Felhívás Udvarhelyszék és Csíkszék polgáraihoz

Érdekes és eredeti módja a mozgósításnak az a makfalvi kezdeményezés, miszerint székely zászlókkal díszített szekerekkel indulnak útnak a népviseletbe öltözött marosszékiek. Azt tervezik, hogy az útvonalon folyamatosan toboroznak, így a szekérkaraván folyamatosan bővül, a Bereck és Kökös közötti 45 kilométeres szakaszon pedig már több száz szekérre is számítanak.

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezete felkéri Udvarhelyszék és Csíkszék polgárait, aki teheti, csatlakozzon a szekérkaravánhoz az érintett útvonalon.

Legyünk ott minél többen! Mutassuk meg a mindenkori román kormánynak, hogy nem alkuszunk, a jogainkért, melyek megilletnek, egységesen kiállunk! Önrendelkezési igényünket annak tudatában követeljük, hogy Székelyföld autonómiája nem sérti Románia területi integritását és nemzeti szuverenitását.

A Székelyek Nagy Menetelése annak a közös cselekvésnek a lehetősége, amikor egyhangúan világossá tehetjük a Ponta kormány számára, hogy az önrendelkezés számunkra nem kegy, hanem jog. Erdélyi magyarságunknak szüksége van a társadalomban elfoglalt helyét és szerepét megőrző jövőkép meghatározására, amire céltudatosan kell felhasználnunk a rendelkezésünkre álló forrásokat és lehetőségeket. A közös fellépés és cselekvés ereje az, ami egyértelművé teszi Románia kormánya számára, hogy az ország közigazgatási átszervezése csakis Székelyföld területi egységének megőrzésével, a székelyföldi régió kialakításával lehetséges.

A szekérkaraván tervezett útiránya:
Makfalva – Szolokma – Küsmöd – Etéd – Firtosmartonos – Tordátfalava – Tarcsafalva – Kobátfalva – Székelyszentmihály – Nyikómalomfalva – Szentlélek – Szejke – Székelyudvarhely – Felsőboldogfalva – Árvátfalva – Patakfalva – Kénos – Homoródszentmárton – Recsenyéd – Homródszentpál – Oklánd – Vargyas – Olasztelek – Barót – Bibarcfalva – Nagybacon – Szárazajta – Zalánpatak – Bencefalva – Zalán – Sepsibodok-i állomás – Étfalva – Zoltán – Gidófalva – Angyalos – Rétyi keresztút.

Magyar Polgári Párt Hargita Megyei Szervezete,
Salamon Zoltán megyei elnök

Csíkszereda, 2013. szeptember 20.

MPP-PRESS

  • admin
  • 2013. szeptember 22. vasárnap
  • MPP
admin
 

>