkor hagyjuk abba a sehova nem vezető, nemtelen szennylapírást. Én ezt a blogfelületet annak tartom. Persze nem kell velem egyetérteni.
  A választás mindenképpen lecsengett, van egy választott testület, megvannak az adott erőviszonyok, és amikor leülnek egymás mellé, vagy egymással szembe, elég lesz akkor megvitatni, hogy ki mit szeretne, Nem látom értelmét annak, hogy itt egymást szídva, befeketítve, próbáljunk hangulatot teremteni egyik vagy másik fél ellen, vagy mellett. A csatának vége, a harc eldőlt, mostmár a tanácsosokon és a polgármesteren van a sor, amint hivatalossá válik az új vezetőség. Én mindenkinek kívánok jó együttműködést a község érdekében, hogy négy év mulva mindkét párt választottjai emelt fővel nézhessenek szembe a választóikkal.

 • Admin szerint:

  ,,Ha valóban a település jövőjét tartjuk fontosnak, akkor hagyjuk abba a sehova nem vezető, nemtelen szennylapírást.” – helyes. Tartsuk ehhez magunkat!

 • Admin szerint:

  ,,a blogolás nem tekinthető hivatalos megkeresésnek”’- ez viszont súlyos tévedés. A blogolás nyilvános természete, illetve a levél nyílt volta miatt, igenis hivatalos megkeresésnek számít…

 • Admin szerint:

  ,,Hogy otleteket adhatunk, nem kerdojelezi meg senki, de a dontes nem a mi kezunkben van!!!” – hát ha valaki ilyesmit ír, akkor el kell mondanom neki (még egyszer) hogy a működő demokráciákban a NYILVÁNOSSÁG EREJE A LEGNAGYOBB HATALOM !

 • No limit... szerint:

  realistának!
  “Csakhogy, az RMDSZ-es tanácsosok mindegyike külön-külön több szavazatot kapott ( az előválasztáson ), mint az MPP összesen.”-irod…
  Az előválasztásokat ne kavard össze a választásokkal, mert egyenlőtlen felmérés…
  Az előválasztásokon minden házhoz elmentek és mindenki szavazott, ha akart, ha nem…
  A választásokra pedig a lakosság alig 60%-a ment el.
  Ezek alapján nem fair dolog következtetéseket levonni…
  A többi része nagyjából elfogadható.
  A blog pedig akkor szennylap-irás, ha a hozzászólók azzá teszik…
  Nem a bloggal van baj, hanem a sok suttyó beiróval, aki csak sérteget és nem érvel.

 • még egy realista szerint:

  A Realistának teljesen igaza van. De lám ebbe is bele lehet kötni. Végre valaki arról beszél, hogy üljünk le és dolgozzunk közösen, erre kiforgatjátok a szavait.
  Az én véleményem is az, hogy nem az ilyen Nyílt levelekkel kell elkezdeni a párbeszédet. És nem ezen a felületen, amit sajnos bemocskolnak csúfos írások, így lassan a közvéleményben az jelenik meg, hogy ez a blog egy “szennylap”. Ez nem az én véleményem, ezt másoktól hallom.
  Kedves “Admin”. Ha szerinted ez a hivatalos megkeresés helye és lehetősége, akkor ne csodálkozz azon, hogy a megkereséseddel maradsz. A választások előtt is azzal vádolták az RMDSZ-t, hogy nem ült le tárgyalni az MPP-vel. De ki kereste meg – ha nem is hivatalos levélben – de baráti, hétköznapi szóban, egyik ember- a másikat. Senki. Mert az volt a jellemző, hogy “majd mi most megmutatjuk nektek, hogy ki az úr. Majd mi megfordítjuk az eredményeket” – és így tovább.
  Most amikor egy “realista” okosan próbálja lecsendesíteni a vizeket, ti újra felkavarjátok.
  A szavazatokat is tudjuk kik kapták. Azt a közel 500 szavazatot közösen gyűjtötte be a 18 MPP-s jelölt családja + Tőkés László neve (ez az ő pártja-szavazzatok ránk) + Orbán Viktor neve (igaz, hogy nekünk csak Lezsák jutott). Az RMDSZ szavazatokat viszont megelőzte egy előválasztás – legyen közvéleménykutatás. Igen, mindenkihez elmentek -nemcsak RMDSZ tagokhoz. Miért? Mert az volt a fontos, hogy mindenki véleményt nyilvánítson személyekről, akik sorsukről döntenek majd.
  Az MPP miért nem csinált előválasztást, miért nem mentek el az emberekhez, hogy eldöntsék: közülük ki legyen 1., 2. , 3. helyen. Ki döntötte el ezt a sorrendet? A közösség szava, vagy az MPP-s klikk? Ja, az MPP-nek is van KLIKK-je?
  Ez a blog nem Sarmaságért született és a sarmasáiakért, hanem azért, hogy mocskolja az RMDSZ-t és fényesítse az MPP-t. Ezért nem tud a párbeszéd helye lenni. Ti feldobjátok a labdát és várjátok, hogy jöjjön valaki és lecsapjon rá. Hát jöttem. De nem azért, hogy bántsak, hanem megpróbálok reálisan látni. Talán sikerül…

 • realista szerint:

  Nagyon mindentudó jogászprofeszor vagy Admin, de talán mégsincs mindenben igazad. Azt viszont érted, hogy a nagy NYILVÁNOSSÁGOT félretájékoztasd, vagy a saját képzeteidet erőltesd rá. Miért is kell hivatalos megkeresésnek tekinteni a nyilt levelet? Szerinted minden érintett olvassa? A hozzászólásokból nekem nem az jön le. Olvassák viszont olyanok, akiknek közük nincs a sarmasági közélethez, vagy egyszerüen nem ismerhetik azt. Ugyanugy mint O.V., T.L., L. S., K.L., beleütik az orrukat olyan dolgokba ami egyáltalán nem tartozik rájuk. Jó lenne tudni, mikor lesz itt normális kommunikáció a sarmasági emberek között!!!
  Egyenlő távolágtartással megpróbálom mindkét fél gondolkodását nyomon követni, nem tartozom semmiféle vezető réteghez, és többé nem szeretném a véleményemet sem kinyilvánítani. Igaz, most se kérte senki.

