""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Az MPP tárgyalna az RMDSZ-el az EP-választások érdekében

Bíró Zsolt MPP-elnök szerdán bejelentette, levelet írt Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek, amelyben felkérte, hogy „minél előbb” tárgyaljanak az EP-választásokról, mivel „a romániai magyar kisebbségnek nem mindegy, hogy vannak-e, avagy sem képvi- selői az Európai Parlamentben”.
Szerdán tartott sajtótájékoztatóján Bíró Zsolt kifejtette, figye- lembe véve, hogy az RMDSZ alig érte el az 5 százalékos válasz- tási küszöböt a múlt évi választásokon, és az Unióval szembeni szkepticizmus növekvőben van az egész Európai Unió területén, nagyon nehéz lesz elérni a választási küszöböt a 2014-es EP-választásokon, hogy a magyar kisebbség képviselőket küldhessen az Európai Parlamentbe.
„Levelet küldtem Kelemen Hunor úrnak, melyben kérjük, hogy minél előbb kezdjük el a párbeszédet a jövő évi EP-választások perspektívájában, mivel a romániai magyar kisebbségnek nem mindegy, hogy vannak-e, avagy sem képviselői az Európai Parlamentben. Ha figyelembe vesszük, hogy az RMDSZ alig érte el az 5 százalékos választási küszöböt a múlt évi választásokon, és az Unióval szembeni szkepticizmus növekvőben van az egész Európai Unió területén, nagyon nehéz lesz mozgósítani a lakosságot, hogy elérjük az 5 százalékot az EP-választásokon. Úgy vélem, hogy az RMDSZ-nek is érdeke, hogy nemzeti képviseletünk legyen” – mondta Bíró.
Hozzátette, az MPP-nek „saját játékosa kell legyen a pályán, hogy a nemzeti képviselet csapatát támogathassa”, és rámutatott, ha a 2012-es év választási eredményeit veszi figyelembe, „az RMDSZ-nek 8 játékosa lesz, az MPP-nek és az EMNP-nek pedig egy-egy”, ez azonban „nem jelenti automatikusan azt, hogy az első nyolc helyen az RMDSZ játékosai kell legyenek”.
Bíro elmondta, nem merült fel az, hogy ő jelöltesse magát, tekintve, hogy még nem kezdődtek el a tárgyalások.
„Mi mozgósítani tudjuk ezeket a közösségeket. Végül is számít a mozgósítás, hogy elérjük az 5 százalékos küszöböt. Egyelőre azonban nem kezdtük el a tárgyalásokat sem. Csak elküldtük a felkérést levélben” – mondta a Magyar Polgári Párt elnöke.

nyugatijelen.com / Mediafax
MPP-PRESS

Share

Az MPP tárgyalna az RMDSZ-el az EP-választások érdekében bejegyzéshez 1 hozzászólás

  • MikeAny affordability index that is based on interest rate such as the one used by NAR is very misleading. In periods of low price:income periods and high interest rates, such an index would say that affordability is low. In periods of high price:income and low rates such as 2007, interest rate based affordability indicies such as the one used by the NAR show very high affordability. That is blatantly misleading at best.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák