Felhívás!

A Magyar Polgári Párt támogat minden olyan lépést, amely céljaink megvalósítása érdekében történik. Meggyőződésünk, hogy a mostani népszavazás kezdeményezés jelentős lépés lehet mind a székelyföldi, mind a partiumi régió kialakítása felé vezető úton. A népszavazás eredményeként világosan kirajzolódnak majd azok a területek, amelyek együvé tartóznak – fogalmaz az MPP közleménye melyet a csatolt állományban olvashatnak.

Minden MPP tag, önkormányzati képviselő és tisztségviselő figyelmébe!

A Magyar Polgári Párt támogat minden olyan lépést, amely céljaink megvalósítása érdekében történik. Programunkban megfogalmazott alapelv, hogy az aszimmetrikus regionalizmust (minden régió saját maga dönt mennyi hatáskört tart magánál a kötelező „állami” feladatokon kívül) és a történelmi régiók visszaállítását tekintjük Románia számára a területi-politikai közösségek legmegfelelőbb keretének. Továbbá a régiókat politikai egyeztetéssel, népszavazások útján történő konzultációval, a létező történeti, kulturális és kisebbségi identitások tiszteletben tartásával és az Európai Unió regionalizmusának, valamint regionális politikáinak figyelembe vételével kell kialakítani. Ezért meggyőződésünk, hogy a mostani népszavazás kezdeményezés jelentős lépés lehet mind a székelyföldi, mind a partiumi régió kialakítása felé vezető úton. A népszavazás eredményeként világosan kirajzolódnak majd azok a területek, amelyek együvé tartóznak! Az aláírások területi elosztása arra is rávilágít, hogy a kommunista diktatúra idején egyértelműen tudatos asszimilációs célt követtek, amikor a megyék létrehozásával megszüntették a Magyar (Maros-magyar) Autonóm tartományt.

Az aláírásgyűjtés egyben remek alkalom felhívni a figyelmet a Székelyek Nagy Menetelésének jelentőségére, toborozni az október 27.-i eseményen való részvételre!

Marosvásárhely, 2013. szeptember 26.

Biró Zsolt
A Magyar Polgári Párt elnöke
MPP-PRESS

admin
 

>