 • adminak szerint:

  Halotad mit mondot a fonok?mik itt megnyertuk a valasztast oszt o dont e mindent.Mienk a vilag.nala neku meg a fu se no sarmasagon.Megerteted admin?

 • tibi bacsi szerint:

  Valami bűzlik…avagy nem értem az MPP-t. Az elmúlt időszakban kiderült, hogy az RMDSZ-nek vagy egy csapnivaló polgármesterjelöltje és egy csomó pénzsóvár, számító, oda nem illő tanácsosjelöltje. A választosok után pedig nyílt levéllel megkeresik az RMDSZ-t, hogy tárgyaljanak és egy “odaillő” RMDSZ-es alpolgármestert válasszanak. Hogyan értsem ezt? Közben felnőttek a feladatra?
  Azt is hallottam félfüllel, hogy kezdik megkörnyékezni a tanácsosokat, hogy vállalják el a jelölést az alpolgármesteri tisztségre. Véleményem szerint ezzel csak azt akarják bebizonyítani, hogy nincsen összhang az RMDSZ-en belül, s ezzel (ha már a választásokon nem sikerült) így alattomosan mossanak be az RMDSZ-nek. Mi a véleményetek ezzel a gondolattal kapcsolatosan?

 • max10 szerint:

  max10 üzeni tibi bácsinak hogy megfogadta a tanácsát és ivott egy jó pohár bort 🙂
  Itt mindenki megfeledkezik arról hogy az alpolgármesternek az a dolga hogy egész nap a falut (falukat) járván, levezesse, leelenőrizze a faluszépítési munkálatokat. Listát készítsen a szükségletekről és azokat következetesen megoldja, úgy mint egy jó gazda, mint egy jó falugazda.
  Szerinted tibi bácsi a falunak mindegy hogy ki lesz ez a ember? Mindegy hogy mennyit akar dolgozni a fentebb megfogalmazott dolgokért?
  A lényegről megfeledkeztél? Mindenben csak a politikát látod? Látod-e a sok tennivalót a faluban? Egyáltalán sarmasági vagy?

 • Dari Z.- nek mégegyszer szerint:

  ,,“Értesülésünk szerint, a sarmasági RMDSZ elnöksége, a tanácsosok feje felett már előre eldöntötte az alpolgármesteri poszt várományosának személyét, aki nem más mint a selymesilosvai tanácsos.”
  Igazán ne haragudjon, de ez megint csak a „pincesori politika” kategoriába sorolható.Értesülésünk szerint… haha”
  -mondja Zsiga bátyám.

  Na most akkor igaz- e vagy sem a hír a sarmasági RMDSZ elnöksége erre vonatkozó döntéséről? Vagy kérdezzem megint: “Értesülésünk szerint, a sarmasági RMDSZ elnöksége, a tanácsosok feje felett már előre eldöntötte az alpolgármesteri poszt várományosának személyét, aki nem más mint a selymesilosvai tanácsos.”

  Igazán ne haragudjon, de ez megint csak a „pincesori politika” kategoriába sorolható.Értesülésünk szerint… haha”
  -mondja Zsiga bátyám.

  Na most akkor igaz- e vagy sem a hír a sarmasági RMDSZ elnöksége erre vonatkozó döntéséről?

  Vagy tényleg kérdezzem valami idegen nyelven, hogy jobban megértsd? Mert látom az (feltételezem h a magyar az anyanyelved) anyanyelveden nem érted…

 • tibi bacsi szerint:

  Max 10 igazad van abban, hogy mi a feladata az alpolgármesternek, csak nem értem miért nem végezhetné el ezt a feladatot egy Ilosvai. Miért nem végezhetné ezt el Csobánka István? Még sem, jót sem rosszat nem tett, vagy te már előre látod a rosszat? (a bor pedig váljék kedves egészségedre!)

 • max1 szerint:

  Tibi bácsi szerinted a tény hogy Csobánka több mint egy éve már a hivatal alkalmazottja, és szavaidat idézzem (és amint látom mellette foglalsz állást): ,,Még sem, jót sem rosszat nem tett,…”, akkor meg miféle tevékenység várható el tőle a következőkben? De miért nem lenne jobb nekünk, Sarmaságiaknak egy aktív falubelink inkább mint ez a tedd- oda ne vedd el ilosvai ?

 • max10 szerint:

  bocs, max1o vagyok, de az előbb valahogy túl hamar felment a hozzászóllás… Egyébként kösz a jókívánságodat Tibi bácsi…

 • ADMIN-NAK szerint:

  kérésre- törölve

 • max10-nek szerint:

  max0 mert max10 neked sok

 • tibi-bacsinak szerint:

  Csabanka meg nem dolgozik 1 eve a hivatalnal csak 7 honapja

 • maxnullanak szerint:

  es te lennel az az aktiv sarmasagi??
  Te ismersz minden embert Sarmasagon??
  Mert ha olyan aktiv lennel te kellene legyel a polgarmester….de nem vagy

 • Admin-nak szerint:

  Max10 vagyok és amit én írtam az nem személyeskedés! Kikérem magamnak.
  Szerintem viszont az előbbi bejegyzés személyeskedés mert megvádol azzal engem hogy én személyeskedtem volna. Töröld ki légy szíves az előbbit mert az igazán személyeskedő! Köszönöm előre is…

 • rmdsz szerint:

  A nyilt level is szemelyeskedes es vadaskodas!!!!!!
  Milyen modon volt bizonyitva a valasztasi csalas?????

 • Admin-nak szerint:

  bocs az előző előtti bejegyzésre céloztam, mert közben megjelent mégegy.

 • maxnullanak szerint:

  Miert szemelyeskedes??

 • Admin-nak szerint:

  bocs, most már a hetedik visszafele, ha addig nem jelenik meg mégegy…

 • maxnullanak szerint:

  Tehat amikor te ragalmazol az nem baj de ha viszont az orrod ala dorgolik egy elobbi bejegyzesedet az mar szemelyeskedes ellenedd!!!
  Hat admin torold csak ki nyugodtan!!!

 • Admin-nak szerint:

  Most már a tizedik… na mindegy meguntam sok számolást…

 • maxnullanak szerint:

  “gyengébbeknek: ez a fenti kijelentés nem a szavazás eredményére hanem egy bizonyos emberre hivatott célozni? Érti-e Z. az icipicirire nőtt különbséget?”

  Maxikam ezt te irtad nem????????????

 • maxnullanak szerint:

  Akkor meg mi van???

 • Admin-nak szerint:

  most már ha jól számolom, akkor a 13. az a bizonyos inkriminált bejegyzés. Töröld ki admin!

 • maxnullanak szerint:

  Na admikam mar nem kell tobbet szamolnod, lelepek.
  Ja es torolheted az egeszet, a celom az volt hogy maxnulla olvassa el, az pedig sikerult!!!!

 • maxnullanak szerint:

  vagyis max10

 • MINDENKITOLVALASZTVAROK szerint:

  Hat igen!!!!
  Tisztelt uraim, az a Csobankanak nevezett fiatalember igen nagy hirnevnek orvend odaat onoknel…
  Mar ha jol emlekszem volt mar neki szentelve egyjonehany megjegyzes, igyhat en levonnam engedelmukkel a kovetkeztetest:
  – NEM ORULT MIKOR ONOK SELYMESILOSVAN KAMPANYOLTAK- ezen teny alapjan merem allitani hogy onok ennel kifolyolag nem tamogatjak az alpolgarmesteri tisztseg megszerszeseben DE HA NYILTAN KIJELENTIK HOGY NEM TAMOGATJAK A SELYMESILOSVAI TANACSOST HAT A KOVETKEZO SZAVAZASOKON AZ ILOSVAIAK SZAVAZATUKKAL BIRSAGOLJAK MAJD ONOKET EMIATT
  – LEHULYEZTE ONOKET – hat nalunk es gondolom onoknel is szolasszabadsag van, barkinek lehet barmely nemu velemenye es onoknek orulniuk kellene e tenynek hogy azt nyiltan vallalja
  – SOK ISKOLAJA VAN – hat ehhez nincs mitt szoljak, gratulalok akaraterejehez
  – AUTOKAT AD, VESZ – hat hogy valaki szabadidejeben mit csinal, az az o dolga. Mint ahogy olvastam egyesek penzt koltenek (ahogy egy multkori beszolasnal olvastam, es itt utalok a sorivasra), masok penzt keresnek
  Hol itt a baj? Az hogy talpraesett?
  – BIZONYITOTT MODON CSALT A VALASZTASOKON – akkor onoknek nincs mitol tartaniuk mert gondolom letartoztatjak es akkor az lehet az alpolgarmester akit on akar, vagy nem?
  – POLGARMESTERI TANACSADO VOLT- hat igen itt nagyon sokat lehetne filozofalni de en nem igazan ismerem egy polgarmesteri tanacsado munkakoret de gondolom a KAMPANYFONOKSEG nincs benne. Hogy milyen tanacsokat adott e tekintetben, hat gondolom az ottani polgarmestert kellene megkerdezni meg mielott e fiatalember johiret besaroznak.
  – KIUTALTAK MINT AZ UDULOJEGYET ES VERSENYVIZSGA NELKUL VETTEK FEL – hat erre csak annyit hogy a tanacsadokat barmely intezetben meg nalunk is igy veszik fel, azzaz egy interju alapjan (KOTETLEN BESZELGETESNEK NEVEZIK )
  – VALAMI CSOKANAK A TAMOGATOtTJA – ha ez a Csoka nagy ember akkor ennek csak orulni kell es meg kell valasztani alpolgarmesternek mert az aki tamogatva van az nem eshet el, ertik-e vagy sem? Egy kicsit bovebben: A fiatalembernek bizonyitania kell es nem a kozossegnek hanem Csokanak, igy hat torekednie kell mert ha nem megdorgaljak. Es ha nem is erdekli a kozosseg de Csokanak a velemenye igen mert hat az alpolgarmesterseg 4 ev es utanna, tamogatas nelkul mi lesz?
  – A NEMZET JUHASZA – hat ez nevre szolo csufolas es e miatt az illetekesek szegyeljek meg magukat.

  Roviden ennyit!
  TISZTELT SZABO ELNOK UR VAROM ERVELESEIT!
  TISZTELETTEL EGY MAGYAR EMBER!

 • ddd szerint:

  MINDENKITOLVALASZTVAROK-nak
  Ez mindenek a jo oldala!!!!!!

 • ddd szerint:

  de gondolom ez az igazsag mert roszat nem tett senkinek

  “A fiatalembernek bizonyitania kell es nem a kozossegnek hanem Csokanak, igy hat torekednie kell mert ha nem megdorgaljak. Es ha nem is erdekli a kozosseg de Csokanak a velemenye igen mert hat az alpolgarmesterseg 4 ev es utanna, tamogatas nelkul mi lesz?”

  Pszihologus vagy?????
  Az nagyon jo erveles!!!

 • max10 szerint:

  ,,A fiatalembernek bizonyitania kell es nem a kozossegnek hanem Csokanak, igy hat torekednie kell mert ha nem megdorgaljak. Es ha nem is erdekli a kozosseg de Csokanak a velemenye igen mert hat…” – mondod mindenkitolvalasztvarok…
  Hát egy alpolgármester szíve a közösségért kell dobogjon, nem pedig bizonyos politikusokért… Ha

 • max10 szerint:

  így áll a helyzet, akkor mért nem megy el Csóka személyi titkárának, vagy sofőrjének, vagy mit tom én milyének? De mi köze ennek a sarmaságiakhoz? Az ő döntése…

 • max10 szerint:

  ,,Es ha nem is erdekli a kozosseg de Csokanak a velemenye igen mert hat az alpolgarmesterseg 4 ev es utanna, tamogatas nelkul mi lesz?” – hát ez az… Mi lesz négy év mulva ha Csobánka támogatás nélkül marad ?
  Ha annyi rengeteg diplomája meg egyeteme van, biztos kap valami munkahelyet…
  Kérdés az hogy miért nem tette eddig, ahelyett hogy a hivalalban lopja az időt (valaki írta hogy internetezik meg autókat keres, stb…)

 • tibi bacsi szerint:

  Max 10 -nek!
  Volt ott egy vessző hiba, de gondolom, annak az értelmét amit írtam megértetted. Csobánka nem a védencem, de látom sokat foglalkoztok vele, s gondoltam valaki védje is. Azt állítják, hogy 7 hónapja a polgármester tanácsadója. Ez valóban jó dolog, s hogy nem fordította a fejére a községet ennyi idő alatt, hát megértem. Azt írod róla, hogy “tedd el ne vedd el” alak, szerintem ezt alá is kéne támasztani valamivel, mert csak az, hogy nektek nem tetszik, hát, ez nem egy nyomós érv. Azz ellenszenv nem jelenti azt, hogy semmirevaló alak. Szerintem, noha nem ismerem közelebbről, megérdemel egy próbát, s majd térjünk vissza a táma megvitatására, mondjuk másfél év múlva, hadd tegyen valamit, s majd azután ítélkezzünk felette. Várom a nyomós okaidat!

 • max10 szerint:

  ímélben érkezett kérésre- töröltem- Admin

 • max10 szerint:

  Hát akkor válasszák meg maguknak az Ilosvaiak, majd amikor Lompért meg Ilosva, le fognak szakadni Sarmaságtól…
  Ki nem engedi?

 • admin szerint:

  Kérésre két hozzászólást töröltem, az egyik a max10 -é, a másik pedig ADMIN-NAK- é.

 • tibi bacsi szerint:

  Max 10!
  Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ki mondta neked, hogy lejjebb nyomta Keresztes urat. Úgy gondolom Keresztes urat már nem lehetett lejjebb nyomni. Elég lent volt magától is. Hogy miért nem jutott aszfalt Sarmaságra, talán ebben a témában is Keresztes úr a legalkalmasabb beszédpartner. Hogy kocsikkal foglalkozott volna…. nem a munkájával, nem tudom teljes mértékben elfogadni. Egy kicsit bosszú íze van. Azonban a munkaköri leírását én is elolvasnám!

 • Blackadder szerint:

  Aprópó E.B. gyanaánt…

  A biró tizenegyest itélt és késsz. Bármit mondjon a közönség azt ugyis ellövik..
  Legyen az az alpolgár akit a tanács megszavaz, mert ez igy van rendjén. A többség őket választotta képviselőknek nemde ?

  Inkább valami illetékes aszt mondja már meg nekem, ki lessz a pályázat irásnál ? Mire akarnak pályázni az Urak ? Mire lehet számitani a közeljövőben fejlődés terén Surmóságon ?
  Ha nem akkor miért nem ? És kit lehet majd segbe rúgni miatta ?

  Jó szurkolást !

 • max10 szerint:

  Hát egyelőre amit fejlődtünk, az az hogy már nincs Sarmasági hírmondónk. A másik meg úgy hallottam az Illegető néptánccsoport pénzhiány miatt nem tud elmenni fellépni valami németországi meghívásra.

 • max10 szerint:

  Apropó, mpp-sek meg nem csak azok ! Kéne kérjétek a tanácsban hogy az új polgármester készítse el és mutassa be Sarmaság új stratégiáját fejlesztés terén!
  Mit szóltok?

 • tibi bacsi szerint:

  Max10!
  Meguntad a témát? Máris váltottál?
  Én inkább az MPP fejlesztési tervére lennék kíváncsi, amit RMDSZ-es tanácsosokkal akar elvégezni, hogy ha véletlenül nem sikerül, legyen aki elvigye a balhét.

 • Mpp-s szerint:

  A tervet magat nem pont a polgarmester kell kidolgozza? Nem tudja esetleg valaki?

