Felhívás Székelyföld polgáraihoz!

Az erdélyi magyarság akkor tud a legeredményesebben harcolni saját érdekeinek érvényesítéséért, ha egységesen tud fellépni. A Székelyek Nagy Menetelése annak a közös cselekvésnek a lehetősége, amikor világossá tehetjük a Ponta kormány számára, hogy az önrendelkezés számunkra nem kegy, hanem jog. A közös fellépés és cselekvés ereje az, ami egyértelművé teszi Románia kormánya számára, hogy az ország közigazgatási átszervezése csakis Székelyföld területi egységének megőrzésével, a székelyföldi régió kialakításával lehetséges.

A szervezők Bereck­től Kökösig gyüleke­zési ­pontokat alakítanak ki, ahová össze­gyülnek a környező települések lakói, illetve a történelmi Székelyföld szé­kei­ből érkezők. A gyülekezés 11 órakor lesz minden település központjában, ahol ökumenikus istentiszteletet tartanak. A menetosz­lopok 12 órakor indulnak minden gyü­lekezési pontból két irányba, a szomszédos települések felé.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a történelmi székely székek a Székely Nemzeti Tanács által megjelölt gyülekezési pontokat foglalják el, bármelyik személyszállítási eszközt is választják. Ettől eltérő kezdeményezés vagy rászervezés veszélybe sodorhatja annak az élőláncnak a kialakulását, amely a menetelés alapja. Nincs helye tehát a különutas politikának, különcködésnek. Az 55 kilómeteres menetoszlop az összetartozásunkat és elszántságunkat hivatott bizonyítani. Nincs kiemelt rendezvény, ezzel is bizonyítva azt a történelmünkbe gyökerező kiváltságunkat, hogy minden székely egyenlő.

A Magyar Polgári Párt székelyföldi elnökei

Kulcsár Terza József-Kovászna
Salamon Zoltán-Hargita
Kiss István-Maros

Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Marosvásárhely 2013. október 21.
zászló
MPP-PRESS

admin
 

>