Hétvégi rendezvények

Avatóünnepség

Pénteken 14 órától kezdődik a székelykeresztúri tűzoltómúzeum avatóünnepsége a tűzoltóság székhelyén (Orbán Balázs utca 9. szám).

Szombaton 9 órakor jelzett bicikliútvonal átadását tartják a Történelmi bicikliútvonal létrehozása, Gyergyószárhegy–Güdüc” program keretében a szárhegyi Lázár-kastély előtti téren.

Színház

Elkészült az idén megalakult, székelyudvarhelyi Végvár Egyesület első színházi produkciója, a Nyírő József Halhatatlan élet című regényéből adaptált, azonos címet viselő egyszemélyes népi vígjáték. Szerkesztette és előadja Kulcsár-Székely Attila színész, az egyesület elnöke. Az erdélyi ősbemutató október 4-én, pénteken 19 órától lesz Türben, a felújítás alatt lévő Türi Magyar Házban, a település hétszáz éves fennállása alkalmából szervezett háromnapos rendezvénysorozat keretében.

Néptánc, népviselet

A hétvégén tartják a II. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Ifjúsági Néptáncfesztivált. A fesztiválon összesen 12 udvarhelyszéki tánccsoport vesz részt, ugyanakkor a ceglédi néptáncosok és a Beszterce-Naszód megyei Almásmálom táncosai is jelen lesznek.

Zene

A hétvégén rendezik meg a IX. Nemzetközi Balázs Ferenc Kórusfesztivált Székelyudvarhelyen a művelődési házban.

A zene világnapja alkalmából szombaton kórustalálkozót szervez a Domokos Pál Péter Egyesület Gyergyószentmiklóson.

Ünnepség, megemlékezés

Szombaton 16 órától a Hargita Megyei Idősek Tanácsa az idősek tiszteletére szervez gálaműsorral egybekötött ünnepséget Csíkszeredában a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Vasárnap délben az aradi 13 vértanúra emlékeznek Székelykeresztúron.

Fesztivál

Szombaton rendezik meg Homoródkarácsonyfalván a X. Szelídgesztenye Fesztivált.

Október 4–6. között változatos programmal várják a látogatókat Parajdra a XVIII. Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivál szervezői.

Szakmai találkozó

Tájházak Hargita megyében címmel szerveznek szakmai találkozót október 4-én, pénteken, a XVIII. Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál első napján.

A gyergyócsomafalvi Felső-nyírkerti Rendezvénycsűr és környéke ad otthont szombaton a gyergyócsomafalvi Gazdanapnak.

Egészség

Szombaton reggel 9 órától egészségügyi szűrést végeznek a kányádi kultúrotthonban.

admin
 

>