 • tibi bacsi szerint:

  Sarmaságnak van egy fejlesztési terve 2008-2013- között kéne megvalósítani. Láthtod MPP-s, hogy csak dolgozni kellene. Ebből mit vállalnátok? Azon kívűl, hogy jótanácsokat osztogattok, (mert hát ezt a múlt rendszerben már kiosztották) mi motoszkál bennetek. Sokszor olvastam már azt, hogy a sarmasági emberek javára készek vagytok mindent megtenni,(még az RMDSZ-t is röhögés tárgyává tenni) csak éppen legyenek hajlandóak az RMDSZ-es tanácsosok mellétek állni, mert hát “új helyzet van”. Ti is erőt képviseltek a községben. Ezt lassan a szavakon túl is kéne bizonyítani. Mert sejtem a gondolatot: Ha ezek az RMDSZ-esek a polgármesterrel az élen, nem oda valók; akkor nektek sürgősen tenni kéne valami jót, hogy bizonyítsatok. Gyenge erőfeszítés az alpolgármester megválasztásának a témája. Kéne már valami konkrétum. Ne másokat oktassunk. Lásd nyílt levél ” látjátok-e, igazunk van-e” stb. Nagy igazságok mindig a tettek mögött vannak. Türelmesen várom tehát a konkrét és építő megoldásokat.

 • Mpp-s szerint:

  A lenyeg az hogy a sarmasagi embernek jobb korulmenyeket teremteni…
  Mindegy hogy melyik part, RMDSZ vagy MPP, nem az a fontos, szerintem az nem is nagyon erdekli a mindennapok emberet.
  A lenyeg maga az eredmeny(ek)! Vegre tortenjen mar valami jo is ebben a faluban… Szerintem ez az amire az emberek varnak…
  Nemde kedves tibi bacsi?

 • tibi bacsi szerint:

  Szerintem nem igazán tudsz válaszolni, mert a nagy lényegedet bár megértem, és egyet értek vele; csak a nagy lényegek mögött sok apró kis lényeg van. Ilyen kis apró lényegekre lettem volna kíváncsi. Az végül is tényleg mindegy, hogy MPP-s, vagy RMDSZ-es teszi meg. Csak éppen ne maradjatok a pálya szélén azzal a tudattal, hogy ti megmondtátok. s azon felűl semmi.

 • Mpp-s szerint:

  tibi bacsi! Mindenkepp a legelso lepes megmondani amit gondolunk. Utana jonnek a tettek!
  Te nem igy gondolod?

 • tibi bacsi szerint:

  Ha úgy döntöttél MPP-s, hogy nem válaszolsz, hát én sem fogom erőltetni. Csak mond el amit gondolsz, s azután jöjjenek a tettek! Sok sikert kívánok!

 • Mpp-s szerint:

  Viszont kivanom tibi bacsi!

 • max10 szerint:

  ,,Sarmaságnak van egy fejlesztési terve 2008-2013- között kéne megvalósítani.” – mondod tibi bacsi.
  Na de vajon jó- e, rossz- e az a terv? Ki készítette? Mennyire illeszkedik a helyi viszonyokhoz? Mennyire végrehajtható? Mennyi lett végrehajtva belőle?
  Mert teszem azt ha a terv valamilyen oknál fogva nem talál a helyi viszonyokkal, valamiért az nem jó, akkor annak végrehajtása lehetetlen, illetve egy óriási csőd lenne…
  Két mondatban elmondanád nekünk hogy miről van szó a tervben tibi bacsi, vagy barki aki tudja?

 • maxnullank szerint:

  Menj a polgarmesteri hivatalba es kerd ki!!!!!
  Vagy nem voltal ott mikkor a tervet keszitetek tudtommal falugyulesen tortent!!!
  Akkor hol voltal?
  Konnyu most ugatni!!

 • kk szerint:

  Nos!!
  Az en velemenyem az hogy kell telefonalni (gondolom az mpp-sek is tudnak) a neptanacshoz oszt kell kerni a csabanka tanacsado urat es meg kell kerdezni a strategia hogy s mint allasat.
  Gondolom valaszolni fog, en kerdeztem “igaz nem nyilt levelben ” es batran allitom nem harap.

 • max10 szerint:

  Max1o ugatja maxnulla üzenet feladójának: ott voltam a falugyűlésen, de azt a tervet csobánka nem tudja végrehajtani, még részben sem, már azt ami az ő szerepe lenne benne… Egyszerűen nem fűzi semmmi ehhez a Sarmasághoz… Csobánka hívőknek üzentem. Halihó, vette valaki az üzenetet?

 • max10 szerint:

  ,,Gondolom valaszolni fog, en kerdeztem “igaz nem nyilt levelben ” es batran allitom nem harap.” – ha már kérdezted, akkor biztos választ is kaptál. Írnál róla két szót nekünk?

 • maxnullanak szerint:

  “Max1o ugatja maxnulla üzenet feladójának: ott voltam a falugyűlésen, de azt a tervet csobánka nem tudja végrehajtani, még részben sem, már azt ami az ő szerepe lenne benne… Egyszerűen nem fűzi semmmi ehhez a Sarmasághoz…”

  Maxikam, honnan tudod te azt hogy kit mi fuz Sarmasaghoz??
  Erdeklod meg a szenyviz bovitest es a vizhalozat kiepiteset es utana ugathatsz tovabb!!
  Vau!!!

 • maxnullanak szerint:

  “ha már kérdezted, akkor biztos választ is kaptál. Írnál róla két szót nekünk?”

  Kerdezd meg te magad!!

 • kk szerint:

  Kutya vilag kutya szar!!!
  😀

 • sarmasagi szerint:

  max10 Says -nek
  te neked mia bajod csobankava

 • kk szerint:

  Admin ki ne torold mert az egy regi magyar kozmondas!!!!

 • max10 szerint:

  semmi az ég világon! de nem oda való az ember és lenne tőle sokkal jobb, olyan aki sarmasági és sokkal dolgosabb! ennyi…

 • sarmasagi szerint:

  “de nem oda való az ember és lenne tőle sokkal jobb, olyan aki sarmasági és sokkal dolgosabb! ennyi…”

  Ismered hogy ilyet allitasz rola???
  Mar ujbol csak ragalmazol ervek nelkul!!

 • kk szerint:

  Oke admin jo kutya bocsanat fiu vagy!!
  Mar csak azert mert itt kutyanyelven beszelunk!!
  Amugy tenyleg max10 honnan tudhatod hogy ez a Csobanka menyire dolgos vagy sem?

 • kk szerint:

  Vagy te is MPP-s tanacsos vagy??
  Szavazatok NEM-el!!
  Annyit ertek vele.

 • max10 szerint:

  Én nem rágalmazok! Csak azt mondtam hogy Sarmaságon van sokkal jobb aki különben se ne a zilahiaknak, se pedig az Ilosvaiaknak se legyen jobb, hanem a Sarmaságiaknak! Le az egyenlősdit imitáló kommunista teóriákkal! Nézz inkább sarmasági (ha egyáltalán az vagy) a dolgok mélyére…

 • Nevtelen szerint:

  igazad van maxikam! mer kellenen nekunk sarmasagiaknak egy zilaj alta kinevezett ilosvai? gondoljatok akkor tobb penz jon be a faluba?

 • Nevtelen szerint:

  igen, igaz: tobb penz fog bejonni a faluba, de nem sarmasagra, hanem ilosvara.

 • kk szerint:

  Most nektek csobankava van bajotok, vagy csak ava hogy ilosvai????

 • HFO szerint:

  kedves RMDSZ szimpatizansok,tiszta szivbol gratulalok az ujabb sikeretekhez.IPP -en ahol tobb mint 65% a magyar lakossag sikerult PSD polgarmestert valasztani. itt is a fenyo a hibas vagy az “AGYON DOLGOZOTT” megyei elnokseg ,elen seres szenator urral.
  csak igy tovabb,de en szegyelem magam mint magyar ember,es nem fenyos

 • realista szerint:

  Kedves HFO!
  Ne kend rá az Ippi kudarcot a megyei RMDSZ-re. Minden vidéknek megvan a maga sajátossága. Az, hogy Ippen így alakult a helyzet annak köszönhető, hogy Zovány és Ipp között “összement a tej”. Ami nálunk Sarmaságon 18 éve működik (Lompért és Ilosva bevonásával) az Ippen felborult. Ez lett az eredénye. Nem az RMDSZ a hibás, hanem azok a lakosok, akik nem találták meg a közös nevezőt.
  Minden közösség maga formálja a jövőjét. Ha van összefogás és tettrekészség, akkor lesznek eredmények.

 • Nevtelen szerint:

  Kedves realista!
  tehat nem a part, hanem az emberek a hibasak ha valami nem jol megy! Mintha a Ceausescu fele doktrinat hallanam…

 • BENGO szerint:

  Tisztelt nagyra becsult MPP sek nem tudom mert foglalkosztok az all polgarmester megvalosztasaval, nektek ott ugy sincsi csak beleszolasotok , 3 gyenge szavazatal.Nem tudom mi ota csavalja a macska farka a macskat?Az RMDSZ 17 EV Tettek egy ojan fogadalmat hogy minden valosztasi forduloban 4 evenkent vagy Ilosvarol vogy Lompertrol valoszt allpolgalmestert.Az allpolgarmestert kiletet a sojat foluja donti el es eszt az RMDSZ be tartota es ez utan is be fogja tartani.El hiszem hogy azoknak a volt RMDSZeseknek ki bol MPP sek letek szereny kis koponyeg forgotonak ez roszul esik de egyszer maskor nezenek bele a tukorbe is, csak vigyazonak ne hogy szembe kopek magukat.

 • realista szerint:

  Ki a párt? Ki az állam? Nem az emberek?(csoportja). Bocs, nem elég filozofikus megfogalmazás. Vagy az emberek csak úgy vannak, s a párt, vagy állam mindent megold? Elrendez? Az más dolog , hogy Ippen (sem) talán nem találtak egy karizmatikus (?) polgármesterjelöltet. Nem minden bokorban teremnek jó vezetők. Sőt, talán vannak korszakok amikor egyáltalán nem teremnek. Commenteket írni annál többen tudnak, pletykaszinten, ordináré módon, rágalmazón…

 • realistának szerint:

  realista, te nem realista hanem inkább szürrealista vagy! hogy nincs Ippen karizmatikus magyar ember, aki jó polgármester lenne? Hát te hol élsz? Esetleg a sötét középkorban, amikor az emberek eldugott falvakba, tanyákon laktak és nem volt lehetőségük generációkon át még az ábécét se megtanulni? Ahhoz hasonlítod a mai világot? Amikor mindenki tévét néz, internetet használ és tanul különféle felsőfokú iskolákban?
  ,,Vagy az emberek csak úgy vannak, s a párt, vagy állam mindent megold? Elrendez?” – ez pont az egypártrendszerek természetrajza, amit leírtál… Nem vetted észre? Vagy mindegy hogy melyik párt polgármestere legyen, mert az már nem érdekes, csak MPP-s ne legyen?
  ,,Commenteket írni annál többen tudnak, pletykaszinten, ordináré módon, rágalmazón…”
  Ugye az emberek egyáltalán hogy mernek commenteket írni, ők csak hallgassanak mert ugye a párt majd teszi a dolgát és következésképpen mindenkinek kuss?

 • realistának szerint:

  te tényleg nem érzed az arroganciát ami a szavaidból árad?

 • ??? szerint:

  Nagyfaluban mi a hejzet … ??? 🙁

 • ??? szerint:

  egyenesen következik a realista beszolasabol, hogy Dombi Attilaval szemben sem Kovacs Otto sem Csoka Dezso nem volt elegge karizmatikus… ???

 • ??? szerint:

  Mar megint a jo oreg diverzio ???
  Beszelgetunk egy temarol, aztan felbukkan a berenc analfabeta es elkezdi szapulni az MPPseket a tukorbenezes meg a gyenge szavazat, meg a szembekopdoses, aztan majd kesobb jon az, hogy igy, meg ugy ocsaroljuk az RMDSZ-t, eszrevettetek … ???
  ???

 • ??? szerint:

  Ha “Bengo” azt irja: “valosztas”, “valoszt”, “koponyeg forgoto” a “valasztas”, “valaszt” vagy a “koponyeg forgato” helyett, akkor a neve “Bengo” igazabol “B E N G A”, ami tudjatok, mit jelent???
  ???

 • Says szerint:

  En csak egyet nem ertek meg az elovalasztas elot mind harom alapito SZ.Z,P.A,K.P a regi POLGARMESTERNEK kampanyoltak mert az ok jotevejuk volt pedig gyenge volt amit be bizonyitot a valasztas is .Ha o jon ki polgarmesternek az RMDSZ nagyon jo let volna de ha nem o akor le az RMDSZ-el.Milyen emberek maguk?Nezenek egyszer egyszer a tukorbe is!

 • sarmasági ember szerint:

  Kedves Says!

  Ha nyomon követted az eseményeket, az RMDSZ már 93-ban, azon a bizonyos neptuni találkozón nagyon ,,elkúrta”, amikor gyakorlatilag átalakult egy hagyományos hazai párttá, lepaktálván akkor az akkor PDSR vezetőkkel a mi (erdélyi magyarok) bőrére. Stratégiát, ha úgy jobb tetszik irányt váltott. Azóta a helyzet csak rosszabbodott, mert kiderült hogy rossz irányba megy, többek között ,,ágyba fekszik” bárkivel a kormányzásárt, illetve a vezetői önnös érdekei miatt.
  Ehhez képest az idei helyhatósági választásokon Sarmaságon és gondolom az általad említett urak is így gondolták: mindezeknek a tetejébe az Rmdsz jelöltje nem volt finoman szólva szalonképes, és azt nagyon jól tudod h miért Says. Ha tudsz számolni kettőig (amit feltételezek) akkor rögtön meg fogod érteni hogy egy ok meg egy ok az két ok. Says: világosabb lettek a fejedben a dolgok?

 • kk szerint:

  Hat amint lattom Szabo Z igen aktiv politikai eletet el espedig: Nyilt level, Allasfoglalas stb.. ezek utan miutan magukra haragitanak minden RMDSZ-es tanacsost az ilyenfajta megnyilvanulasokkal nagyon nehez lesz majd a tanacsban egyutt dolgozni……
  Kedves Sz Z fekeze magat…..

 • sarmasági ember szerint:

  Miért gondolod kk hogy majd a tanácsban az emberek, pártállástól függetlenül csak és kizárólag, ahogyan te írod ,, a harag” -ra fognak koncentrálni?
  Gondolod hogy ez a lényeg?
  Mert ha igen, akkor súlyosan tévedsz: az emberek a tanácsban elsősorban dolgozni fognak, attól függetlenül hogy milyen párt színeiben jutottak be, azért dolgozni hogy neked, nekem és mindenkinek jobb legyen Sarmaságon.
  Amúgy nem gondolod hogy kicsit óvodás- távlatból közelítetted meg eddig a dolgot?

 • kk szerint:

  Bekesseg Istentol!!!!

 • sarmasági ember szerint:

  Ave!

 • gondolkoz! szerint:

  biztos jo ez a csobanka alpolgarmesternek? Ulo bika- ra van a falunak szuxege vagy ojanra aki furge szarvas?

 • gondolkoz? szerint:

  Egyett sem tudok elkepzelni a tanacsosok kozul “furge szarvas”-nak legfeljebb oreg bikanak es Sz Z tipego pipenek

 • gondolkoz! szerint:

  es alpolgarmesternek? mer aru vot szo, nem? szamitogep elot ulo bika?

 • gondolkoz? szerint:

  Hat annak sem!

 • www szerint:

  jobb lenne mar egyszer es mindenkorra leszalni a csobanka fiurol!ha valakinek faj valahol azt mondja el es ne mocskolodjon!nem unjatok meg?meg szerencse hogy olyan ertelmes muvelt emberek korebe tartozik aki az ilyen szemelyeskedeseket egyszeruen nem veszi figyelembe!mert tudja hogy az ilyen blog feluletre ha lehet annak nevezni oktalan muveletlen szemelytelen alakok irnak akiknek a fo cel masokat befeketiteni!!!!!!!de mindennek az elinditoji nem mas mint az MPP tagok ami azzal is bizonyitando hogy nem csinalnak mast mint az RMDSZ tagokat befeketitik bocsanat CSAK SZERETNEK lasd a NYILT level es a tegnap megjelent fantasztikus cikkeket!!!!!!!ilyen vezetoK kelleneNEK nekunk SARMASAGNAK AKIK NEM HOGY TEGYENEK VALAMIT A FALU ERDEKEBE INKABB MASOKAT AKIK TENNI AKARNAK MOCSKOLJAK!

 • ZZZZZZ szerint:

  EZT TETTEK DOMBIVAL IS MIG FOLYAK A KAMPANYOLASOK ES AMINT LATOD LESZALTAK ROLLA es miert mert gyozott az igazsag

 • No limit... szerint:

  www!
  “az ilyen blog feluletre ha lehet annak nevezni oktalan muveletlen szemelytelen alakok irnak akiknek a fo cel masokat befeketiteni!!!!!!!”irod!
  Te is ide irtál, ezek szerint :
  1. te is ilyennek tarod magad
  2. célod a mások befeketitése!

  Akinek nem tetszik, kopjon le a blog-ról!

 • fuggetlen szerint:

  melleted vagyunk CSOBANKA hajra,hajra!!!!!!!!!csak azt mocskoljak aki szamit valamit es te szamitasz nekunk vegre egy talpraesett muvelt ferfiuval buszkekethet a neptanacs es vegre vege a CSALADI KFT-NEK amit KERESZTES urnak koszonhetunk!

 • no limitnek szerint:

  szoval te vagy a fo hoher akinek a legfobb celja hogy masok ragalmazasain nagyokat mosolyogsz vagy te vagy akik ilyeneket irka firkalsz?jobb lenne ha te kopnal le es beiratkoznal valamifele muvelodesi tanfolyamra mert ugy tunik nem neveltek meg hianyzik a 7 ev othonrol

 • no limitnek szerint:

  igen a neved is mutatja hogy nem tudod fekezni magad talan a 13 iskolaba vegeztel?nem csodalkoznak?ha igen

 • fugetlen szerint:

  ,,!ilyen vezetoK kelleneNEK nekunk SARMASAGNAK AKIK NEM HOGY TEGYENEK VALAMIT A FALU ERDEKEBE INKABB MASOKAT AKIK TENNI AKARNAK MOCSKOLJAK!” – mondod www. az ido majd megmutatja hogy ki mit akar tenni a falu erdekibe. a helyedbe nem fogadnek elore senkire… meg dombira se. csobankara osztan a lekkevesbe.

 • No limit... szerint:

  Az, aki még írni sem tud magyarul, ne pattogjon már itt!!!!
  Iskola és műveltség…hahaha!
  Ne nevettess már, ránézek az írásodra és kialakítom a véleményem rólad!

 • HFO szerint:

  Tisztelt ???.
  Nagyfaluban a becsuletben elhunyt polgarmester forog a sirjaban mert a polgarmester RADU MATE fuggetlen jelolt.
  Ujabb siker a megyei RMDSZ kalapjan. Hajra seres ur.(nem eliras a kis kezdobetu)

 • bruhaha szerint:

  Nagyfaluban még MPP sincs!
  Kiváncsi vagyok, ezt a vereséget miként fogják megmagyarázni!
  Ki lesz a hibás érte?
  Biztos Mate Radu….mert megszületett!
  Egy kis info: Nagyfalu és a hozzá tartozó Bürgezd 75%-a magyar nemzetiségű!

 • no limitnek szerint:

  iskola es muveltseg hianyzik neked meg szerencse a betuket ismered

 • fugetlen szerint:

  na mi van? elojot megint az egypartredszer amikor azt diktalod amit a PART eloir? no siras, no ocsarolas, csak amit a part mond? az alpolgar az egy nagy sz…r.

 • mindegy szerint:

  Matesz papa is megteszi!
  Nét év, mi az?! leüli at a vétén isz!
  4 év?! mi az?! leüli azt a vécén is!

 • ?NOGYULOLO? szerint:

  Kérésre törölve- Admin

 • mindegy szerint:

  Kérésre törölve – Admin

 • vki szerint:

  ADMINNAK: Nem innen kellene torlni a linket, hanem ravenni azt, aki feltette a youtube-ra, hogy levegye, ezzel is tenni valami pozitivat Sarmasagert! Nem?

 • vki szerint:

  Ha ennyire veded az illetot, inkabb szolj neki, hogy vegye le! Te diszkriminalista!

 • futemereu szerint:

  ajjaj vihar elotti csend!!!!!!!!!!!!!!

 • rmdsz szerint:

  🙂 😀 😉

 • taie si spanzura szerint:

  reszkessetek egerek!
  vagy esetleg gorenyek!

 • Admin szerint:

  Sok a szöveg fiúk! Sok beszédnek sok az alja! Egy- két az előbbikhez hasonló beírás, utána meg jön a TÖRLÉS !

 • Says szerint:

  “Nem támogathatunk egy olyan személyt, aki több alkalommal is, nyíltan és alpári módon támadta és rágalmazta az MPP tagjait, vezetőit” ezek az MPP sertodot szavaik .Akor az RMDSZ tagjai miket kaptak az MPP-tol az egesz kampany alat es ami serto hogy meg utana is ,nem tamogathat senkit kozuletek,meg a tanacsba se kelene be fogadjon tikteket.

 • admin-nak szerint:

  Ugy latom a noket ert ragalmazasok nem sertenek senkit, nem tartalmaznak olyan ide nem illo szavakat , amiert ki kellene torolni. Ez is demokracia?!
  U.I Ne feledd, ha anyad nem no volna te sem szulethettel volna meg!!!!!!!!!!!!!

 • admin szerint:

  admin- nak nevű hozzászólónak: törlési kérésedet a blog öntisztítási procedúrája értelmében teljesítettük.

 • rmdsz szerint:

  brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 • >